icon

Kedy SLSP posiela nové úrokové sadzby?

14. aug 2026

Ahojte, konci nam fix zaciatkom oktobra. Zatial mi nova sadzba neprisla. Neviete mi povedat v akom case to posielaju pred koncom?
Ak vam niekomu teraz koncil, ake uroky vam dali?
Dakujem krasne

janula94
•
14. aug 2026

Prišlo mi tento týždeň - koniec 5-ročného fixu 10/2026, pôvodná sadzba 1,09%, teraz prišlo 4,39%, išla som osobne do banky a ponúkli mi 3,57% na 3 roky.

weleda123
•
14. aug 2026

@anonym_autor ako kedy. Niekedy pošlú aj 3m dopredu, niekedy neskôr. Skús si pozrieť Georga, či nemáš medzi dokumentmi nahodené. Mne to urobila PSSKA (máme od nich stavebný) a tiež nám končil fix a že pošlú poštou. Nakoniec deň pred koncom som papiere našla nahraté v portály. Ale ak to aj zvýšia, dá sa s tým niečo robiť. Treba ísť na pobočku a povyhrážať sa im refinancom do inej banky. Väčšinou ustúpia, ako prísť o klienta.

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
14. aug 2026
@weleda123

@anonym_autor ako kedy. Niekedy pošlú aj 3m dopredu, niekedy neskôr. Skús si pozrieť Georga, či nemáš medzi dokumentmi nahodené. Mne to urobila PSSKA (máme od nich stavebný) a tiež nám končil fix a že pošlú poštou. Nakoniec deň pred koncom som papiere našla nahraté v portály. Ale ak to aj zvýšia, dá sa s tým niečo robiť. Treba ísť na pobočku a povyhrážať sa im refinancom do inej banky. Väčšinou ustúpia, ako prísť o klienta.

@weleda123 v apke nemame nic manzel to sleduje.

sandy18
•
14. aug 2026

Ak je to naozaj začiatkom októbra, tak už by si to mala mat. Ak ti konci fix, tak zo zákona ti musia novú sadzbu poslať najneskôr 2 mesiace vopred

autor
•
14. aug 2026
@sandy18

Ak je to naozaj začiatkom októbra, tak už by si to mala mat. Ak ti konci fix, tak zo zákona ti musia novú sadzbu poslať najneskôr 2 mesiace vopred

@sandy18 15.10.2021 som platila prvu splatku. Buduci tyzden tam asi zajdem. Lebo v aprili mi tvrdili ze 70 dni pred koncom mi pride.

wade
•
14. aug 2026

A urcite chod do banky, vyjednavaj. Je tam vela moznosti. Pozor - nenechaj sa vtiahnut do nejakej poistky. Ale treba sa dohodnut - ja som napriklad presunul svoj 2. dochodkovy pilier a otvoril detsky ucet - a znizli som si urokovu mieru o 0,5. Sme myslim niekde na 3,39 - pred dvoma mesiacmi som to riesil (tiez 3r. fix)

autor
•
14. aug 2026
@wade

A urcite chod do banky, vyjednavaj. Je tam vela moznosti. Pozor - nenechaj sa vtiahnut do nejakej poistky. Ale treba sa dohodnut - ja som napriklad presunul svoj 2. dochodkovy pilier a otvoril detsky ucet - a znizli som si urokovu mieru o 0,5. Sme myslim niekde na 3,39 - pred dvoma mesiacmi som to riesil (tiez 3r. fix)

@wade poistenie na byt sme mali podmienku pri hypoteke taktiez sporiaci ucet. Cize tie podmienky na nizsi urok splname. Urcite to spomeniem.

wade
•
14. aug 2026

Myslim zivotnu poistku. Poistenie bytu je stale podmienka k hypoteke (s vinkulaciou v prospech banky). Budes potrebovat nieco nove.

anonym_67e3d7
•
14. aug 2026

@anonym_autor mne konci 12.10. a novu urokovu mi poslali presne 2 mesiace vopred teda tento tyzden. Na 3 roky 4,39%, tiez sa chystam do banky opytat ci sa s tym nieco neda, povodne som mala 0,89%.

autor
•
14. aug 2026
@anonym_67e3d7

@anonym_autor mne konci 12.10. a novu urokovu mi poslali presne 2 mesiace vopred teda tento tyzden. Na 3 roky 4,39%, tiez sa chystam do banky opytat ci sa s tym nieco neda, povodne som mala 0,89%.

@anonym_67e3d7 poslali to do apky alebo postou?

anonym_e32c71
•
14. aug 2026

Nám končí fixácia v septembri a nič neprišlo. Len u nás bol hlavný žiadateľ manžel a ten tam účet a ani apku nemá. Mne do apky neprišlo nič. Už máme ale vybavenú inú banku, lebo slsp ma od začiatku štve, 5 rokov som sa s ňou nezžila. A ako pozerám, tak aj novú úrokovú sadzbu máme fajn.

anonym_b1e0d9
•
14. aug 2026

pozri sa do Georga, lebo nam to tiez nechodilo, a muz to potom nasiel niekde v Georgovi, a to v SLSP pracuje, nevedel to najst 😂

anonym_67e3d7
•
14. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_67e3d7 poslali to do apky alebo postou?

@anonym_autor iba do apky.

autor
•
14. aug 2026
@anonym_e32c71

Nám končí fixácia v septembri a nič neprišlo. Len u nás bol hlavný žiadateľ manžel a ten tam účet a ani apku nemá. Mne do apky neprišlo nič. Už máme ale vybavenú inú banku, lebo slsp ma od začiatku štve, 5 rokov som sa s ňou nezžila. A ako pozerám, tak aj novú úrokovú sadzbu máme fajn.

@anonym_e32c71 no my mame ten isty problem. Hypo na mna ale manzel ma ucet.

anonym_e32c71
•
14. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_e32c71 no my mame ten isty problem. Hypo na mna ale manzel ma ucet.

@anonym_autor tak jedine ísť do banky, ak ste spokojní s bankou. Držím palce 😉