Kočíkové, keď robila v Maďarsku

23. máj 2023

Ahojte. Mám takú otázku. Moja známa pracovala v Maďarsku a pred mesiac a pol porodila. Chcela vybaviť ten kočíkové a na úrade jej povedali, že nemá na to právo, lebo v Maďarsku robila. To je aká blbosť?

riamia91
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
23. máj 2023

Rodila na Slovensku? Ak v Maďarsku, v Maďarsku nedostala podobnú dávku? Pretože ak áno, nemá nárok dieťaťa ju aj na Slovensku. Chodila počas tehotenstva každý mesiac na poradne na gynekológiu na Slovensku? Trvalé bydlisko má na Slovensku? Dieťa má uzatvoreného pediatra na Slovensku? Toto sú podmienky o.i.

autor
23. máj 2023

@melanta áno, rodila tu na Slovensku, každý mesiac chodila na poradňu a dieťa má pediatra tiež tu na Slovensku a aj trvalé bydlisko má tu. Robila v Maďarsku a aj odtiaľ bere materské. Možno, že to je problém.

melanta
23. máj 2023

Materské s tým nič nemá. Nemôže zobrať v Maďarsku rovnaký príspevok ako kočíkovné. Tu sú podmienky. Ak ich spĺňa, nech nerieši čo hovoria ženy na úrade. Nech podá žiadosť. Ak jej ju zamietnu, nech sa odvolá s odôvodnením, že všetky podmienky spĺňa. https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...

momusik
23. máj 2023

Aj ja som robila v hu a normalne som dostala kocikovne tu