Koľko by mal prispievať priateľ na hypotéku?
20. máj 2026
Ahojte mám hypotéku priatel u mňa býva koľko by podľa vás mal platiť?
Predošlá
Strana
z8
anonym_63f5e5
•
Dnes o 20:38ja by som napisala byt na oboch, s tym, že ti priatel zaplati polovicu uz zaplatenej hypoteky a dalej by sme sli s hypotekou napoly
Predošlá
Strana
z8

@sovica mozno más pravdu s tym nájmom, ale v manzelstve ako? Tiez by mala žena platiť nájom, ak sa nasťahuje do domu svojho manžela? Je na to aj opačný pohľad - po 30. rokoch a 3 spoločných deťoch zisti že vlastne nič nevlastní a keby nechcela s mužom bývať, tak ani nemá kam ísť. Toto nie je tiez dva krát príjemná situácia. Autorkin priatel si tym, ze si nezabezpecuje vlastne byvanie, komplikuje zivot a pripravuje sa o istotu vo vyssom veku.. jedine ferove riesenie je manzelstvo a byvat v spolocnej nehnutelnosti, alebo aspon podielove vlastnictvo bytu
@lacibo Myslim ze z pohladu zeny je to ine, kedze v minulosti bolo bezne ze iba muz vsetko vlastnil a platil a zena u neho byvala zadarmo ale starala sa o deti o neho a ten dom. Aj dnes je castokrat domacnost kde zena nepotrebuje robit a muz vsetko taha a je s tym spokojny. Je to preto lebo spolocnost je stale nastavena tak ze muz zaraba viac. Toto co ma autorka bude robot stale vacsi a vacsi problem, lebo bud jedna alebo druha strana sa bude citit ukrivdena.