icon

Koľko by mi mal priateľ prispieť?

5. feb 2023

Ahojte. Som na RD. Priateľ pracuje jeho plat je cca 1030€. Všetky platby ohľadom byvania strhavaju z môjho účtu (450€). Chce mi posielať 250€ že to mi musí sačiť. Nakupujem ja aj on.Aký je váš nazor nato?
( +3deti).

Strana
z5
mondolina
6. feb 2023

@gypsomilka
lebo dieťa nezarába asi?
a keď už si taká dôsledná, prečo si jemu zarátala bývanie 90€ a 90€ za ich spoločné dieťa si zarátala matke 😉🙏

autor
6. feb 2023

@gypsomilka si predstav že áno. V januári nám zdvihli nájom o 80€+ešte on chce posielať menej. Ja vyžijem aj s tych 250€ ale bude to o držku a na ukor čoho mam ja vyžiť s toho? Neviem si vytvorit rezervu ( ja niečo mám ale nieje to žiadna sláva) lebo mi vela nezostane a jemu zostane cca 400€ uz aj keď nakupy a poplati čo ma..aj 200€ som asi vela napísala. A on si s toho nevie nič odložiť a preto chce posielat menej mne.

maryetta
6. feb 2023

@tiezjedna ako to hej. Neviem ci negramotny ale kazdopadne oblbuje dobre.
Ine by bolo keby aspon raz v tyzdni urobil nakup za 150€. Nie 15€. To je jasne rozdiel. Tak som to myslela ze proste minie mesacne aj 500-600€ na nakup. Tak to ozaj uz autorke by davat nemusel. Ale ak to je mesacne mozno 100€. Nech sa skusi sam stravovat za taku cenu.
200€ ked potrebuje tankovat.
Ono ozaj asi najlepsie si v tomto pripade odkladat blocek za nakup.

tosomja
6. feb 2023

@zooeynka aký príjem 950€? On jej síce dá 250€, ale jemu ešte 800€ zostane pre seba...kdežto ona z toho musí zaplatiť nájom, šeky, nakúpiť, oprať, starať sa.
On pôjde na nákup 2x do mesiaca, možno za 100€ a ona každý druhý deň.

simonettasimonova
6. feb 2023

@tiezjedna 1spolocne +3. Tak dokopy asi 4 typujem podla toho co som sa dočítala. Slovné úlohy mi nikdy veľmi nešli

dianka555
6. feb 2023

Aj tak ti dáva viac ako bývalý, možno si z neho zobral príklad, až tak zazlievať mu to nemôžeš 300 tvoj ex, on 250 plus sem tam nákup, on to berie asi tak že posiela len na svoje dieťa , či je to fér alebo nie to si musíš doriešiť s priateľom, nič iné ti neostáva aký máte vzťah vieš ty, na tvojom mieste by som sa bál, vydatá nie si, ak odíde čo potom, pošle ti výživné ale ak dieťa dajú jemu do starostlivosti? No nemáš to ľahké a samozrejme si si našla bezdetného a nie chlapa s deťmi, ale každý máme na výber. Jeho verziu nepoznáme, no nič moc pre teba.

autor
6. feb 2023

@simonettasimonova dve mam s ex a jedno s ním. ( 3 deti mám)

terina25
Autor odpoveď zmazal
simonettasimonova
6. feb 2023

Ahaa chápem aj tak to chcelo odvahu 😑

tiezjedna
6. feb 2023

@veronikaszabova
@gypsomilka
Skúsme inak, aby ste pochopili pointu celého tohoto pritiahnutého prístupu. Rátajme, že @autorka má príjem dokopy cca 1130 eur. On 1030 eur. Podľa toho, čo to tu padlo sa on podiela finančne na chode domácnosti 62 % svojho príjmu, zatiaľ čo zakladateľka 100 % a ešte má na hrbe komplet domácnosť. Ak vám to príde v poriadku, tak niet o čom debatovať😎

terina25
6. feb 2023

Myslim si,ze 250€ je malo. Niekto tu vyratal,ze byt 90€. Hlupost. Pretoze jeho naklady na byvanie su vyssie ako naklady deti. Ako mozte porovnavat dieta s dospelym clovekom🤦po dalsie. Energie su kde? Ci tie neplati? Strava? Ved zje aj 3xviac ako dieta a urobi 3xnakup?a v neposlednom rade naklady na spolocne dieta. Myslim,ze tvoj partner je v celku ,,vychcany,, Ty sa staras o neho,dieta,nakupujes,upratujes,varis a on ti da 250€ a ma o vsetko postarane. Nie ze 250€ ti ma dat ,ale 400€ by som pytala. Ved vsetko slo hore . Za to,ze on nie je schopny usetrit tebe uberie? To je chore. Pre porovnanie. Mne moj partner dava 300€+ robi nakupy.

terina25
6. feb 2023

A este dodam,ze s partnerom dieta nemam,ale mam 2 deti z manzelstva

ropucha6
6. feb 2023

Jasne, ze je to malo a partner je dost vychcany. Nech si najde byvanie za 250eur a este aj alimenty bude platit. @autorka, no nevybrala si si dobre, posli ho byvat k rodicom, ked nevie hospodatit.

Strana
z5