Koľko dní PN je potrebných na vrátenie daní?
Ahojte. Kolko dni musim byt PN aby mi na ďalší rok vrátili dane? Alebo podla coho to je? Mam 30 ale teda na PNsom nikdy nebola. Netusim ako sa to rata. Ďakujem za kazdu info
@slavkadi a ak budem pn od napríklad 10 dna v danom mesiaci do konca mesiaca tak vtedy nic?
@neferneferuaton aj vtedy niečo, ale už menej, keďže niečo v tom mesiaci zarobis a uplatnis si NČZD. Záleží od príjmu.
@neferneferuaton len zo zvedavosti, keď je človek PN napr od 10.11. do 10.12, tiež sa mu niečo vráti v daňovom priznaní?
@summer23456 to neviem asi ano. Nikdy som nebola PN
@summer23456 záleží od príjmu v danom mesiaci, ak má menej ako 410 tak si mesačne neuplatní celú nezdaniteľnú časť, ale douplatnuje si ju v ročnom zúčtovaní.
@slavkadi dakujem
Dobrý večer chcem sa spýtať sa spýtať som na PN od1.4.2023 a medzitým som dala výpoveď z práce do 11.8 som bola zamestnaná.to mi vyplatia od toho obdobia apríl -august .a dá sa uplatniť daň z PN ?

@neferneferuaton keď nemáš príjem v danom mesiaci, nemáš si z čoho uplatniť nezdaniteľnú časť na daňovníka, tu si douplatnujes potom v ročnom zúčtovaní alebo daňovom priznaní. Zjednodušene, ak budeš celý mesiac PN, malo by sa ti vrátiť cca 77€ ak dobre počítam 😉.