Koľko dostanem na PN pri hrubej mzde 1200 EUR?
ahojte,prosim o radu.pracujem v jednej firme 7 mesiacov ale asi skoncim na PN kvoli vaznym zdrav.problemom. mesacnu hrubu mzdu mam 1200 eur. kolko mi to prosim vjyde mesacne? viem,ze su kalkulacky na nete,ale akosi sa mi tomu nechce verit a potrebujem realny pohlad na vec...
Som z toho na prasky,kedze mam vela toho,co musim platit a neviem si predstavit, ze budem par mesiacov neschopna prace. vdaka za vase reakcie.!
@alexanderkovacs keď myslíš. Podla mňa je. A čím väčšie náklady mam na život, tým.ma výpadok mzdy viac bude trapit. Niekomu je to no a... A druhy ma hlavu v smútku a duplom ak si ma aj liečbu doplácať.
A teda nie je štandard dostávať ďalšie peniaze od zamestnávateľa. Iba prvých 10dni, kt platí on
@kollarovci môžem sa spýtať čo je to za poistenie a v akej spoločnosti? Lebo nám min. Rok vypočítali poistenie -uraz,PN nejaké trvalé následky bez sporenia,nemáme žiadny úver na ca 80e na osobu. Rizikové povolanie tiež nemame
@petik22 ahoj my mame generali 60e platime spolu.Mame tam aj hypo poistenu choroby,a pn.
@marysuans Všetci tu píšu skoro správne,priemer 1200 HM je v čistom 933€/m , aplikácia mzdova kalkulačka, prvý mesiac na pn je najťažší, prvé tri dni 25%a ďalších 7dni 55%,platí aj víkend. Veľmi záleží v mesiaci ktorý deň začnete pn, preto ako vám vyjdú víkendy. Komerčnou poistkou si môžete vykryť stratu príjmu k dennému vymeriavaciemu základu. Existuje viacero pripoistení, najkratšie je PN 15dni a spätne . Keďže by ste boli viac ako 15dni na PN a spĺňate podmienky na výplatu poistného plnenia. Treba to mať šité na mieru, podľa zamestnania, výdavkov a čo vám má kryť komerčné poistenie. Za svoj život som sa stretol s 95% zle nastavených poistení, lebo ľudia si už platili za niečo za čo nikdy asi nedostanú poistné plnenie. Poistku=zabezpečenie príjmu pri dlhodobom výpadku, má byť kvalitné, lacné, trefné a ostatné peniaze si radšej niekam odkladať podľa seba, ponožka, banka, prasiatko, investovanie.
dakujem za odpovede.este taka otazka-mozem chodit ku doktorom , ked som na pn?

@simca06022011 no a ? 55 % hrubej mzdy, z roboty 200 E lebo som dlhodobo hory. To nie je ovela menej ako by som do roboty chodil.