icon

Koľko môžem získať späť na daniach?

11. apr 2024

Keďže sa v tom nevyznám pýtam sa tuna,podľa tohto koľko dostanem naspäť na daňovom?Priložím fotku do komentu

autor
Autor odpoveď zmazal
angelheart
11. apr 2024

dolu máš napísané "daňový preplatok" a ak by nestačilo, úplne posledný riadok "vyplatí zamestnancovi sumu", ak teda dobre čítam ...

janai1
Odpoveď bola odstránená
luliu
11. apr 2024

Aby si pochopila - dostaneš 5 eur a 44 centov

crazy_cat_lady
11. apr 2024

ja sa nechcem nikoho dotknut, ale jasnejsie ako "danovy preplatok" to snad uz nemoze byt napisane. ak si nie si ista, preco sa neopytas mzdarky vo firme? ci sa hanbis, za svoju hlupu otazku (bez urazky), tak ju radsej postnes anonymne na internete?

autor
11. apr 2024

@angelheart Popravde čakala som viac.Bola som v tom že pri daňovom sa dorovna rozdiel v daňovom bonuse čo je 140 na jedno dieťa mesačne no ja som nemala vyplatené celú sumu.Tak ako to vlastne je?

janai1
Odpoveď bola odstránená
helenka926
11. apr 2024

výška daňového bonusu závisí aj od toho aká vysoká daň ti bola strhnutá ( akú máš hrubú mzdu) a zároveň je to ohraničené percentuálnym maximom podľa počtu detí . Takže je možné že neplatíš dostatočnú daň aby ti z nej mohli vyplatiť celý daňový bonus. nie každý má nárok na plnú výšku.

autor
11. apr 2024

@helenka926 Viem že nie každý má nárok na plný daňový bonus,no hovorili mi ľudia v okolí že rozdiel sa vyplatí potom v daňovom priznaní.Tak potom sa nevyplatí

katica06
11. apr 2024

Ak si nemala dostatočne vysoký príjem na počet detí , tak sa nevyplatí lebo nie je z čoho. V niektorých prípadoch sa oplatí započítať aj príjem druhej opravnenej osoby aby sa vyplatil maximálny bonus

helenka926
11. apr 2024

rozdiel by ti vyplatili ak by vznikol ( napríklad keby si dáky mesiac nepoberala ale nárok tam bol) lenže tebe nevznikol lebo daňový bonus ti bol vyplatený v plnej výške tak ako ti maximálny prislúchal podľa výšky daňových odvodov ktoré si zaplatila.
tak ako píše @katica06 ak máš partnera/manžela čo tiež mal príjem malo sa to riešiť inak a mohli ste ten doplatok do maxima získať na základe jeho zaplatenej dane, len to sú veci ktoré treba riešiť skôr a s účtovníčkou a nie len podpísať papier a nič neriešiť.