icon

Koľko eur pre dvoch dospelých na potraviny?

snezienka12345
22. mar 2016

Ahoj zienky,potrebujem poradit. So snubencom sa coskoro osamostanime a ja tak zacinam prepocitavar rozpocet a nevedeli by ste mi poradit kolko eur treba pre dvoch dospelych ludi vyhradit na potraviny ?? dikesss

mirage
22. mar 2016

@anatalia77 no na tu sa neochorie zo dna na den 🙂

proste dobre cestoviny za taku cenu neexistuju. Domace mozno.

nerko
22. mar 2016

@snezienka12345 kedysi pre 2 osoby cca 250€ aj s drogeriou. Obedy boli v praci.
Teraz 2+1. Ja na materskej, tak musim varit obedy sebe aj pre bejby. Do 350€ mesacne.

tinapa
22. mar 2016

@dekys Verím..

anatalia77
22. mar 2016

@mirage aké sú podla teba dobré cestoviny/potraviny. Len preto,že nestoja 3e,tak sú nezdravé? Vážne ma to zaujíma.

tinapa
22. mar 2016

@anatalia77 Možno o 10- 15 rokov???

bonaqa2013
22. mar 2016

Dvaja asi tak 150-200 e.
my dávame na stravu okolo 400 - 450 e. 2 rodičia a 4 deti vo veku 6, 7, 10 a 21 rokov. Varím doma, deti na obedy nechodia . Veľa potravín nakupujem v METRO - keď sú akcie. A nejaké sú vždy....

anatalia77
22. mar 2016

@tinapa akože o 15rokov pocítim na zdraví? Nuž pri trende dôchodkov atď...bude možno aj vdačná za rakovinu,ktorá ma ušetrí živoreniu na dôchodku. 🙂 🙂

tinapa
22. mar 2016

@anatalia77 🙂 🙂 .. 😖

mirage
22. mar 2016

@anatalia77 Nezdrave/nekvalitne .. kvalitna semolina, - lacnejsie nemaju dost lepku aby si ich uvarila al dente, aj ,ako dlho a ako cestoviny schnu - lepsie cestoviny drzia omacku inak nez lacne co sa rozvaria na kasu. Chut je neporovnatelna. Proste kvalitne su chutnejsie. Ci zdravsie? To netusim, pre mna ano. Tolko k okienku o cestovinach. 🙂

maja367
22. mar 2016

tak ja sa snazim navarit na tri dni .. ale ked mas doma papkača .. 😀 varis kazdy den

anatalia77
22. mar 2016

@mirage ono celkovo sú cestoviny nezdravé,a to je jedno či sú al dente,alebo na kašu.
Myslím vo velkom množstve.

nela6
22. mar 2016

@anatalia77 cestoviny nesú nezdravé, pokial nie sú biele...určité množstvo sacharidov predsa potrebuješ, tak prečo nezdravé?

katka1981
22. mar 2016

@nela6, ale ved pise ze vo velkom mnozstve. Lepok je nezdravy, lebo lepi creva, zanasa ich, je to bordel. A zas na druhej strane bezlepkove napr. kukuricne su tiez nevyzivne, idealne kvalitne lepkove ale v malom mnozstve. Zdravsie sacharidy mas v natural ryzi napr., pohanke (ta je bezlepkova), atd.

nela6
22. mar 2016

@katka1981 už je večer, zle čítam :D jj, všetkeho treba s mierou, vzhladom k svojej postave, veku atd. Vela ludi si len myslí, že ked je niečo zdravé, tak to možu jesť celý den bez obmedzenia... 😖

katka1981
22. mar 2016

@nela6, presne tak!!! Dobru noc tebe aj babatku 🙂

0silvia0
22. mar 2016

@mirage nikdy v živote sa mi cestoviny nerozvarili na kašu a to som mala aj lacnejšie, aj drahšie, až takú vedu z cestovín nerobím, neživím sa nimi až tak často 🙂

stardust
22. mar 2016

@0silvia0 tomu ver, ze medzi cestovinami taky rozdiel moze byt. Napr. najlacnejsie cestoviny v Jibi Markte sa zarucene rozvaria, kym tie od Aldiho nie.

0silvia0
22. mar 2016

@stardust nepoznám tie značky, ktoré spomínaš, takže sa neviem konkrétne vyjadriť 😉

stardust
22. mar 2016

@dekys citujem:

a margarínu ako je Rama s pol,chýba len jedna molekula,aby z toho bola umelá hmota (celkom vážne)

Ukoncila si vobec zakladnu skolu, ze bezmyslienkovito preberas z hoaxov taketo perly ducha??? 😀

slavomiraaa
22. mar 2016

My cca 300 e . Raz do mesiaca V dm 100 e.

moni244
22. mar 2016

@mirage zboznujem taketo ako ty, co idu hned ludi odcudzovat za to, co kupuju, chcela autorka rady, tak jej ich sem pisu

moni244
22. mar 2016

Neda sa takto povedat, kolko miniete, kazdy je nastaveny inac, inac som minala, ked sim zila na ubytovni v Cechach, to mi stacilo 250 ceskych na tyzden na stravu, inac, ked sme byvali sami v byte a inac miniem teraz, cize mediac, dva zapisovat a potom si urcit rozpocet

dekys
22. mar 2016

@stardust a teba asi rodičia ani nikto iný nenaučil sa civilizovane a normálne komunikovať, asi si už ochorela z MK keď hneď prvá veta čo si mi v živote napísala je urážka že či som dokončila ZS.na takú kekecinu ani nebudem odpovedať.

argyro
22. mar 2016

každý to má podľa toho ako sa stravuje, aké potraviny a kde ich nakupuje
pri našom stravovaní by to pre dvoch bolo cca 350-400 eur
ale je to prudko individuálne, takže odporúčam 1 mesiac nakupovať a hneď budeš mať odpoveď na svoju otázku

mimka161
23. mar 2016

@mirage tak mi povedz značku zdravých cestovín ktoré by mali ludia podla teba jedávať ? ano kupujem z kauflandu kolienka za 0,35centov a kedže sa mi sem tam aj neujdu asi niesom sama ...a áno bravčove pleco je v kauflande tiež po 2e volačo a neviem či je to z prasaťa z takeho ako kupujes ty ...ked kupujes pytas sa na akej farme bolo vychovane ? ja to sem nepíšem ako moju chvalu ja to sem píšem že si tak viem usporiadať peniaze ...či moja chvala by mala byť bio potraviny ??

mimka161
23. mar 2016

@tinapa rajo je lepšie pretože je drahšie ? už minule písali že nie všetko čo je drahšie a značkove je aj lepšie a kvalitnejšie ...často sa plati za značku ...okej ale to pijem a jem ja podla toho čo pises ty nie tak prečo ta mimo temu trapi čo robim ja ? ja som tej babe odpisala moj nazor alebo kolko miniem na potraviny ja ...a ako vidíš nikomu tu neodpisujem že preco to robi takto a takto prečo minie tolko a tolko lebo ja si myslím že to je každeho osobna vec

jarka721
23. mar 2016

paci sa mi ako sa pekne zvrtla tema a to sa slecna iba opytala jednoduchu otazku ,kolko asi minie a tu zrazu ......................................................... ☹

mimka161
23. mar 2016

@jarka721 a mne sa páači ako tu mňa niekto odcudzuje že kupujem take a take cestoviny a mlieko z kauflandu ktoré stoji raz 0,50centov raz 0,35centov ...ved to je každeho osobna vec ako sa stravuje ...dievča sa pýta na nazory ale aspon vidieť že niektore ženy svoj životný štýl musia aj hadkou natlačiť každemu do hlavy že tak je to správne

jarka721
23. mar 2016

@mimka161 prepac ,ja sa na tom len smejem 🙂 zistila som totiz ,ze niektore zeny (a to nie len tu na mk,ale aj mimo neho)iked maju uz dost vela rokov ,spravanim mi pripominaju moje deti 😀 mne osobne je jedno kto co vari a z coho ,kazdy nech si dovoli na co ma 😉 len priklad:biele pecivo nie je zdrave?!tak teraz ho vsetci prestaneme kupovat?alebo cukor?alebo sa ani nebudemerozpravat s nikym kto take nieco da do ust ,co ak nas nakazi?!ach jaj ............................................................co dodat ☹

jolinka
23. mar 2016

myslim ze dvom dospelym treba tych 200 eur na mesiac, aby ta strava bola pestra, hodnotna a aj chutila.

Samozrejme podla aktualnych prijmov sa to da stlacit aj na polovicu, jest prevazne sacharidove mucne jedla, venovat cas obiehavanim akcii a zliav.

my napr. sme 6 ludi, z toho 4 deti ale tie zjedia pomerne dost, davky blizko dospelym ludom, a prejeme cca 400-450 eur a aj to len vdaka tomu, ze dopestujeme aj dochovame na zahrade. Zeleninu a ovocie prakticky nekupujeme, max koncom zimy kupujeme hlavne cervenu papriku, po tej sa idu deti utlct. Teraz uz 3ti tyzden mame prvu urodu salatu a jarnej cibulky z foliovnika.

My sme tak v strede, zhaname aj tie akcie, ale nejdeme pod urcitu hranicu kvality, muz chodi do velkoskladu agromilk kupovat hlavne mliecne vyrobky a maslo, tam su dobre ceny v pomere ku kvalite , slovenske vyrobky/ , spominane margariny nasa rodina este neochutnala, 😉 jogurty kupim radsej menej casto ale kvalitnejsie, 1x za 2 tyzdne nas bio smotanovy jogurt financne nepolozi /4 kusy, pre kazde dieta jeden/

drogeriu kupujem bud v DM alebo v Lidli. maso cerstve primeranych cien v osvedcenom obchode, bezne nas vyjde maso na vikend na 8-10 euro. a to bez udenin. Cast masa si samy dochovame alebo dostaneme od svokry zajacinu, to je samozrejme najkvalitnejsie 🙂 Cestoviny mame radi tiez kvalitnejsie z tvrdej psenice, radsej si pockam ked maju na nich zlavu a kupim potom viac do spajze.