Koľko eur pre dvoch dospelých na potraviny?
Ahoj zienky,potrebujem poradit. So snubencom sa coskoro osamostanime a ja tak zacinam prepocitavar rozpocet a nevedeli by ste mi poradit kolko eur treba pre dvoch dospelych ludi vyhradit na potraviny ?? dikesss
@lune ako mozes mat nazor na nieco do coho vobec nevidis? nazor na moju rodinu, ktoru nepoznas? nazor na moje pracovne skusenosti o ktorych vies len to, ze moj zamestnavatel prerusil cinnost? nazor na to, ze budem doma 10 rokov? /som doma 4r, ak nevies pocitat - po 3 dietati som nikdy netvrdila, ze sa nezamestnam skor a ak by aj nie, budem na materskej 7r/ ako vies, ci mi nepomoze s detmi napr. svokra?
nie, neuznam, ze zivorime, pretoze to nie je pravda - zijeme tak ako chceme - neminame na blbosti a na to som hrda, pretoze som nikdy nebola materialne zalozena - snad uz aj to je na sudenie? /ak napises, ze nesudis - tak to este neznamena, ze nesudis naozaj/
a kto by sa dokazal sam postarat o svoju rodinu, len tak easy? to ma byt perspektivne pre spolocnost? nerodte deti, pretoze ak sa druhemu nieco stane, tak to sami len tak nezvladnete?
@lune a podľa teba aký je ideálny počet detí? Vyjadruješ sa už k veciam, do ktorých ti nič nie je - počet detí, počet rokov na rodičovskej, jej zamestnanie atď.
Ale veď @jana_eyre má malinké deti, čo myslíš koľko zjedia 2 a 4 ročné dieťa? Ona nemá pažravých pubertiakov, ale malé deti!
Ja ti presne poviem, koľko míňame na potraviny, totižto ja si vediem presnú evidenciu. Keď si dávam pozor, čo kupujem, žiadne blboviny, je to 380 eur, najčastejšie je to okolo 450 eur, a dokonca minulý mesiac, keď bol manžel celý mesiac doma, kupoval on a kupovala som aj ja a nekoordinovali sme si nákupy to bolo cez 500 euro a to som pár jogurtov dokonca vyhodila psovi. Ale toto sa mi už hnusilo a bolo mi trápne, že takto rozhadzujeme. Nepáči sa mi takto nakupovať hlava-nehlava, takže dobrovoľne sa snažím krotiť a strážiť si výdavky. A to mám doma 2 pubertálne deti v najžravejšom období...
@jana_eyre ale veď môžeš použiť aspoň tohoto smaila 😝 😀 😀 Aspoň vidíš, ako niektorí ľudia rozmýšľajú a riešia aj to, čo netreba. Ja obdivujem tieto materské typy žien, ktoré si trúfnu na viac detí. Keby každý rozmýšľal nad tým, že musí dať dieťaťu všetko, čo dieťa potrebuje, každý by mal max. jedno alebo nula. Dieťaťu neublíži ak nedostane všetko čo chce, teraz nemyslím stravu samozrejme 🙂
@lune moja mama s muzom su len dvaja a minu na mesiac 140-200eur na stravu plus drogeria, a urcite nezivoria maju vsetkeho dostatok....len staci vediet ako na to a nekupovat zbytocnosti aby sa zbytocne nevyhadzovalo... takze 250 eur v pripade dvoch dospelych a dvoch malych deti je uplne realne ako je tu @jana_eyre
@lune ja uz som doma 8 rok a dalsie 3 budem.som sice zamestnana na neurčito ale co myslíš keď pracs je v cr a ja zijem v sr.jediné vypoved.a hľadať si prácu dá sa.ja napríklad chcem robit s hypoteksmi a prave preto ze je taká dobs.hypo idu dole banky súperia medzi sebou a mladý budú potrebsvst stale svoje bývanie.dá sa to skĺbiť s rodinou s deťmi.
@lune nuž, a ty si veľká jasnovidka, ktorá skalopevne vie, že aj o 10 rokov budeš tam, kde si si to dokonale naplánovala 😉 Môžeš byť akokoľvek presvedčená, že život máš vo svojich rukách a ono niekedy život sám prekvapí: ty tak isto môžeš stratiť prácu, tak isto môžeš neplánovane otehotnieť napr. s dvojičkami, a to už nechcem písať horšie veci. Takže trochu pokory a rešpektu k životu celému by nezaškodilo 😉
@jana_eyre Kasli na nu. Zbytocne nieco dalej riesit. Ja si vediem rozpis vydavkou na kazdy mesiac a zhodou okolnosti sme vo februari dali na stravu 200 eur...a to v tom bola aj nejaka drogeria. Sme 4 clenna rodina so psom 🙂 A cuduj sa svet, neboli sme o chlebe a vode ani o polievkach...Bezne minieme cca 300 eur.
dakujem vsetkym, ktore ste sa ma zastali.. potesilo ma to.. 🙂
@lune ty si riadna trúba, to sa nedá ani ináč napísať, kto ti dovolil takto odsudzovať ľudí? za to, že je šikovná a vie si zariadiť? ja miniem na 3 člennú 180 eur za mesiac, nepotrebujem sa predbiehať, či mám plnú chladničku alebo nie, nebudem tu vykrikovať, aké je len ti bio, eko a neviem čo to naj a všetko ostatné je hnus, nabudúce zvoľ slová
Ale som sa "pobavila"..☹.
Ako si niekto dovoli o niekom napisat, ze zivori a jeho deti su chudence, co musia zit z polievocky..je to nehoraznost..na zaciatku bol dotaz, kolko sa asi minie pre dvoch na stravu..a o par stranok dalej sa uz utoci na niekoho, kto sa naucil hospodarit rozumne..niekedy mam pocit, ze si tu niekto po celom dni, ktory bol pre neho na dve veci..🙂..potrebuje rypnut a odreagovat sa..on sa neskutocne zabava, lebo mu na to vytipovana skocila a vytocila sa..preco sem nenapise, kolko minie ona na mesiac, a tym to hasne..nech nikoho nehodnoti a nehra sa na sibilu..alo tu uz bolo napisane, nevie kde bude ona za 10 rokov, kolko deti bude/nebude mat, a alo ich bude stravovat.
az potom zisti, ze take male dieta (2r.), nepotrebuje kompletne menu..planovat a naplanovat si veci je sice pekne, ale niekedy staci okamih a vsetko je inak..
keď to tak čítam, tak ani nemôžem v záujme niektorých pohoršujúcich - či pohoršujúcej sa napísať koľko miniem pre seba na stravu aby som ich ochránila pred svojimi odsudzujúcimi postojmi voči ľuďom čo to majú inak 🙂
@lune ja zase miniem na potraviny vela a aby sme mali plnu chladnicku. Potom mi je luto, ze kolko toho vyhodim, kedze nepojeme a je to po zaruke. Sice dam za potraviny aj 400-500 eur, ale ked tak pocitam, tak by sme sa prestravovali aj za 250 v pohode. Nasi zboznuju domace jedlo, takze varim mucne, zeleninove, menej z masa, kedze ani mm ho nemusi mat casto.
@snezienka12345 my nakupujeme pre 4 osoby (pre lepsi obraz napisem aj to, ze nie sme tucni 😀 ). Nejeme maso, ale kupujeme vela ovocia, zeleniny a syrov (v beznych obchodoch ako Kaufland, Lidl, Billa). Mesacne na stravu minieme najmenej cca 500eur na nakupy domov + vela minieme jedenim vonku (to neviem kolko je).
Takze odhadujem 2 ludia minimalne 250eur (ak jete maso pravdepodobne viac) + este treba priratat restiky.

@0silvia0 Praveze si vsetko vazim, zila som tak rok-dva tak viem o com pisem. A vtedy som si povedala, ze moje dieta-deti tak nebudu zit. Je to o zodpovednosti.
Mimochodom kolko minate na potraviny ? Ak mas o cenach potravin prehlad urcite si to vies zratat