Koľko eur pre dvoch dospelých na potraviny?
Ahoj zienky,potrebujem poradit. So snubencom sa coskoro osamostanime a ja tak zacinam prepocitavar rozpocet a nevedeli by ste mi poradit kolko eur treba pre dvoch dospelych ludi vyhradit na potraviny ?? dikesss
Ja len okrajovo, moje 7 a 5 ročné deti zožerú asi ako pubertaci, majú jedine motto - nehýbe sa to, zjedz to 😊 takže mám vážne obavy, čo bude za pár rokov 😅 pre tých, čo majú v pláne dať mi školenie o obezite, márna snaha, postavy im aj závidím ☺☺ a @jana_eyre Sak polievocka je základ ☺☺ a ty zo sebou niečo rob, lebo skoncis na socialke 😆😆😆 👊
@sasa1983 presne, ani ja nechodim do ziadnych bio obchodov. Necitala som diskusiu pozorne, len tak zbezne niektore prispevky, no zda sa mi, ze tie sumy na potraviny co tu uvadzaju su fakt nizke, teda my nekupujeme ziadne luxusne potraviny ani moc vela nejeme ale pride mi to, ze bud ti ludia hladuju alebo sa striktne drzia predom naplanovanych jedal a kupuju podla letakov (inak si fakt neviem predstavit minut 250eur na 5tich 😕 ). Aj to si neviem dost dobre predstavit.
@lune ale o 10 rokov môže byť na tom horšie tá, ktorá má 1 dieťa ako tá, ktorá má 5 detí. Žiaľ, život si nenaplánuješ vždy podľa svojich predstáv ako keby si ako chcela 😉 Môže začať podnikať a tam sa nepotrebuje prosiť nejakému zamestnávateľovi, nesúď podľa tvojho uhlu pohľadu, život je pestrofarebný a rôzny, nie je len taký ako ho vidíš ty 🙂
@moni244 a kde nakupujes len zo zvedavosti? 😕 na 3 člennú rodinu je 180 eur za mesiac fakt malo. To bez drogerie a dieta je asi male, vsak?
@lune jaj, ale to tvrdíš ty, ona tvrdí že je to v pohode tak o čo ide? Načo ti to trhá žily? Ži a nechaj žiť, nepoznáš jej spôsob života, ty máš nejaký problém s ľuďmi, ktorí ti nesedia, potrebuješ riešiť a riešiť dokola, viď aj tvoju švagrinú. Nerieš a ži si svoje a bude ti lepšie na svete 😉
@lune vies, niekedy sa stane, ze ani niekolko vysokoskolskych titulov cloveku bohuzial nezaruci, ze pochopi pisanemu slovu..
ja som sa v tvojej teme do teba nenavazala, len som ta upozornila, ze tvoj uvodny prispevok vyznieva tak, akoby si na svagrinu ziarlila - ak napises nieco, co vyznie ako ziarlenie na svagrinu, tak sa necuduj, ze to tak vacsina vezme..
a ani neocakavam, ze uvidis rozdiel medzi mojimi prispevkami a tvojim lutovanim mojich deti, lebo zivorime, nedoprajeme a "ukrajujeme z chlebika"..
a opat vidno, ze nechapes suvislostiam - v tejto teme pisem, ze ak sa snazim, dokazem sa dostat na mesacnu sumu 250e, pretoze si vsetko naplanujem, vela varim a peciem - ak mame tyzden, ze sme viac rozlietani, mam doma navstevu - cize viac clenov, nepredvidane vydavky - miniem viac.. polopatisticky to znamena - ze nie kazdy mesiac minieme striktne 250e, ale ano par mesiacov uz tak zijeme a nic nam nechyba.. neviem kde zas vidis napisane, ze taku sumu udrzim aj ked pride tretie babo 😕 😕
no a este na zaver - ako som uz raz pisala nevies o mojich pracovnych skusenostiach, kontaktoch, znamych, rodine, zazemi absolutne nic, takze o tom, kto a ako sa omna na pracovnom trhu potrha nechaj prosim na buducnost a nemusis sa omna bat..
@whitecat666 pokial viem, nikto tu nepisal o 250e na 5 clenov rodiny.. iba ak by som to prehliadla, my sme zatial 4ria a nie - ak je zena tehotna nemusi nutne jest za dvoch..
@whitecat666 bez drogerie, tú si raz za čas nakúpim v yves rocher, nakupujem, kde príde, v zime väčšinou kaufland, v lete tržnica, sezónne potraviny, mäso v masiarni, hlavne si robím jedálniček, tak nenakúpim blbosti a keď dokupujem, napr. pečivo, tak si zoberiem len hotovosť len na to, tím pádom miniem menej a aj menej času trávim v potravinách, varím na 2-3 dni, mňa donútil čas zmeniť to, takto viac vecí stíham
Fajn, ale keby som netrafila klinec po hlavicke, snad by Ta to tak nerozhadzalo...Ved o Tvojom zivote nic neviem... Asi mas sama pochybnosti ako to zvladnes/zvladnete...
Uz neriesme. A bru noc.
@jana_eyre ja som necitala tvoje prispevky, niekde som len videla prispevok, ze 250e na 5ludi (neviem ani koho sa to tykalo, lebo som diskusiu prebehla len tak zbezne ocami). Moni tu mala 180 na 3 aj to ma celkom prekvapilo, vo vseobecnosti sa mi zdali viacere spomenute sumy strasne malo za potraviny.
@moni244 jaaaj, tak to vela vysvetluje. Je pravda, ze ja ked idem na pecivo, vratim sa s jogurtom, ovocim a sladkostou pre kazdeho (aj vsetkym na co mam prave chut) a ked sa to da vsetko x 4 tak je to vzdy minimalne 35eur za jeden nakup. Ten robim minimalne 4 razy tyzdenne. Ale zas si neviem predstavit, ze by som to nekupila lebo sa to vzdy zje (nic nevyhadzujeme, tak mi pride, ze v podstate nic nekupujeme na zvys).
@lune ziadny trafeny klinec po hlavicke, ale urazky z tvojej strany - nazvime veci pravymi menami, ok?
ked niekoho urazas, neocakavaj, ze ti bude tisko prikyvovat - bohuzial si si asi zobrala na musku niekoho, kto si nenecha kakat na hlavu..
ale ano, samozrejme ze mam nejake pochybnosti - vzdy mam nejake pochybnosti - pretoze ja si o sebe nemyslim, ze som dokonala a dokonca si to aj priznam - len netusim z coho si si moje pochybnosti vydedukovala.. totiz ja som len odpovedala na otazku, kolko ludia asi minu na potraviny - napisala som svoj rozpocet o ktory sa snazim a som na neho aj hrda ak mi to vychadza..
dobru noc..
@whitecat666 presne tak som to robila aj ja, kopec blbostí, chipsov, sladkostí, načo, raz za čas, ok, ako veľa robí aj to, že nekupujem sladené vody, minerálky, sirupy
@snezienka12345 Ahoj.No ja by som ti to napísala takto, záleží na vaších stravovacích návykoch a samozrejme aj vašom rozpočte.Ale môžem ti povedať.Ak ste sa len nedávno osamostatnili a predtým si nenakupovala vela potravin, tak ked ides aj do retazcov, nedívaj sa len na cenu ale aj na krajinu povodu a výrobcu.Velakrát je to tak ze slovenské kvalitné výrobky su zabalené v obale tesco, jednota a pod., a clovek si myslí ze su lacnejsie a preto horsie to vobec neni pravda.Na zaciatku je mozno vyskusat co vam bude chutit, pasovat.Na vela potravinach alebo teda aj doma na vareni sa da usetrit.Najskor asi treba kupit take veci na varenie z ktorych urobis plnohodnotne jedlo a popri tom ti staci napriklad na veceru prazenica..., ale ako vravim neviem co jete, my sme napriklad presli z bielej muky na celozrnnu alebo raznu.Síce kupujeme drahsie pecivo, ale vsetko zjeme a kupime menej a sme z neho zasýtení.Nikdy som to presne nezrátavala ktorý mesiac kolko minieme ale boli kedysi aj chvile kedy to bolo skromnejsie..ale tak ti poviem..na jedle nikdy nesetri, nemyslim na to aby ste sa prejedali ale aby ste nehladovali.....chapes..ked je prievan v penazenke daju sa varit a pripravovat aj lacnejsie jedla....zalezi co vam vyhovuje....vyskusajte jeden mesiac tak, jeden tak a uvidis....Vela stastia zelam 🙂
@moni244 sladene vody nekupujem ani ja (ani ziaden alkohol), pijeme len cistu vodu a caje (sladene vody su najvacsi zabijak na zuby). A maso nejeme vobec. Zelenina, ovocie, syry a sladkosti tvoria u nas asi najvacsiu polozku. Bez sladkeho sa u nas nedalo existovat (skusali sme asi tyzden bez toho vramci zdravsieho zivota, no vsetci sme potom jedli 3x viac lebo sme stale mali na nieco chut). A co take varite? My sme mali napr. dnes na ranajky palacinky, len nutela na ne stoji okolo 6eur a minieme ju na ne celu, plus este je treba dzem, banany, vajcia, mlieko, olej...
Mesacne okolo 500e. Sme dvaja dospeli a 1 male dieta. Zijeme v Rakusku. Kupujeme hrozne vela cerstvej domacej zeleniny a ovocia. Ovocie aj na cerstve stavy. Mliecne vyrobky len bio.Vela cerstvych kvalitnych ryb obcas hovadzie maso do vyvaru tiez bio. Na varenie a pecenie pouzivame len bio obyc.maslo ci kvalitne panenske oleje do salatov. Okrem toho vela semiacok, mandli, quinoa, pseno,pohanka,javorovy sirup na pecenie, vsetko to proste stoji prachy! Chlieb nám najviac chuti z merkur tiez bio.Minule sme mali na weekend navstevu a ked som na nom videla tu cenovku skoro som odpadla! Nieco cez 7e za kilo! (Normalne kupujeme mensie mnozstvo tak clovek si to tak neuvedomi).rajciny tiez milujeme .cez zimu bezne za vyborne rakuske rajcinky 3e za 250g . tolko z nasej strany.

@whitecat666 toto je podla mna naozaj normalny tip, najma maso v kvalitnych masiarstvach (a nie obycajnych masiarstvach) je financne narocne. My napr.jeme masa menej, ale zato ziadne kvalitne z overenych fariem.