Koľko EUR vám ostáva na živobytie?
Ahojte. Je tu niekto taky komu po vyplateni výdavkov na zivot ostane 250? Da sa z toho vyžiť na mesiac ?
@anonym_556d3b zabi sa . to vážne takáto rada? však to je na paragraf. Si druhý raz rozmysli aký blud napíšeš.
Si sama ci mas 5 deti? Vydavky su co? Podnajom ci hypoteka ci elektrika ci drogeria strava granule pre psa atd?
Ak chces normalne rady k efektivite Tvojich minutych penazi vs plat, radsej napis kolko zarobis a kolko na co minies. Lebo inak je to otazka iba na vestecku gulu
@anonym_c454bb pre mna samu. Plat 900 nájom 500 , za elektrickú mesačník 30, macky 70, 37 stavebné sporenie
Mobil?
Obedy - mas v praci menucka ci si varis?
Macky za 70e mesacne, to co v tom prosim Ta je?
Kolko rokov mas? Mas sama podnajom byt?
@anonym_c454bb pre mna samu. Plat 900 nájom 500 , za elektrickú mesačník 30, macky 70, 37 stavebné sporenie
@anonym_autor nebude vyhodnejsie kupit si rocnu elektricenku? Ano, jednorazovo je to vyssia polozka ale nevies si nasetrit? Macky 70€ mi nejako nevychadzaju, pri nizkom prijme by som toto ako prve zredukovala.
macky, co prezeru 70 eur? to ich mas kolko? a mesacnik potrebujes? nevies chodit peso/na bike-u? inak ja davat polovicu platu za NAJOM, tak si najdem radsej zdielanu izbu a usetrim viac...
za 250 e pre seba vyžiješ. Len nebudeš vyskakovať, ale vyžuješ.
to je len teraz takto - mim .situácie, alebo to máš takto dlhšiu dobu.
hlavne, že mačky majú čo žrať
250 ešte s jednou nulou
Mobil?
@anonym_c454bb varím si. Mam stravné lístky. Mam 27 rokov a ano sama byt
Mne by to nestacilo, musela by som vyrazne obmedzit vsetky oblubene veci..
ked som bola žila ešte sama po zaplateni vsetkych poplatkov vratanie sporenie mi na život - zabavu ostalo cca 300€
takže za mňa niekde robiš chybu
A máš úspory? Ak áno, tak koľko? Vyžiješ z toho úplne o hubu ak budeš jesť zemiaky s kapustou, cestoviny s kečupom a podobné jedlá. Ak nemáš rezevu alebo iba velmi malú tak sa takto žiť nedá. Možno z mesiaca na mesiac za normalnych okolnosti vyžiješ ale jedna návšteva zubára ťa môže zruinovať. Choď do zdielanej izby. Dávať viac než polovicu príjmu na bývanie je nerealne. Tak isto nekomentujem tých 70€ za mačky…
@anonym_autor ty máš dovolené v podnájme mačky? A koľko máš tých mačiek?
Kolko mas maciek a co im platis za 70e kazdy mesiac?
Z 900 euroveho platu si platit samostatny byt na podnajom je luxus. Do buducna mas aku viziu? Ako chces usetrit a niekde sa aj posunut? V tom case som zacinala v zdielanej izbe po skole.
ked som bola žila ešte sama po zaplateni vsetkych poplatkov vratanie sporenie mi na život - zabavu ostalo cca 300€
takže za mňa niekde robiš chybu
@anonym_autor vyzijes, ale budeš šetriť na všetkom a báť sa či ta nerozboli zub.Davas veľa sa bývanie pri tvojom plate
@anonym_a688c8 pred koľkými rokmi?
@anonym_autor akoze hladom asi nezomries, ale ak je to uz aj na drogeriu, oblecenie atd, tak je to malo. Mala by si zvazit, ake mas moznosti - aspon docasne znizit trochu vydaj na macky, mesacne balenie granul nebude take drahe. Inak im nedopriavaj konzervicky a blbosti, lebo na to proste momentalne nemas. Taktiez zvaz pozastavenie sporenia, ak ledva vychadzas, treba ozaj kazde euro prehodnotit. A urcite hladat lacnejsie byvanie a pracu s lepsim prijmom, alebo ine moznosti zvysenia prijmu (brigada, jednorazove nejake vypomoci atd). Zit takto dlhodobejsie je neperspektivne.
@anonym_autor tie mačky sú drahé a ak len strava tak by sa dalo z toho vyžiť
keď máš takýto plat tak nechápem ten podnájom, prečo nie zdieľané ubytovanie a mačky vôbec zatiaľ, ale už si sa asi zariadila, si si radšej mohla do 30 ušetriť a potom riešiť situáciu
To si mala co napisat. Na mk macky?Jasne, ze 70 eur je nic. Vidno, ze bezmackari nudi nemaju sajnu.
A mice si zrejme mala uz pred najmom.
Najdi si frajera, potiahnete spolu. Alebo si privyrob pocas vikendov.
To si mala co napisat. Na mk macky?Jasne, ze 70 eur je nic. Vidno, ze bezmackari nudi nemaju sajnu.
@anonym_ce047b presne, 70€ na mačky je úplne v pohode cena za mňa, síce záleží od toho koľko ich je, ale cca toľko dávam aj ja na moje 3 😀 len kapsičky stoja okolo 40-50 🤔 a kde sú ešte granulky 🙄 + ak nejaké lieky náhodou treba, hneď sa to vyšplhá
@anonym_ce047b presne haha typicky modry konik ze "macky prve prec" , jasne :D ich vyhodi na ulicu aby usetrila 70 eur.
mas velmi drahy najom vs plat, bud by som si nasla niekoho k sebe alebo isla ja do zdielanej izby alebo zvysila plat
Mobil?
@anonym_c454bb uplne normalne 2 macky 70e. My mame kocura a cca 35-40 e mesacne ide na stravu a piesok. A teda my nekupujeme nic extra popravde. A to jeho stravu kupujem povacsine v Rakusku lebo je tam vyraznejsie lacnejsia. Na SK by som sa do 40 nezmestila ani keby mu kupujem len v akcii.
@anonym_autor
Hlavne nerieš názory anonymných žien, ktoré sú dokonalé, milujú svoje deti, nadštandardne zarábajúcich manželov a neznášajú mačky 🙂
Z nejakého dôvodu v tejto situácii si a nikto nemá právo súdiť či to je v poriadku alebo nie.
250 na mesiac mimo bežných výdavkov na stravu ap. nie je kto vie čo, ale podľa mňa stále zvládnuteľné. Ak by si aj potrebovala niečo navyše, občas brigádu by si určite zvládla, ak teda taká možnosť je, tam kde bývaš.
@anonym_autor no na t9 ze si sama, mas malo
Je to hrozne. Lebo ked zaplatis vsetko, co musis, ostava ti bieda.
no bud budes byvat tam kde byvas, alebo skusis najst lacnejsie, ked aj s niekym, alebo ubytovnu aspon na rok, nasetris daco, ked aj 5000 nejako a bude ti potom uz lahsie.
Ale neboj sa vela ludi ma tykto plat a maju popri tom aj deti. Pokial si sama, mozes este vlecilo zlepsis ist na kurz, zmenit pracu, zacat makat
. Spravit skolu. Ked aj vecernu naor sestru.
Budes sa mat ok. A vzdy najdes pracu. Alebo kadernicky kurz. Tam zarobis miliony.
@anonym_autor Ja osobne by som z 250 € vyžila v pohode. Občas prežijem deň na ☕ a skoricovniku na raňajky, počas dňa pojedam v práci zo šuflíka PEPE chrumky, vypijem ☕ 2in1, zjem Kofilu, Margot a Lentilky. Na večeru mi stačia 2 zemiakové placky. Môj muž len zalamuje rukami 🙃🫣. Určite by som zredukovala počet mačiek na 1 kus. Mám pocit, že im varíš sviečkovú a rezne, keď ťa stoja 70 € mesačne. Ak si budeš doma variť typu včera, dnes, zajtra, tak bez problémov to dáš.
@anonym_autor nebude vyhodnejsie kupit si rocnu elektricenku? Ano, jednorazovo je to vyssia polozka ale nevies si nasetrit? Macky 70€ mi nejako nevychadzaju, pri nizkom prijme by som toto ako prve zredukovala.
@sissy27 ako 1. Treba zjest macky. Usetri 70 eur mesacne a na tyzden ma maso 🤣🤣
A máš úspory? Ak áno, tak koľko? Vyžiješ z toho úplne o hubu ak budeš jesť zemiaky s kapustou, cestoviny s kečupom a podobné jedlá. Ak nemáš rezevu alebo iba velmi malú tak sa takto žiť nedá. Možno z mesiaca na mesiac za normalnych okolnosti vyžiješ ale jedna návšteva zubára ťa môže zruinovať. Choď do zdielanej izby. Dávať viac než polovicu príjmu na bývanie je nerealne. Tak isto nekomentujem tých 70€ za mačky…
@anonym_f72bc2 za 250 eur pohode moze stravoblvat zdravo a pestre kedze sama vari, no ziadna kavicka, objednavka jedla nehrozi.
@anonym_autor ostane ti naozaj malo. Ja nie som mylovnikom zvierat v dome , takze ja by som chned ti odporilicil zrusit macky, hlavne ked na to nemas financie. Z 200 eur sa da stravovat celi mesiac, ale neostane ti takto nic na necakane vydavky, oblecenie . Nahodou ochories a nebudes mat peniaze ani na najom. Neviem ake mas moznosti, ale ja by som bud hladal lacnejsi byt, ked to nejde treba hladat bud druhu robotu kde zarobias viac , alebo istvbrigadivat, este by si mala zarobit minimalne 200 eur kazdy mesiac.

Si sama ci mas 5 deti? Vydavky su co? Podnajom ci hypoteka ci elektrika ci drogeria strava granule pre psa atd?
Ak chces normalne rady k efektivite Tvojich minutych penazi vs plat, radsej napis kolko zarobis a kolko na co minies. Lebo inak je to otazka iba na vestecku gulu