Koľko iste ochotné nvestovať do detskej obuvi na jednu sezónu?
Baby, dnes som pozerala deťom topánky a normálne som ostala stáť pri cenách.
Pri lacnejších mám strach, že sa rýchlo zničia alebo nebudú dobré na nohu. Pri drahších si zas hovorím, že dieťa z nich za chvíľu vyrastie, zoderie ich na ihrisku alebo ich donesie domov celé od blata. A potom človek nevie, kde je tá rozumná hranica.
Nejde mi o značku ako takú, skôr o to, koľko vám ešte príde normálne dať za detské topánky, keď viete, že ich možno vydržia jednu sezónu.
Max 50 eur. Rýchlo vyrastie, kolko krat ich ma par krát obuté a zoderie spice, nešetrí ich.
@anonym_autor kupujem v rozmedzí 30-120€. Topánky sú vec, na ktorej nešetrím
@anonym_c891a0 Len deťom väčšinou poslúžia jednu sezónu, rastú im ešte nohy. Syn napr. chce teraz za 100 eur a mne sa to zdá veľa :-/
Ja im kupujem dd step a značku jonap. Neide len o značku, ale aby dieťaťu dobre sedeli. Darmo z nich rýchlo vyrastie. Neide len o obuv, alebo ovplyvňuje to aj držanie tela. Syn napr v barefoot dd step mal strašne volne členky, nevšimala som si to, az zrazu pozerám, ako mavalgozne postavenie oboch členkov. A keď to nechám tak, tak z toho by mal skoliozu, oslabené brušné svaly, atď.... Potom sme prešli na jonap, ktoré mu dobre sedia. Stoja 45-65 eur, no ale co už. Radšej, aby mal celý život problém so skoliozou. Ja mam tiež, tak keď sa dá, tak tomu chcem predísť.
Snažím sa do 30€ vmestiť na dieťa. Je to riadny výdavok, pravidelne, jar, leto, zima. Na jeseň ešte podržia tie z jari, keď bola malá menšia, tak aj na jeseň trebalo. Na zimu sa snažím vo výpredajoch keď sú zjari, vtedy sa dá vystihnúť takáto cena. Párkrát som sa netrafila, predala som potom za cca rovnakú sumu.
Kupujem kvalitnejsie znacky ale ak je to mozne vzdy v akcii. Snazim sa pozerat priebezne po obchodoch nie az ked surne treba. A davam za topanky max 50 vynimocne do 70 ale zvycajne sa vmestim do 50.
Aké si vyberie, ma 10r. Väčšinou mu zopár ukážem z ktorých si môže vybrať ale finálny výber nechám na neho. Momentálne ma za 120€, čo už je celkom dosť ale páčili sa mu.
Syn dostal nedavno za cca 100€, ma len 11 rokov, ale on fakt nosi celorocne 2 pary tenisiek, tak som ich proste kupila... Keby mal 20 parov topanok za rok tak samozrejme nie. On nosi asi 2 mesiace z roku zimne topanky (do 40€) a zbytok 2 pary tenisiek. Ziadne slapky, sandale, proste nic. Teraz objavil šlapky (mal ich ako prezuvky v skole) ale inak ich uz cca 3-4 roky uplne ignoruje
Synovi som kúpila tenisky za 120 eur vo veľkosti 36, lebo som vedela, ze ak z nich vyrastie, tak ich ponosim ja alebo dcera. Mal ich 3x a uz ich neobul 😁 Teraz som ochotná dat za jeho tenisky +/- 60 eur, ešte mu stále rastie noha.
@anonym_autor nas bude mat 5 rokov, topanky kupujeme tym padom casto, kazdopadne topanky zrovna su vec, kde nevravim, ze mu kupujeme za 200€ ale tu zrovna nesetrim, snazim sa ale v akcii kupovat, nosi barefoot Geox takze v priemere 60-70€ par, 50€ v akcii, tak tak sa snazim 🙂. Dopredu nekupujem, lebo mu tak skokovo rastie noha, ze vzdy netrafim velkost, teraz sa to trosku spomalilo, tak hadam uz aj jar/jesen vydrzia :D
Ja, ze vravis o malom dietati, no ak by mi uz dieta vedelo povedat, ktore chce, tak take kupim 😅 ale tak do 150e max
nasa ma 4r a tak kupujem do max 50e (vacsinou 30e), vychytavam zlavy lebo kupujem aj “vopred”, teraz uz pomalsie rastie noha, ked vidim nieco s dobrou cenou, tak to jednoducho caka v skrini pokym pride cas.
@anonym_c891a0 Len deťom väčšinou poslúžia jednu sezónu, rastú im ešte nohy. Syn napr. chce teraz za 100 eur a mne sa to zdá veľa :-/
@anonym_autor u nás po sezóne zvyčajne letia do koša ale neriešim vyberajú si sami tenisky tak do 50-60€ drahšie kupujem zimné.
Tenisky sa snazim tak do 60€. Zimne topanky do 100€. Sandalky kludne za 20€. Vacsinov topanky vyberam s dietatom.
@anonym_autor zimne max do 30 eur a letne vo vypredaji kupujem vzdy
Do cca 50€. Mam stredoskolacku a piataka. Kupujem vacsinou aspon s 50% zlavou. Tenisky hlavne Adidas, cizmy Geox, Superfit. Treba popozerat rozne stranky, hladat akcie, zlavove kody. Ak by chceli nejaky presny model alebo farebnu kombinaciu, tak by som kupila aj za viac. Naposledy som napr kupila adidas spezial za 47€ (povodne 110€), vl court 30€(70€), kozene cizmy Poelman 35€(120€).
Moje deti majú 3r a 5r. Kupujem barefoot od narodenia cena do 70€ na každé ročné obdobie max 2 páry, ktoré poriadne vynosia. Nie je mi ľúto tých peňazí ,keď vidím ako dokážu niektoré topánky zničiť nohu. A koľkokrát je jedno aká je to značka. Podľa mňa sa do topánok a vrchného oblečenia oplatí investovať, zvyšok veci nech majú aj z Pepca to je mi jedno
@anonym_autor ja veru 50-60 eur, je to dosť, ale ja také kupujem odkedy začal chodiť. Za mňa je to dobrá investícia, už každý podľa preferencií a moznosti
@anonym_autor no, oni su na jednu sezonu...kupujeme jar, leto, zima 3 detom, 14r uz mozno prestala rast noha, lebo su mu dobre spred roka. Sportisimo, deichman, do 40e. Zimne do 50e.
Malym do 3r to boli protetiky a kvalitnejsie, hoci drahsie.
Ja mam pri 2 detoch od mala problem vobec najst nieco vhodne...siroke nohy, vysoky priehlavok.
50€ mi príde normálna cena, pozerám výpredaje. Ale kupujem jedny obyčajné čo má na dvor, na kolobežku ( brzdí nohou 🤦), so psom do lesa... Tie každú sezónu letia do koša, tie "lepšie" vydržia, ak nenarastie noha, ešte nosí, ak áno, darujem ďalej. Bývajú pekné.
@anonym_autor 80 eur
Kolko rokov maju deti? Moje maju do 5 rokov a davame okolo 50 eur, casto sa mne pacia take okolo 70eur, no zda mi to vela na 3 mesiace. Ale ak by uz boli skolaci a vedia si povedat ake chcu tak do 80-100.
@anonym_autor 50-60e kupejeme barafoot. Na sezonu ma vzdy jedny topanky a gumaky.
@anonym_autor Max do 50€.
@beata_k to ako kde kupis take lacne topanky?
Chodim len do daichmanu a tam kupujem pre celu rodinu.Moje botasky uz maju niekolko rokov,leto,zima.Deti vsetky maju viacero botasiek.Na dvor,do skoly,skolky.Niekedy kupim nike,adidas,pumy,niekedy tie ich vt.
@anonym_autor pre niekeho ke v pohode dat 200 eur za 1 oar detskych topanok (poznam takych) niekto kupuje v oepku a v lidki do 10e max. Ved kup podla svojich moznosti... Naco ti bude info ked ti niekto napuse ze kupi topanky za 200eur aj ked iba na 1 sezonu typu na jesen kupim na jar su uz male alebo ked ti niekto napise ze kupuje max vo vypredaji do 10e max. Nerozumiem tymto prieskumom ako s touto info plabujes dalej nalozit ajtak kupis pidla svojho rozpoctu...
Ja im kupujem dd step a značku jonap. Neide len o značku, ale aby dieťaťu dobre sedeli. Darmo z nich rýchlo vyrastie. Neide len o obuv, alebo ovplyvňuje to aj držanie tela. Syn napr v barefoot dd step mal strašne volne členky, nevšimala som si to, az zrazu pozerám, ako mavalgozne postavenie oboch členkov. A keď to nechám tak, tak z toho by mal skoliozu, oslabené brušné svaly, atď.... Potom sme prešli na jonap, ktoré mu dobre sedia. Stoja 45-65 eur, no ale co už. Radšej, aby mal celý život problém so skoliozou. Ja mam tiež, tak keď sa dá, tak tomu chcem predísť.
@bolarazjedna plne suhlasim, naucila som sa to az pri druhej dcere s ktorou chodime k ortopedovi od mala. Za tu jednu sezonu vyrastie, lenze sa prisposobuje cele drzanie tela. Smerovanie kolien, panva..chrbtica, chvilu sme na obuvi polavili a uz ma opat ortezy...vycitam si to. Radsej usetrim na obleceni, kadernikovi a pod.

@anonym_autor kupujem v rozmedzí 30-120€. Topánky sú vec, na ktorej nešetrím