Koľko je potrebný ročný príjem na plný daňový bonus?
Ahojte,
nikde som nenašla kolko musi byt cisty prijem za rok, aby mi bol vrateni plny danovy bonus na 1 dieta (poberala som 140 e mesacne) neviem ci to dat na muza (ma min. mzdu) alebo bude postacovat len moj prijem, lebo som bola PN cca 4 mesiace, za ktore by som chcela vratenie, dakujem
@balerina2025 neodvíja sa to od PN, ale od celkovej zarobenej sumy za rok, minuly rok som bola PN a vsetko mi vratili
na upresnenie - nedostala som 12 x danovy bonus logicky, cize potom vo vratke osm ich mala
@balerina2025 v ročnom zúčtovaní sa dá uplatniť aj za mesiace, kedy nepracovala....ak dosiahne postačujúci príjem zo zvyšných /odpracovaných/ mesiacov
to ano ale mozno sa ti bude kratit/ kedze si mala vekmi nizky prijem to skor muz mal ziadat o DB na dieta podla mna nie ty
@balerina2025 ved preto sa pytam kolko ma byt prijem, minule mi vysiel pny aj napriek 3 mesacnej PN pri vratke
a nebude rozumnejsie ze muz zoberie DB na dieta? kedze mal zjavne za cely rok vyssi prijem?
@balerina2025 ja viem, ale kedze nejde na ucet mzda povedal by mu ze to je uz vo vyplate uz s tym bol problem minule preto sa chcem tomu vyhnut, jedine ze by som dala urobit danove inemu cloveku

za PN vznika narok na DB?