Koľko je potrebný ročný príjem na plný daňový bonus?
Ahojte,
nikde som nenašla kolko musi byt cisty prijem za rok, aby mi bol vrateni plny danovy bonus na 1 dieta (poberala som 140 e mesacne) neviem ci to dat na muza (ma min. mzdu) alebo bude postacovat len moj prijem, lebo som bola PN cca 4 mesiace, za ktore by som chcela vratenie, dakujem
@balerina2025 neodvíja sa to od PN, ale od celkovej zarobenej sumy za rok, minuly rok som bola PN a vsetko mi vratili
na upresnenie - nedostala som 12 x danovy bonus logicky, cize potom vo vratke osm ich mala
@balerina2025 v ročnom zúčtovaní sa dá uplatniť aj za mesiace, kedy nepracovala....ak dosiahne postačujúci príjem zo zvyšných /odpracovaných/ mesiacov
to ano ale mozno sa ti bude kratit/ kedze si mala vekmi nizky prijem to skor muz mal ziadat o DB na dieta podla mna nie ty
@balerina2025 ved preto sa pytam kolko ma byt prijem, minule mi vysiel pny aj napriek 3 mesacnej PN pri vratke
a nebude rozumnejsie ze muz zoberie DB na dieta? kedze mal zjavne za cely rok vyssi prijem?
@balerina2025 tam je to zlozitejsie, bojim sa, ze by mu to zamestnavatel nedal
ale to mu nedava zamestnavatel ALE STAT.
@balerina2025 ja viem, ale kedze nejde na ucet mzda povedal by mu ze to je uz vo vyplate uz s tym bol problem minule preto sa chcem tomu vyhnut, jedine ze by som dala urobit danove inemu cloveku
tak necham nech ti radsej poradi niekto ini. nechcem ta zavadzat
@balerina2025 ked mi bude stacit moja mzda tak nebude problem, nemam minimalku
CZD na plný DB na dieťa za rok musí byť 8400e.
tak jasne potom mozes na seba

za PN vznika narok na DB?