Koľko mesačne míňate na potraviny za osobu?
Koľko dáte mesačne na potraviny za osobu? My sme dvaja. Každý tak 250e
Týchto tém je tu milión. Každý týždeň
@anonym_autor a? veď niekto kupuje lacne cestoviny v kauflande a ma to akoze s omackou z karicky, minie mesacne 200 eur a niekto si kupi zubaca ci jeleni chrbat a minie 400 e.
Okolo 800 eur, niekedy aj viac. Ale boli casy, ked to bolo 200 eur. Prikryvam sa takou perinou, na aku mam.
Týchto tém je tu milión. Každý týždeň
@anonym_e81d3f na to som sa nepýtala
Áno, tak nejako to vychádza aj u nás na osobu
@danielahamar hrozná drazoba je :(
@anonym_autor a? veď niekto kupuje lacne cestoviny v kauflande a ma to akoze s omackou z karicky, minie mesacne 200 eur a niekto si kupi zubaca ci jeleni chrbat a minie 400 e.
@anonym_412473 ukludni sa
Okolo 800 eur, niekedy aj viac. Ale boli casy, ked to bolo 200 eur. Prikryvam sa takou perinou, na aku mam.
@anonym_6bccb7 no veru hej ako nám nič nechýba vieme sa v pohode takto prestravovat ale je fakt že dosť drahé je všetko
Neviem koľko na osobu, niekto zje viac, niekto menej. V priemere za mesiac minieme tak 600e na potraviny , z toho varím, niekedy len špagety ,niekedy aj pečenú kačku. Snažím sa robiť zásoby do mrazničky a špajze, pečivo kupujem len výnimočne. Najviac u nás ide mäso 🙈 a mlieko.
Do 200€ dospelá osoba. Nejeme omáčky z karičky ako tu bolo napísané. Práveže tú cenu znižujem lebo nekupujem podobné polotovary, iba základné potraviny. Velké balenie bieleho jogurtu, zemiaky, cestoviny občas (robievam domáce), ryža, ovocie, zelenina, mäso, ryby, oriešky, strukoviny, syry… a z toho varím a pečiem všetko doma.
@anonym_6bccb7 no veru hej ako nám nič nechýba vieme sa v pohode takto prestravovat ale je fakt že dosť drahé je všetko
@anonym_autor jasne, ze je drahe, ved mame socialnu vladu
Do 200€ dospelá osoba. Nejeme omáčky z karičky ako tu bolo napísané. Práveže tú cenu znižujem lebo nekupujem podobné polotovary, iba základné potraviny. Velké balenie bieleho jogurtu, zemiaky, cestoviny občas (robievam domáce), ryža, ovocie, zelenina, mäso, ryby, oriešky, strukoviny, syry… a z toho varím a pečiem všetko doma.
@anonym_f1d8ff podobne , len tu stale sa rieši že kupuješ blbiny a veci ktore až tak netreba, podobne kupujeme len zakladne veci
@anonym_autor ak sa stravujete zdravsie, 250 na osobu je normalne. sme 3, a jeme roznorodo, do 400-500 eur davame. a to kupujem prevazne akcie, varim len doma. ale co je zaklad, kazdy den zelenina a ovocie. to je drahe ( krotim sa s masom a salamami. jogurty len ciste kupujem, do toho med ci vanilka cukor)....pomazanky a salaty len domace robim ...atd atd atd.. a nemame problem jest 3 dni spenat ci kapustnicu 🙂
@anonym_f1d8ff presne, zaklad je kupovat zakladne potraviny. presne ako to mali nasi predkovia.
@anonym_f1d8ff podobne , len tu stale sa rieši že kupuješ blbiny a veci ktore až tak netreba, podobne kupujeme len zakladne veci
@sara07 jedinú nevýhodu v tom vidím, keď večer dostanem chuť niečo mlsať😁 ale inak je to zdravšie aj lacnejšie, tak rovno dve výhody
@anonym_412473 omacka z karicky? ved uz aj ta zdrazela....na omacke z karicky nie je nic zle, ak tam vsunies zdravsi komponent. ku omacke mozes kludne dat zeleninu ci aj smotanu na varenie a uz mas zdravsiu verziu. Karicka neznamena hned nieco zle. ja davam brokolicu k tomu napriklad. niekto dava lososa...atd atd...ale chapem ze si to myslela obrazne. ale uz aj ta karicka je draha jak slak. ( nepisem o lacnych tavenych syroch v crievku, aj ked je to asi podobne ako ta karicka)
@sara07 jedinú nevýhodu v tom vidím, keď večer dostanem chuť niečo mlsať😁 ale inak je to zdravšie aj lacnejšie, tak rovno dve výhody
@anonym_f1d8ff poznám 😂😂😂😂 a doma nič nieje
tak ja to riešim jednou piškotou cukrarskou a k tomu pol litra čaju .. no čo časy ked sa fajne jedlo su preč, už by som bola ako slonik keby som sa nekrotila
u nás sa pečie každy den, druhy kolač alebo niečo sladke pri 3 chalanoch olovrant, naštastie su ako kosačky tak sa mi ujde jeden kusok k spokojnosti
@anonym_f1d8ff poznám 😂😂😂😂 a doma nič nieje
tak ja to riešim jednou piškotou cukrarskou a k tomu pol litra čaju .. no čo časy ked sa fajne jedlo su preč, už by som bola ako slonik keby som sa nekrotila
u nás sa pečie každy den, druhy kolač alebo niečo sladke pri 3 chalanoch olovrant, naštastie su ako kosačky tak sa mi ujde jeden kusok k spokojnosti
@sara07 aj my tak, ale snažím sa toho vypekať menej, lebo sa to rýchlo zje a my priberáme😆
inak omačku z karičky to som ani nepočula
však si urobim doma bešamelovu omačku ktoru zahustim tvrdym syrom, pripadne pridam kapiu alebo sušene paradajky a je vždy ina omačka
nič jednoduchšie nie je ako bešamelova omačka
na masle opražiš hladku muku, zaleješ studenym mliekom , pridaš trocha muškatoveho orieška a mešaš kym nezhustne - receptov na nete je spusta
nepochopim maggi a rôzne sačkove omačky
však si urobim doma bešamelovu omačku ktoru zahustim tvrdym syrom, pripadne pridam kapiu alebo sušene paradajky a je vždy ina omačka
na masle opražiš hladku muku, zaleješ studenym mliekom , pridaš trocha muškatoveho orieška a mešaš kym nezhustne - receptov na nete je spusta
@sara07 no raz som mala maggi tie 4 druhý syra a dva dni ma prehanalo z toho 🙄 to už si fakt radšej dám mlieko alebo smotanu a so toho syr a kuracie kukuricu paradajku brokolicu a mám cestoviny fajnove
@sara07 aj my tak, ale snažím sa toho vypekať menej, lebo sa to rýchlo zje a my priberáme😆
@anonym_f1d8ff tie moje tri paličky neviem kde si kila odkladaju 😂😂😂😂 to už aj suseda sa "stažovala " ked mala naštevu na balkone .. že je to nenormálne kolko pečieme a nevidno to 😂😂😂😂
darmo maju teply obed .. hlad je hlad
@sara07 no raz som mala maggi tie 4 druhý syra a dva dni ma prehanalo z toho 🙄 to už si fakt radšej dám mlieko alebo smotanu a so toho syr a kuracie kukuricu paradajku brokolicu a mám cestoviny fajnove
@anonym_autor mne tie magy omačky chutia, väčšina reštauracii z nich bohužial aj vari , teda varila dost často
ale cenovo to nedávame , zvlašt ked si vieš podstatne lacnejšie doma urobit bešamel, vždy som si myslela že je to nejaka veda 😂😂😂
Sme dvaja, varím doma, ale aj sa chodíme stravovať von, je to tak 50/50. Neviem koľko minieme zvlášť, platíme zo spoločného účtu, mesačne dokopy cca 800€, niekedy viac, niekedy menej.
@anonym_autor zase tu treba vyvolávať vášne a pretekať sa? Das toľko, koľko môžeš si dovoliť. Co ti pomôže keď ti tu napíšeme my?
Ja viem, aký mám rozpočet na stravu a absolútne to nerozpocitavam na osoby.
@anonym_f1d8ff ano verim ze sa to da, ked ste sikovana, a robite si jedalnicek... ja som sama, a tiez idem na minim. a jem malo
@anonym_412473 ukludni sa
@anonym_autor aj ty
@sara07 presne tak sa snazim aj ja a veru peniaze to "setri" a myslim ze sa stravujeme aj vcelku zdravo ... chladnicku mavam skoro prazdnu bo tam mam hlavne 2-3 hrnce kde mam navarene a potom plny spodny suflik ovocia a zeleniny ... samozrejme aj nejake zasoby v mrazaku a spajzi nech je z toho varit ... take studene vecere typu parky a sunkovy chlieb vychadzaju dost draho ked clovek kupi kvalitnejsie potraviny ... take mne staci raz za tyzden ostatne dni mam aj veceru varenu ... aj to lepsie zasyti a nevyzieram potom este po novciach 😀
@sara07 dakujem za tip ...besamel so susenymi rajcinami..iste vyskusam
@anonym_autor do 200E
@anonym_autor okolo 300 az 400€/os.

Áno, tak nejako to vychádza aj u nás na osobu