Koľko mesačne minie jeden človek na stravu?
Tak v priemere za mesiac..je 250€ moc?
Ono zalezi aj či chlap či žena, chlap zje viac a asi aj viac mäsa. Ja som pescetarian, no rybu si dám raz dvakrát do mesiaca,inak jem veľa ovocia, zeleniny, syry,tofu, ....určite neminiem na jedlo 250 e...teraz mám veľa zeleniny a ovocia aj zo záhrady.
Podla mna to nie je vela (ja ked to rozpocitam u nas na hlavu a to mame dve male deti 1r4m a 4,5r tak je to asi cca rovnako, resp miname o nieco viac s jedlom v skolke a obedami pocas prace). Potraviny su naozaj posledna vec na kt by som setrila, lebo nekvalitna strava sa z dlhodobejsieho hladiska vzdy odrazi na zdravii.
toto je blba otazka lebo nevieme okolnosti/moznosti a schopnosti cloveka. Ak vari, vie ratat - hospodarit s peniazmi, kupuje s rozumom, jedlom neplytva, nema potrebu stravovania v restaruaciach, nechodi na akcosky a do barov vecer tak sa da strava poriesit v rozumnej hranici. Ak nie, tak 250e je aj malo.
Ak kupuje s rozumom, varí a stravuje sa doma tak podľa mňa by tých 250€ vystačiť mohlo
Za mňa je to veľa 250e na osobu keď je v tom len čisto strava.
Ale zase nepíšeš, či nákupy potravín a varíš doma, či ješ 5x denne, či máš každý deň mäso, jogurty, zeleninu... Atď, či varíš každý deň, alebo máš obedy v práci.
Tak asi nejaký obed budem mať v práci ale cez voľno variť doma..jem väčšinou kuracie ryzu syr cestoviny zemiaky zeleninu ovocie a grécke jogurty
Ja miniem viac. Aj 300-400€
U nás to je menej,dospelý cca 200€ a deti určite menej,mala má 5 a zje fakt malo a syn 11 zje už dosť ale není to viac ako 150€. Ale keď nie sú v škole v škôlke,tak jeme prevažne varené jedlo a varím každý,každý druhý deň. Ale zas sa nám to dorovnať v lete keď každú chvíľu jeme vonku 😂
Keď som bola slobodná, tak som výplatu prejedla a precestovala 😅 Naozaj je to individuálne. Teraz ako mamina už jesť nestíham, žiadne donášky, reštiky, kebaby atď. 250€ mi príde v pohode, ak sa stravuješ doma a nekávičkuješ.
ono variť pre jedného nie je tak ekonomicky výhodné ako variť pre viacerých, ale do 250 by si sa mala zmestiť
Ja teda miniem okolo 330 mesacne. Ale nejedavam pecivo, co by ma vyslo lacnejsie ako tie tvarohy a cottage cheese a pod, co jedavam. Proste rozok s maslom by isto bol lacnejsi
Ja sa zmestim do 200 s tym ze vacsinou jem co si doma uvarim (restika len prilezitostne) ... nekupujem vela polotovarov ( a tym myslim aj salamy, platkove syry, parky, pasteky, natierky a podobne). Snazim sa jest varene a aj na veceru. Jogurt kupujem biely, vacsie balenie a dochutim si to domacim dzemom, kakaom alebo medom. Sladkosti a slane snacky, sladke vody tiez moc nekupujem. Spravim si doma kolac, puding, krupicovu kasu a podobne. Cerstvu zeleninu a ovocie samozrejme jem, avsak snazim sa kupovat v akcii. Ked mam mat navstevu samozrejme kupim aj tie salamy, syry, snacky, ochutene mineralky, sladkosti a podobne a to hned vidim ze je vysoka polozka za nakup. Casto varim polievky, to tiez nie je velmi financne narocne.
Ak mas obedy v praci, tak 200€ by mohlo stacit.

je to individuálne, každý ma ine naroky na stravu.. tiež ci ma stravu v praci, ci vari, alebo ci chodí do reštiky...