icon

Koľko minie 4-členná rodina na stravu?

16. nov 2023

Dobrý deň, ak ste 4 členná rodina koľko mesačne miniete na stravu? Muž mi vyčíta že veľa míňam ale naozaj ide všetko do domácnosti, strava je drahá. Chcem si to porovnať.

Strana
z3
slavomira236
16. nov 2023

Toe suche vecere stiloja viac ako ked uvarim normalne jedlo to mame niekedy na 2dni..s moje deti chcu telpe vecere

katkaseiner
16. nov 2023

my sme 2+2 (deti 11a 8) a v priemere minieme 700e. Nemame zahradu, od nasich dostavame pocas sezony paradajky, papriky, cibulu, mimo sezony mamina nam obcas nieco uvari a prinesie. Deti jedia obedy v skole (za tie neplatime nic) a ja s muzom jeme doma varene (muz pracuje z domu, ja si jedlo nosím). Za mna je aj 700e vela ale okresat to neviem, proste vsetko je drahe. Muz nic na sumu nehovori, nakupuje podla zoznamu ktory mu dam +prihodi co vidi ze chyba alebo ma chut na nieco. Daj tvojmu tiež zoznam, ved nech vycaruje tyzdenny nakup za 50e

janka2000
Odpoveď bola odstránená
kristinapetronela
17. nov 2023

700 až 800 eur určite ... Dvaja dospelí a tri deti

aurora33
17. nov 2023

Zrejme treba dať mužovi na mesiac si to vyskúšať aj nákupy aj varenie a potom nezabudni podotknúť, že veľa minul.

mery333
17. nov 2023

2+2
Pred dvoma rokmi 500eur/mesiac, teraz 800eur. A to nekupujem žiadne extra blbosti.

marcellka32
17. nov 2023

Tak mne sa moji dvaja pubertiaci nenajedia večer s chlebom a nátierkou, za tým by zjedli ešte 2 jogurty, banány, ...to už sa mi viac oplatí navariť veceru

tiezjedna
17. nov 2023

@veselo_neveselo jo taaaak 😀 No už som sa zamýšľala, že či chlipkáte chilli omáčku len tak😂

mia781312
17. nov 2023

U nás chodí a teda má na starosti chladničku muž celý mesiac, čiže prehľad ma veľký no co ti ja viem asi tak co vraví on 600 € mesačne

joannita
Autor odpoveď zmazal
joannita
17. nov 2023

@janka2000 jasne, IBA domace. Nivova, oskrarkova, vajickova, tvarohova, tuniakova, sunkova, mrkvova, cesnakova, avokadova, bryndzova, .....no veela druhov. K tomu rozne druhy peciva alebo chleba. Stale nejake obmeny, ved studena vecera nieje len rozok a sunka.

zuzka1620
17. nov 2023

Ja som si to začala zapisovať, za min. mesiac to vyšlo 471€ + 53€(strava v škôlke pre dcéru a syna v škole), ja sa stravujem doma, manžel v závislosti od toho, kde pracuje....Takže 2 dospelí a 2 deti (4,9) 530€ zaokrúhlene, to je ale len čisto strava bez drogérie, či liekov...

autor
17. nov 2023

@zuzka1620 o 100 menej ako my, možno sa teda dá kdesi ušetriť, budem natom pracovať

simona99687
17. nov 2023

My sme 2 dospelý a 2 deti (2 roky a 8rokov) minieme cca 700€ niekedy viac niekedy menej

zuzka1620
18. nov 2023

Ono je to individuálne mesiac od mesiaca...Záleží, či má niekto sviatok...vtedy sa kúpi viac, keď čakáme návštevu...Ale tak bežne mi sme na takejto sume...+-, ale nechodievame do reštík,to uz ozaj výnimočne, pizzu robievam doma a v podstate aj sladké rožteky, zaviny...robím doma. Čo s týka ovocia zeleniny, kupujem prevažne jablká, banány, mandarínky...ak niekto kupuje pravidelne drahšie exotic.ovocie...tiež je to rozdiel a tak je to aj so zeleninou....uhorky, paradajky, paprika sa kúpi, ale zemiaky mám teraz domáce, takže nekupujem, tiež vajíčka.... Ak teda toto ty kupuješ, kľudne tá cena 600€ je reálna....

taja567
3. feb 2024

@slavomira236 presne, aj naši 3 a 6 rokov denne spapaju každý po 2 kremy ako nič. A keď to zratam mesacne, tak to vychádza na 60 eur a to sú len kremíky popr. jogurty. Skúšala som variť pudingy, ale tie nejedia každý deň.

Strana
z3