Koľko plánujete minút na nákup potravín počas týchto Vianoc?
Koľko plánujete tieto vianoce minút na nákup potravín?
Nikto noc navyše nekupuje ale tie plne košíky sú koho? A ak vážne nič navyše nekupujete len majonézu tak vás ľutujem. Asi vám nič nehovorí štedrý deň a Vianoce 👌
Nepočítam to, ale kupujeme veľa toho naraz, cez rok to máme priebežne napríklad nejaké orechy alebo ananás ale na Vianoce máme všetko naraz, rôzne druhý orechov, rôzne druhý ovocia, rôzne druhý koláčov, slané, sladké vody, domáce koňaky, domáce obrátky, masové výrobky, lístkového cesta na pizzove kúskov rôzne druhý syrov atď…
@anonym_d373c8 rybu jeme bežne, zemiaky tiež kupujem bežne, zeleninu, kyslú kapustu, cestoviny - fakt už len tá majonéza. čo je to na ľutovanie? koláče nejem, prečo by som s tým mala začínať práve na vianoce? 😏
@anonym_autor všetko k šalátu mám domáce aj majonézu si robím z vlastných vajec. Ku kapustnici mi tiez nič netreba, kyslá kapusta je v súdku hríby nasušené. Kapra som dostala od kolegu rybára. Pečiem iba tri druhy aj tak zostáva aj na nový rok. Všetko má už doma. Takže na štedrý deň toľko.
Na druhý sviatok sa ide na návštevu k našim takže netreba variť, a potom ešte dojedame zvyšky.
Nikto noc navyše nekupuje ale tie plne košíky sú koho? A ak vážne nič navyše nekupujete len majonézu tak vás ľutujem. Asi vám nič nehovorí štedrý deň a Vianoce 👌
Nepočítam to, ale kupujeme veľa toho naraz, cez rok to máme priebežne napríklad nejaké orechy alebo ananás ale na Vianoce máme všetko naraz, rôzne druhý orechov, rôzne druhý ovocia, rôzne druhý koláčov, slané, sladké vody, domáce koňaky, domáce obrátky, masové výrobky, lístkového cesta na pizzove kúskov rôzne druhý syrov atď…
@anonym_d373c8 tak nie každý chce a môže jesť piate cez deviate
@anonym_d373c8 a to všetko stíhate za tých pár dní zjesť? Nie v zlom sa pýtam, ale my napríklad na štedrý deň nejeme, takže keď si dáme večeru sme plní do ďalšieho dňa... A teda ako som už písala potom ideme na návštevy ku rodičom a svokrovcom. Takže pokiaľ nemá niekto plné koše, naozaj ho netreba ľutovať, len inak prežíva sviatky
@anonym_autor na koláče asi dosť lebo musím piecť vegan bezlepkové takže veľa mandľového múky, orechového masla a kokosového tuku 😅 ale aspoň si zamaškrtime keď nám nie je dopriate jesť ako bežnému obyvateľstvu
@anonym_autor a čo tak si dať pôst a tri dni nejesť? By si ušetrila a bolo by to zdravšie.
kedy tu napisu tie svokry a matky, ku ktorym vsetci chodia jest? ze za kolko nakupuju 😎
@viktoriakrajnakova To na teba sedí tvoje priezvisko vystihuje romale 🤣
@anonym_autor oh, nie nad šťastné a rasistické sviatky.
@anonym_autor dosť a teda omnoho viac ako bežné dní. K nám chodia návštevy, čiže musíme mať toho viac než dosť. Ale rozmýšľam, že je to posledný rok. Som rada, že sme spolu ale odtiaľ potiaľ 🫣 Už ma nebaví obskakovať každého a vyhovieť všetkým
Čaro Vianoc ✨️
tolko ako vzdy, max nejaky Aperol a udenu sunku navyse
@anonym_autor neplanujem rozpocet, lebo kupim co treba, takze naplanujem len jedlo. Kupim za kolko bude 🤷♀️
@anonym_autor presnú sumu neviem, ale viem, že posledné roky na Vianoce minieme menej ako bežný nákup. Vždy ideme do obchodu 22.12, vtedy sa kúpi aj kapor a do 27.12 tam nevojdeme. Štedrá večera výjde na pár €, koláče nejeme, a ovocie, zelenina ja u nás vždy. Takže počítam tak 50€-70€ aj to len kvôli kaprovy 😁 a bude to na 4 dni. Musím teda podotknúť, že chodíme cez sviatky na návštevy, takže doma jeme menej.
@marth16 aha, takze vyzierate ostatnych...nenapadne vam, ze aj vy ich mate na oplatku pohostit?
Tohto roku nechcem vela kupovat,zbytočne vela jedla a ked di predstavim,ze niektorí nemsju skoro nič citim sa potom zle.
@milka41 toto je take kliseovite prosockovske zmyslanie...preco by som sa mala citit zle zato, ue ja som cely zivot makala, ucila sa tvrdo na vs a pracovala, kym ostatni sa flakali a valali gule.....kazdy sa mohol pricinit o svoje statsie, nie len vyplakavt, ako sa ma zle a zavidiet
Ženy to nemyslíte vážne že táto otázka není normálna.... žiadne štatistiky normálne sa pýtam koľko tak plánujete minút keďže potraviny zas drahšie a ja zákusky neobjednavam ale pečiem si doma rodina šesť členov a som na východe tu sa varí a pečie vo veľkom určite to nieje len u nás 🙂 Otázky ohľadom toho koľko plánujete minút na vianočné darčeky sú ok? ;))
@anonym_autor naozaj napr.ja vianoce nerobim tak ze ako v bezny den
@anonym_d373c8 my sme traja, neviem, prečo by som kupovať niečo naviac, ako v bežné dni, ved vtedy tiež nie sme na wifonkách. Možno miniem viac o nekakých 30-50 eur, aj to asi nie. Pečiem minimálne, my to veľmi nemusíme, ani nemáme jeden deň rezne, druhý sviečkovú a tretí kačicu, zmysel Vianoc nevidíme v prežieraní. Návšteva maximálne 4 ľudia, aj to nie na obed, takže mňa to nejako nezaťaží. A že má niekto plný vozík? No možno je v rodine 7 členov, ak sú z toho dvaja chlapci v puberte, jedia ako kyseliny. A možno nakupujú aj rodičom, príde im na Vianoce rodina, veď to je každého vec, ako a za čo nakupuje. Ja mám už všetko okrem ovocia, zeleniny a prirodzene chleba doma. Niekto si to necháva na pár dní pred Vianocami, tak má potom toho viac naraz, ako keď som ja k nákupu prihodila raz majonézu a zeleninu do šalátu, raz hrozienka, sušené slivky a klobásu a pod.
Ženy to nemyslíte vážne že táto otázka není normálna.... žiadne štatistiky normálne sa pýtam koľko tak plánujete minút keďže potraviny zas drahšie a ja zákusky neobjednavam ale pečiem si doma rodina šesť členov a som na východe tu sa varí a pečie vo veľkom určite to nieje len u nás 🙂 Otázky ohľadom toho koľko plánujete minút na vianočné darčeky sú ok? ;))
@anonym_autor ešte mi nikdy nenapadlo plánovať sumu na jedlo počas Vianoc. Plánovať, čo kúpime, áno.
Tiež považujem otázku za zbytočnú.
kedy tu napisu tie svokry a matky, ku ktorym vsetci chodia jest? ze za kolko nakupuju 😎
@reanda nikdy sme nemali taký zvyk v rodine, že by sme chodili vyžierať rodičov alebo svokrovcov, aj keď sme bývali kúsok od jedných aj od druhých. Navečerali sme sa vždy doma, na návštevu sme išli na kávu a nejaký koláč. Piekli sme každá niečo a povymieňali sme si to ale u nás Vianoce nikdy neboli dňami prežierania a vylihovania pred telkou s tanierom koláčov v ruke. Boli aj návštevy, ale nie za účelom obeda, alebo večere, ale také, kde sa muzicírovalo, lebo naše rodiny spájala hudba, na druhý sviatok vianočný často lyžovačka, alebo športové turnaje. Netvrdím, že nás nikdy nikto ničím neponúkol, ale aby sme boli niekde nasáčkovaní tri dni, to nie. Keď som bola dieťa, chodili sme na Vianoce, lepšie povedané v prvý sviatok k babke, stretli sa tam jej tri dcéry s rodinami. Ale neprišli sme nikdy s prádznymi rukami. Vždy sa dcéry dohodli, kto čo prinesie, babka upiekla maximálne dva, tri druhy suchých koláčov. Kto si ako zariadi, tak má.
@anonym_autor vás je šesť, nás je polovica a nevaríme, ani nepečieme vo veľkom. Na Štedrý deň kapustnica s klobásou, rezne, šalát a pupáky. Na druhý deň dojeme, nevarím nič. Druhý sviatok trávime každý rok s partiou kamarátov na športovom turnaji, tam sa varí guláš. Pečiem jeden zákusok, aj ten nezjeme, takže polovicu rozdám, medovníky a vianočku. To je všetko.
@anonym_autor vás je šesť, nás je polovica a nevaríme, ani nepečieme vo veľkom. Na Štedrý deň kapustnica s klobásou, rezne, šalát a pupáky. Na druhý deň dojeme, nevarím nič. Druhý sviatok trávime každý rok s partiou kamarátov na športovom turnaji, tam sa varí guláš. Pečiem jeden zákusok, aj ten nezjeme, takže polovicu rozdám, medovníky a vianočku. To je všetko.
@anonym_bbb7ee no toho co si vymenovala je dosť. To jak moja babka, povie že tento rok nič nevarí a nakoniec navarí ako pre 15 ludí. Nevariť veľa znamená spraviť kapustnicu a to je všetko
@anonym_d373c8 prepáč, ale ja sa tu bavím na tom, že nás ľutuješ. Ja nemám problém si kúpiť viacero druhov orechov kedykolvek mám na ne chuť, tak isto mávame bežne v´doma viacero druhov syrov a ovocia, neriešime ich ceny, pretože nefajčíme, alkoholu sa u nás vypije málo, sem tam víno, tvrdý alkohol takmer vôbec, my ho nepijeme, návštevy ak sú, prídu väčšinou autom. Sladké vody nepijeme nikdy, ani domáce koňaky by u nás nikto nevypil. Tiež slané veci z lístkového cesta nepatria k obľúbeným pochutinám. Urobím jeden zákusok, maximálne dva, aj to polovicu rozdám a to asi veterník alebo nejakú tortu s ovocím, malé koláčiky u nás nikto nechce. Vianoce a Štedrý deň nám hovoria niečo úplne iné, ako vám. Nie sú o jedle a pití, to si môžeme dopriať našťastie hocikedy počas roka, nie je to ako kedysi keď si videla ananás v obchode len na tie Vianoce, stála si hodinu v rade na mandarínky a všetko bolo voči platom drahé.
@milka41 toto je take kliseovite prosockovske zmyslanie...preco by som sa mala citit zle zato, ue ja som cely zivot makala, ucila sa tvrdo na vs a pracovala, kym ostatni sa flakali a valali gule.....kazdy sa mohol pricinit o svoje statsie, nie len vyplakavt, ako sa ma zle a zavidiet
@anonym_a66b66
Aj u nas sa bude setrit no chceli sme, ale zase sa k nam vsetci nasackuju uz sme susedom povedali ze potrebujeme stoly stolicky, kapustnice bude za kybel, ale zvysok bude jahnacina na BBQ, steaky, salaty a ryby sa uvidi co rano vytiahnu z mora, to je taka " radost " mat dom pri mori.
Na vianoce si doprajeme,takze aj sladke,slane,pecene.Vsetko,co uvidim.Uz teraz sme kupili 10kil muky hladkej,aj polohrubej na pecenie ale aj raznu na domaci chlieb,hrame sa s domacou pekarnickou,co si sama vsetko urobi.
Tak do 1500eur asi,a na darceky do 1000eur,plus letna dovolenka.
Takze skoro moj plat,a dovolenka je mimo,tam mam rozpocet do 10000eur.
Netuším, lebo nenakujupem nárazovo pred Vianocami, ale kupujem postupne už cca od októbra.
@anonym_autor keďže budeme všetci doma pár dní,tak samozrejme bude nákup potravín väčší,veď budeme musieť niečo jesť. Nemáme sa ísť ku komu najesť cez sviatky.
Naviac akurát miniem na suroviny na pečenie,nejaké ovocie,možno niečo navyše pre chuť,čo asi nie je v každodennom nákupe.
Takže nemám nejaký limit,nekupujeme nikdy nejaké hluposti.
Koláče som si objednala, cize nepeciem, len ich vyplatím. Ryby mam od rodiny, mame rybára, takže sa nemusím starať. Polievku robím šošovicu, lebo ju mame radi, na tu mam vsetko doma akurát co kúpim suroviny na šalát, trochu ovocia dokupim a vybavene. Ziadne velke nákupy, kedze vela veci mam doma aj bežne 🙂 navyse potom ideme po rodinách, aby sa necítili ohrdnuto. Pre mna vianoce nie su o prezierani sa ale o pokoji, žiadnom strese, dobrom jedle a rozprávkach.

Tohto roku nechcem vela kupovat,zbytočne vela jedla a ked di predstavim,ze niektorí nemsju skoro nič citim sa potom zle.