Koľko platíte mesačne za životnú poistku?
Ja platím necelých 50 eur. Zdá sa mi to veľa. Čo vy na to? Mám pripoistený chirurgický zákrok len na 1000 eur.
Skoro 40e..akurat riesim, ci mi preplatia operaciu.. Ked nie, tak poziadam o znizenie mesacnej sumy
Ja platím cca 24 eur a je tam pripoistený aj môj syn . Je to cez Uniqa
životka sa oplatí len tomu na koho je hypotéka, ak by prišla rodina o zdroj príjmu....inak sú to viac menej vyhodené peniaze.....pri úrazovke si vieš vo väčšine poisťovní pripoistiť aj kritické ochorenia....
0EUR.
Cca 50€ a ale mam veľa pripoistení.. nečakané som ich už fakt využila ako pripoistenie počas PN a hospitalizáciu obe veci spôsobené tehotenstvom..takže pre mňa záleží čo všetko je v poistke a na akú hodnotu je človek poistení ..
Ešte dodám že mi preplatili aj to čo má ani nenapadlo žiadať ale pani čo má má na starosti hneď povedala že mám žiadať vždy o všetko nech je to akakolvek blbosť..
@mogaa lenže ak nemá manželka životnú poistku a majú spoločný úver a manželka zomrie (žiaľ nedávno sa to stalo mojej známej).... Muž musí ostať doma pri troch deťoch, a ak sa aj vráti po čase do prace, Malokoledy môže v nej byť tak dlho, ako v čase, keď boli na rodinu dvaja....
Napr môj jazdí 5 dní v týždni na kamióne. Nemohol ny už v tej práci byť, a ani teda mat taky príjem.
Takže my sme poistený obaja. V závislosti od príjmu a výšky hypotéky.
Taktiež ak ostanem chorá, mužov a poistka by na finančné nezachránila.
Každá rodina na iné životné nastavenie, iné skúsenosti, fungovanie,prijem, výdavky.... Od toho sa to musí všetko odvíjať.
Ja platím 33 eur. Manžel 40.. Mame ich založené už roky, keď sme boli mladší. Ak by sme si ich zakladali teraz, platili by sme vďaka vyššiemu veku viac. Taktiež s nimi hybeme. Napr mala som tam pripoistenie PN. Ako tehotná a využila som to. Teraz keď som na materskej. Som na 3 roky toto pripoistenie vypustila, keďže ho nevyužijem určite a tým som si znížila mesačnú platbu. Životné situácie sa menia a tak by aj poistka mala byť flexibilná
My nemame nic..
Viem tak, ze sa to neoplati..
Myslite si opak? hypoteku ani pozicky nemame.
Ja to mam kvoli hypo, keby sa mi nieco stalo, nech nepridem o byt, snad
70€
@mogaa presne toto. A jazdy to nastavenie musí mať individuálne. Nedá sa to takto pausalizovat. Napr my strávime tisíce km mesačne ta volantom, a tak pri množstve dopravných nehôd, mame tieto veci kryté na pomerne vysoké sumy.
Mam za sebou 3 tehotenstva. Všetky rizikové. No po druhom pôrode, kedy sme aj o dcérku prišli, a ja som na tom nebola dobre, som si nastavila zas iné poistenia, a tak pri treťom tehotenstve som mala PN na celú dobu, a vyplatene peniaze aj od poisťovne za celé tehot. PN. Pôrod, hospitalizácie viaceré....
O uvere a poistení v prípade smrti ani nehovorím. To je v podstate základ. Ak sa nám niečo stane, deťom ostáva dom bez hypotéky (pripadne teda hodnota domu) plus niečo naviac. Viem, že je to morbidne možno takto uvažovať, no mame za sebou aj autonehodu, aj iné tragické veci. A takto viem, že moje deti neostanu len o sirotskom. Ale viem im zabezpečiť toho viac.
ďakujem Vám za všetky názory
60 eur - 2 dospely + 2 deti, mame to zriadene vlastne len kvoli spolocnej hypoteke
Baby, my takto - ako pisem vyssie.. nemame hypo, ani pozicky, dom je nas, zarobky.. tak ok. Moji rodicia mali roky rokuce vysoke poistky, po tych dlhych rokoch ked ich rusili, ledva dostali, co tam za tie roky vrazili. A to veru mali nejedneho "odborneho" financneho poradcu.
Oplati sa mi platit si zivotne poistenie? ci staci treti pilier? Ja som v tomto..nuz, nevzdelana.
@mirage takto.. Poistka neslúži na sporenie.. To je prvá vec, ktorú si musíš uvedomiť. Mi platíme poistku, a berieme ju ako službu. Akýsi prísľub, že ak sa nám niečo stane, naše deti budú zabezpečené. Ak budem dlhodobo PN, môj príjem bude rovnaký, ako keď chodím do práce. Etc.
Vyhodnocuje mé u nás riziko, podľa nášho štýlu života, športov, aktivít, cestovania, a podľa toho máme nastavenú poistku. Neslúži mi na sporenie. Slúži mi na pokojnejší spánok.
Ak si chceš sporit dlhodobo, nazri do iných produktov
Na poistku sa vzdy treba divat co od nej realne ocakavate. My,ked sme sedeli s nasim poradcom ukazal nam co vsetko vieme mat kryte za ake peniaze a hlavne rovno nam povedal v akych pripadoch nam to nevyplatia. Takze sme si vyberali podla toho. Niekto povie ze platime vela ale mame vykrytu komplet hypoteku v pripade smrti aj invalidity aj choroby. A podotykam s vylukami ktore sme ochotni akceptovat. Synova poistka ( je zivel) sa nam x krat uz vratila to co tam platime mesacne. A v rodine mame realny pripad ked muz skoncil zo zlyhanim pecene a dostal komplet dohodnutu sumu a to tusim tu poistku platil ledva rok.
Ja zhruba 73€ mesačne... Mám tam dosť pripoistení.... si proste neviem predstaviť byť na PN a žiť len z toho čo mi pošle sociálka
@janai1 Vcera mi volali ze ci sa nechcem dat takto poistit. Nie som. Ked to ratam nikdy som nebol na PN - 15 rokov co od skoly pracujem, za ten cas by som zaplatil 73*12*15=13140€. Budiz. Ale - raz pred vela rokmi mi tiez ponukali toto poistenie - ale 1. keby som zomrel tak tam mali malym pismom asi na 3xA4 popisane na co vsetko ked zomriem tak mi nic nezaplatia 2. ak aj zaplatia tak asi len 1/3 hypoteky co mame. Z tychto dovodov som to uz vtedy zavrhol.
@mirage Treti pilier - to su peniaze hocikedy hned v dost velkej vyske - ak mas este staru zmluvu ze im nechas 20%. Druhy pilier je vlastne zivotna poistka vyplatena v pripade smrti z akehokolvek dovodu. Tam je este daleko viac penazi ako v tretom pilieri a ked sa zrataju tak to je vyplatena zivotna poistka ktora je zadarmo.

@kataleya Závisí od veku, od rizík, od poisťovne ...