Koľko platíte za havarijné poistenie?

8. jan 2024

Ahojte, neustálne mi zvyšujú sumu za poistky. Tentokrát z 313e na 330e za havarijne a PZP z 23e na 28 eur. Mam Generali. Ako to máte vy? Kde sa to podla vas najviac oplati? Premyslam ci zostat v Generali alebo ist inde.

valer88
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vikusjk
8. jan 2024

Ceny poistneho si jednoducho porovnas na internete, je na to dostatok stranok. Ja som mala dva roky Allianz, potom som presla do Unionu. Vyska je individualna v zavislosti od auta, najazdenych km, bezskodoveho priebehu u majitela atd.

ivkav5
8. jan 2024

Ahoj, venujem sa poisťovníctvu a môžem ti povedať, že tvoja otázka tu je úplne ale uplne zbytočná🙈
Poistné sa vyrátava podľa motorového vozidla, ktoré vlastníš + podľa tvojich údajov. Z údajov auta o cene rozhoduje kW, objem motora, v niektorých poisťovniach aj hmotnosť, z tvojich údajov to je zasa vek, adresa (psč) a taktiež škodovosť. Ja platím 1200€ dokopy- cca 1000€ za havarijné a 200€ pzp, som v poisťovni Allianz a čo vám táto info pomôže? Nič. Niekto platí dokopy 400€, iný zasa môže 1500€.

silvena
8. jan 2024

To kazda poistovna zvysuje,ja som si min.rok nevsimla a platim havarijne 1300,- cakam jun a menim poistovnu teraz mam Komunalnu.Allianz mi ponuka polovicnu sumu.

melanta
8. jan 2024

Vôbec ti nepomôže vedieť, koľko platia havarijné iní. Niektorí platia za PZP to, čo ty havarijnú. A za havarijnú 3 tisícky či viac. Na internete máš množstvo porovnávačov, prípade ti to porovná akýkoľvek maklér. Vyhnúť sa treba iba poisťovniam, ktoré majú vysoký podiel neplnených udalostí. Ja mám roky Allianz a je pre mňa podsttanejšia dobrá poisťovňa ako lacnejšia cena inde a potom sa naťahovať.

autor
8. jan 2024

Nemyslela som, ze kolko platia ini ludia, ale ci aj inym ludom takto zvysuju sumy pravidelne. Svoje sumy som uviedla ako priklad. A ak niekto vystriedal viac poistovni, tak si to vie porovnat a poradit, kde ho to vyslo najlepsie. Je mi jasne, ze co auto, to ina suma.

autor
8. jan 2024

@valer88 V Generali som to riesila a oni, ze sa so sumou neda nic robit a este mi chcu natlacit dalsiu poistku. Tento pristup sa mi prestava pacit, nakolko u nich mame viacero poistiek.

melanta
8. jan 2024

Áno, poistky idú hore. Je to logické, nechápem, prečo sa tomu rozumný človek čuduje. Veď opravy sú drahšie, keďže sú drahšie služby (servis) aj komponenty. Tým pádom musí byť drahšie aj poistenie. Pretože poisťovňu bude plnenie stáť viac ako v minulosti. To je základná ekonomická gramotnosť.

rebrambora
8. jan 2024

Havarijne som nemala nikdy, kedze vsade kde som zila to stalo minimalne 600€ mesacne.
Za mna osobne zbytocnosti. Neukamenujte ma.

autor
8. jan 2024

@melanta Rozumnemu cloveku nestaci argument, ze "vsetko zdrazieva, tak co" a plati vsetko hlava nehlava. S manzelom mame u nich viacero poistiek, na zaklade coho som dostala zlavu aj na havarijne. Avsak nepaci sa mi, ze pri najblizsej prilezitosti mi tu sumu hned dvihli. Boli sme na pobocke a mam par dni na to tuto poistku zrusit a dat si inu inde, ak chcem. Preto ma prirodzene zaujima, kde su ludia najviac spokojni. To je predsa zakladna logika.

sheila121
8. jan 2024

to je nejak malo na PZP nie? Neviem si predstaviť čo vám preplatia z takej sumy keď sa stane škoda.

krtko1313
8. jan 2024

Súhlasím, s tebou. Alianz to robí tiež. Z ničoho nič vypovedali zmluvu ( 2.r.)na byt domácnosť a zvýšili ju o 30% a vtedy nešli hore ceny to bolo pred 5r. Potom na aute havarijná išla hore. Keď som im povedala, že nesúhlasím, tak že môžem poistku zrušiť až na budúci rok 2m.pred platbou novej. A keď máte vy niečo dostať,tak som dostala menej ako pred rokmi že všetko išlo hore, hlavne ich platy! Takže, tiež to riešim.

krtko1313
8. jan 2024

Allianz voľakedy, keď sme nemali poistnú udalosť, tak cenu znížili. Bola to taká Odmena, ale teraz ma tiež nahnevali, 1/2 bytu mi vytopili a dali mi 800eur!!! Len tepovanie sedačky bolo 150 euro, parkety,maľovanie.....čistý des.

autor
8. jan 2024

@sheila121 To je za stvrt rok, zle som to napisala 🙈 Tam mam tiez speci zlavu, preto mam nizsiu sumu. To PZP ma ani tak netankuje, to ani neplanujem menit. Len som to uviedla, ze mi dvihli aj jedno, aj druhe. Normalne vraj stoji 160-170e rocne, tak nejak. Uz si nepamatam presne sumy.

sheila121
8. jan 2024

Aha, to je už o inom. Som sa divila, čo také nízke PZP.

deti95060810
8. jan 2024

@sheila121 tiež som sa pozrela že ako je to možné...

deti95060810
8. jan 2024

teraz sme platili havarijnú poistku - Allianz , 330 e...
syn platil havarijnú 240 e , Union

keiko33
8. jan 2024

Áno zvyšujú. Doteraz sme platili 270€ HP+PZP štvrťročne a zvýšili na 310€ Allianz. Ale máme svoju finančnú poradkyňu, ktorá toto rieši. Starú zrušila a nová bola 255€ a tiež v Allianzi. Ona nahodí do systému, kde sú všetky poisťovne, takže vyberie tú najnižšiu, alebo najvýhodnejšiu. Ale čo sa týka novšieho auta, tak my sme chceli len Allianz, zatiaľ všetko bez problémov preplatili. A to muž mal na 8 miestnom aute už 2x za minulý rok prasknuté čelné sklo, čo je 2x cc1000€ za rok.

autor
8. jan 2024

@keiko33 Tak to vam dali vybornu cenu 👍 Nam v Generali povedali, ze uz sa neda znizit. Ale inak sme s nimi nemali ziaden problem, zas nemozem nic zle povedat.

autor
8. jan 2024

@krtko1313 Ved toto, ze my tiez nic, auto ma malo najazdene, tak clovek by cakal, ze si nas nejak budu chciet udrzat 😃 To ma mrzi, ze ste malo dostalo. Skody museli byt velke 😕

autor
8. jan 2024

@krtko1313 No ved toto toto. Mne tiez len poslali novu sumu a dali nam termin dokedy to mozeme zrusit. Brala by som argument, ze vsetko islo hore, keby mi zaroven nepovedali, ze ked uzavriem dalsie poistenie, tak mi daju zlavu na havarijne 😃

keiko33
8. jan 2024

Čo mám skúsenosť s poisťovňami, nikdy mi nedali takú cenu, ako teraz keď mi to robí finančná poradkyňa. Ona má veľkú klientelu a nerobí len pre nejaké poisťovne, ale pre všetky,tak ma možno výhodu zľavy. A na pobočke poisťovne ti dajú len ich poistenie, čiže u konkurencie to môže byť menej.

valer88
8. jan 2024

Napríklad moja mama má PZP aj havarijné poistenie v Kooperative. Po roku jej prišla nová suma na PZP o nejakých 10€ viac čiže 110€. U nás sme jej PZP prekalkulovali a najvyhodnejsie cenovo jej vyšlo tak isto v Kooperative za 90€. Mamin cieľ je mat najlacnejšie PZP a to sa nám podarilo. Čo sa týka havarijnej (ktorú už platí roky), tak tá ju vychádza za nejakých 200€ aj niečo ale to jej práveže nenavysili ale práve naopak. Niektoré havarijné zmluvy to majú tak že, ak ste nespôsobili škodovú udalosť a nevzniká vám plnenie tak vám rokmi ide cena dole. A to keď sme jej prekalkulovali na novo tak jej vychádzalo okolo 400€ najlacnejšie. :D

98
8. jan 2024

Áno zvyšovali do raz som to platila ja, raz muž a asi po 2 rokoch som našla pôvodnú sumu... skoro 60€ do plusu od pôvodnej... tak sme PZP dali najlacnejšiu ako šlo... teraz ako je náznak zdvíhania, meníme PZP a áno, už sa stalo, že sme v tej istej poisťovni ostali , ale nová zmluva... havaríjnú by sme tak neriešili, tam je prvoradé ako vedia plniť a čo všetko plnia, a nejaké zdražovanie je pochopiteľné...

avanka
31. jan 2024

Nie, havarijnu poistku máme už roky rovnakú. Ráta sa z ceny nového auta, u nás 23 tisíc aj čosi , platíme 4 krát ročne 124€ so spoluúčasťou 99€. Využili sme pri rozbitom čelnom skle. Áno, vtedy nám na rok zdvihli,ale o pár euro a po roku sa suma vrátila späť