icon

Koľko platíte za plyn v staršom dome?

Včera o 07:22

Chcem sa poinformovať koľko platíte za plyn? Mne totiž príde že platíme extrémne veľa. Doteraz sme boli dvaja, je to starší 5izbový dom, plynom kúrime, máme klasické radiátory. Teraz máme pol ročné bábätko takže poslednú zimu sme kúpili samozrejme viac, doteraz sme platili každý mesiac najprv 160€, potom sa to zdvihlo na 190€ pretože sme mali každý rok vysoké nedoplatky a toho roku nám to zdvihli na 290€, pretože nám nevyšla energopomoc. Tá suma je príšerná 😵‍💫 zaujíma ako to máte ostatné čo bývate v starších domoch, nie malé nové domčeky...

katkaseiner
Včera o 07:30

sme v 15 rocnom dome, nezatepleny a doteraz sme platili 119E. Zaciatkom roka nam zvysili na 219 E. Mali sme minuly mesiac vyuctovanie,, len nejake drobne sme dostali spat a preddavok nam dali na 160E... zvysili sme na 170E.
Ceny kurenia su otras... akurat som u nas v dedine zaregistrovala niekoho kto ma 1800E nedoplatok. Ak mu prepocitam mesacne preddavky 80E a rozpocitam preplatok, tak to je cez 340 E by mal platit...

anonym_bd0091
Včera o 07:49

Nooooo my platíme 100 za 4izbový rodinný dom . Je to starý prerobený zateplený dom z pálených tehiel. Steny hrubé 60 cm + zateplenie.

tundra
Včera o 07:50

@anonym_autor je velmi dolezite,aky mate kotol.
Moderne kondenzacne kotle,dokazu citelne znizit spotrebu.V tvojom pripade odporucam,ak je to technicky mozne, instalovat interierovu peletovu piecku na zvysenie tepelneho komfortu.
Presne toto som spravil v rodicovskom dome, pred 13 rokmi,kuria el.kotlom a mali tiez nedoplatok 2500€.

0silvia0
Včera o 07:55

@anonym_autor máme starší dom, 5-izbový, postavený v rokoch 60-tych. Zateplený, plastové okná, 20-ročný kotol, sme štyria, neprekurujeme, zálohové platby máme stále na 101 euro, za tento rok nám nič nezvyšovali, vyúčtovanie ešte neprišlo, na energopomoc nárok máme.

anonym_e4c0c6
Včera o 08:13

@anonym_autor 1, zateplenie mate ci nie... to je asi hlavna otazka...
2, aky mate kotol (kondenzacny, stary / novy)?
3, aku teplotu v izbach
Mame velky dom, mame radi teplo... mame zatepleny a zdvihli nam kvoli nekvalifikacii na energopomoc o 30 eur na nejakych 130...

anonym_d341d5
Včera o 08:34

Zatepleny dom, novostavba 4 roky, kondenzacny plynovy kotol, byvame dvaja. Platila som 45€ ale zdvyhli na 70€.

biba_18
Včera o 08:35

mám byt a platila som okolo 120€, s kondenzačným kotlom. vyšiel nám preplatok, tak znížili platby, teraz to mám za 80 bez energopomoci. máme nezateplený dom, ale bývame na 4-tom. suseda na úplnom spodku má 2x také spotreby ako my (plynomery máme v spoločných priestoroch tak raz za čas čekujem ako sme na tom...)

autor
Včera o 08:56
@anonym_e4c0c6

@anonym_autor 1, zateplenie mate ci nie... to je asi hlavna otazka...
2, aky mate kotol (kondenzacny, stary / novy)?
3, aku teplotu v izbach
Mame velky dom, mame radi teplo... mame zatepleny a zdvihli nam kvoli nekvalifikacii na energopomoc o 30 eur na nejakych 130...

@anonym_e4c0c6 dom je nezateplený, kotol kondenzačný, minulý rok koncom leta sme dávali nový pretože starý odišiel, aj to mal 9 rokov tak nebol starý
V izbách sme v zime mali cca 22 stupňov, teraz pri bábätku sme mali 23,5 a dokurovali sme elektrickým ohrievačom ak bolo potrebné

janka2501
Včera o 10:01

Ma starsi rd sme 3 a mm plati 90e mes, a preplatok sme mali cca 100e....

anonym_5ccd5b
Včera o 10:12
@anonym_d341d5

Zatepleny dom, novostavba 4 roky, kondenzacny plynovy kotol, byvame dvaja. Platila som 45€ ale zdvyhli na 70€.

@anonym_d341d5 otazka bola na starsie domy🙈

hefo
Včera o 10:21

Každý dom je iný, preto to ťažko porovnávať, ale my máme starý dom a platíme cca. 170 € mesačne (s energopomocou). A v izbách máme v zime tak okolo 20 °C.

madeincssr
Včera o 11:01

Starsi nezatepleny velky dom moze znamenat aj 200+ Eur mesacne (bez energopomoci alebo pri vykurovani nad 22°C aj viac).

sisska96
Včera o 11:48
@anonym_autor

@anonym_e4c0c6 dom je nezateplený, kotol kondenzačný, minulý rok koncom leta sme dávali nový pretože starý odišiel, aj to mal 9 rokov tak nebol starý
V izbách sme v zime mali cca 22 stupňov, teraz pri bábätku sme mali 23,5 a dokurovali sme elektrickým ohrievačom ak bolo potrebné

@anonym_autor Priliš kúrite. Stačí medzi 21-22. Bábätko nezamrzne

anonym_b70c2b
Včera o 12:50

Kurime peletami,aj vodu ohrievame.A aj tie znova isli hore,ale uz nie tak ako cez inflaciu.Chvala bohu vtedy to boli palky,minieme tak 4t za zimu.Tak kurenie na 24stup.nas vynde na 1200eur.Plyn v dedine nemame.

anonym_b5ee82
Včera o 14:23

Starý nezateplený 120m², okná plastové 2 sklo/3 sklo ako kde, kúrime, varíme a ohrievame vodu plynom mesačne 100€, nedoplatok sme mali 151€, energopomoc nám vyšla.
Tiež mame 6 mesačné doma, ale kúrili sme na 20-20,5 proste odmala sme ho privykali na to ako sme my zvyknutí a nie nenosíme svetre, bežne v krátkom chodíme. V kúpeľni som prikúrila ohrievačom iba pred kúpaním.
Tento rok ideme zateplovať, snáď to klesne ešte.

anonym_66b399
Včera o 14:51

@anonym_autor
Maly 3 izbovy nezatepleny z 50 rokoch okna povodne dvojite kaslove, novy kotol v pivnici kurime na 23C ( onko pacient) platime 85€ ziadna energo pomoc

anonym_deac46
Včera o 16:16

Starsi rodinny dom, ciastocne zatepleny. Zalohove platby mam 165 eur mesacne, vyuctovanie uvidime ake bude ledze narok na energopomoc vraj mame.

Treba dodat, ze velmi rozhoduje poloha. Inak sa kuri pod Tatrami ci na Orave a inak v Nitre ci Kosiciach. Vykurovacia sezona nie je vsade rovnaka.