Koľko platíte za povinné zmluvné poistenie?
Ahojte, kolko platite za pzp v roku 2025?
Nam prisla faktura na 245 eur z Allianz, kazdy rok sa to navysuje, mame 10 rocne auto, ziadne nehody a pod.
@melanta ano, jasne, to chapem, ze je to stale viac a viac, ale teraz je to navysene o asi 30 eur, co sa mi zda dost ak to takto pojde hore kazdy rok. Kolko platis ty?
Každý platí inak, záleží od výkonu auta...
Allianz za mňa najhoršia poisťovňa. Veď si daj napr cez tento porovnávač údaje a uvidíš
https://www.finami.sk/online-porovnanie/pzp/
Je úplne jedno, koľko platím ja. Mám 2 ročné auto, ktoré má 360 koní, takže cenu možno porovnávať s rovnakou značkou. Plus mám v Allianz havarijné, životku, poistenie nehnuteľností a domácnosti bytov aj domu, to má vplyv na cenu poistení. Ak nie si spokojná, zavolaj si alebo tam choď, nech s cenou niečo urobia.
@tilly prečo najhoršia? Mne pri aute vždy všetko plnila. Pri životke úplne bezproblémové plnenie PN a hospitalizácie ako aj jedno rázové plnenie po ukončení onko liečby, bezproblémové a rýchle plnenie pri poistení domácnosti. Občas mi niekto ponúkne prejsť inam, ale ešte som za tie roky nenašla dôvod k zmene. Cena nie je dôvod, zaujíma ma produkt a plnenie.
z Allianz sme radšej odišli... z dôvodu navyšovania každý rok sme odišli do inej poisť.
Nahod si údaje do nejakého porovnávaca. Otcovi sa tiež zdalo že veľa, porovnala som s ostatnými poisťovňami a zistila som že je to ok. Akurát mi potom nejaký pán volal lebo tam zadavas číslo, povedala som mu že som si robila len informatívny prepočet a dal pokoj.
Ja platim 880 € rocne, ale to je aj s havarijnou. Neviem presne, aka cast je PZP a aka HP, mam to v Unione aktualne, auto 4 rocne
@melanta ja mám dve zlé skúsenosti. Nepreplatili nič. Pritom sme robili to poistenie za tým účelom, najdrahšia poistka to bola, presne kvôli jednému účelu, aj tak si našli bod, pre ktorý neuznali PU, Pritom to bola absurdita a nešlo o veľkú sumu, cca 1200 eur to bolo a cestovné poistenie.
V ďalšom mi neuznali kontrolu u lekára, ktorý robil akútny zákrok, zas cestovné poistenie.
S uniqa bolo vždy všetko v poriadku, plnili všetko dohodnuté a pomerne rýchlo.
pytas sa zbytocne, je jedno kolko platia ostatni, zavisi to od znacky, vykonu, vybavy a pod, udaj "10 r auto" nestaci. urob si online porovnanie presne na tvoje auto ak sa ti zda vela.
inak mala som uz nejake poistne udalosti a do inej poistovne ako allianz a uniqa by som nesla, pretoze pri posteni auta ma zaujima plnenie pri poistnej udalosti a nie nizke poistne.... vselijake komunalne poistovne a podobni chorobni odmietaci plnenia ma nezaujmu ani nizkou cenou aj keby bola desatinova oproti allianzu
Dobrý deň, Ak ste mali nehodovosť, tak to stúpne automaticky. Treba zmeniť do inej poisťovne ,kde to nevadí.
240 eur 6ročné auto, a 170 eur 2ročné auto. Iba PZP, havarijné, to už sú iné pálky
Pracujem v Allianz, a áno navyšuje sa to kôli zvyšovaniu cien servisov,ale stále Vám to vie Vás finančný agent preratat
Kontaktujte vášho finančného poradcu, nech sa Vám na to pozrie, či vie spraviť niečo s cenou poistenia...
spravte si prepočet ak chcete , ale určite majú všetky navýšenie https://webums.ums.sk/api/follow/2fb2f18d-a9c5-...

Áno, aj mne sa navyšuje každý rok, tiež mám Allianz a nemienim ísť kvôli cene inam. Navýšenie úplne chápem. Čomu úprimne nechápem je to, že ľudia sa tomu zvyšovaniu čudujú. Veď ceny za prácu a komponenty sa zvyšujú každý rok. Čiže tú poisťovňu tie poistné udalosti stoja každý rok viac. Takže premietnutie do ceny poistného je úplne logické. Aj chlieb je každý rok drahší, pretože je drahšia elektrina, ktorú pri jeho výrobe spotrebujú, je drahšia múka, sú drahší ľudia, atď. Človek so základnou gramotnosťou sa tomu nemôže čudovať.