icon

Koľko preplatí VšZP z peňaženky zdravia na okuliare?

25. nov 2025

Prosím vás, neviem či podať ešte žiadosť o príspevok na okuliare do konca roka alebo až po novom roku,aby mi to VšZP preplatila.
Mám peňaženku maxi,traja členovia.
Prvý člen nevyčerpali nič.
Ja som vyčerpala: 20€ dentálna a teraz dávam žiadosť na rám,ktorý stojí 75€, čiže spolu 95€
Dcéra vyčerpala: 5€ lieky, 50€ dentálna hygiena, čiže spolu 55€.
A teraz neviem, či keď dám ešte dcére žiadosť o okuliarovy rám, čiže max100€ za ram jej ešte preplatia? Jej ostalo ešte 45€ a plus 50€ od prvého člena, 5€ to mňa, čiže rovná stovka.
Alebo radšej počkať po novom roku? A ešte jedna otázka, keď kúpim rám v decembri,môžem bloček nahrať v januári a bude sa to rátať už do nového roku?

dixitka
25. nov 2025

@anonym_autor keď to kúpiš v decembri, bude sa to rátať do starého roku, keďže podstatný je dátum platby.

A podľa mňa by mala mať nárok na tých 100 eur, keďže to je princíp tej maxi peňaženky, že vieš po 50 eur získať od každého ďalšieho člena, ak to ešte sám nevyčerpal.

Inak, skús pozrieť aj v apke - myslím, že keď otvoríš podávanie žiadosti pre konkrétneho člena, je tam vypísané, koľko má člen zostatok a zároveň koľko môže ešte získať od ostatných.

autor
25. nov 2025
@dixitka

@anonym_autor keď to kúpiš v decembri, bude sa to rátať do starého roku, keďže podstatný je dátum platby.

A podľa mňa by mala mať nárok na tých 100 eur, keďže to je princíp tej maxi peňaženky, že vieš po 50 eur získať od každého ďalšieho člena, ak to ešte sám nevyčerpal.

Inak, skús pozrieť aj v apke - myslím, že keď otvoríš podávanie žiadosti pre konkrétneho člena, je tam vypísané, koľko má člen zostatok a zároveň koľko môže ešte získať od ostatných.

@dixitka ďakujem, pozriem. A je to, že od návštevy očného do troch mesiacov môžem podať žiadosť,však?

autor
25. nov 2025
@dixitka

@dixitka alebo presunieme dentálnu hygienu po novom roku...

dixitka
25. nov 2025
@anonym_autor

@dixitka ďakujem, pozriem. A je to, že od návštevy očného do troch mesiacov môžem podať žiadosť,však?

@anonym_autor na podanie žiadosti je čas 60 dní od platby