icon

Koľko stojí finančný poradca?

3. júl 2026

Ahojte platili ste niečo finančnému poradcovi aj keď ste nakoniec nezobrali ponuku od neho? Alebo ako to funguje?

anonym_2a7e99
3. júl 2026

@anonym_autor Neplatíš, finančný poradca je platený províziami z uzavretých obchodov

anonym_dac49b
3. júl 2026

zalezi aky poradca ak v banke(sporitelni, poistovni..) neplatis nic. Ak sukromny tam je to poradca od poradcu niektoi poskytuju 1.konzultaciu zadarmo ale vo vacsine pripadov sa nic nedozvies len omacky a banality a poriadne sa ti venuje az od platenej konzultacie, u inych od 1.navstevy platis. Sukromny poradca je plateny len z tych konzultacii kde ako pracovat s financiami, nic z provizii a uzavretych obchodov mat nebude narozdiel od bankoveho financneho poradcu tam je to presne naopak. Ja ked nozem poradit urcite zajst za sukromnym on ti da vseobecnejsi prehlad o vsetkom, co potrebujes riesit nie ako v konkretnej banke, kde ti daju len ponuku aku oni ponukaju a kym obehas viacero bank aby si ziskala prehlad len zbytocne to pojde do casu.

anonym_2a7e99
3. júl 2026
@anonym_dac49b

zalezi aky poradca ak v banke(sporitelni, poistovni..) neplatis nic. Ak sukromny tam je to poradca od poradcu niektoi poskytuju 1.konzultaciu zadarmo ale vo vacsine pripadov sa nic nedozvies len omacky a banality a poriadne sa ti venuje az od platenej konzultacie, u inych od 1.navstevy platis. Sukromny poradca je plateny len z tych konzultacii kde ako pracovat s financiami, nic z provizii a uzavretych obchodov mat nebude narozdiel od bankoveho financneho poradcu tam je to presne naopak. Ja ked nozem poradit urcite zajst za sukromnym on ti da vseobecnejsi prehlad o vsetkom, co potrebujes riesit nie ako v konkretnej banke, kde ti daju len ponuku aku oni ponukaju a kym obehas viacero bank aby si ziskala prehlad len zbytocne to pojde do casu.

@anonym_dac49b S týmto som sa sa ešte nestretla, nikto u finančného poradcu neplatil. Ani za konzultácie, keď po nich obchod neprebehol

anonym_dac49b
3. júl 2026
@anonym_2a7e99

@anonym_dac49b S týmto som sa sa ešte nestretla, nikto u finančného poradcu neplatil. Ani za konzultácie, keď po nich obchod neprebehol

@anonym_2a7e99 vies co znamena sukromny financny poradca? Ako pisem ten pre banku nepracuje, pracuje sam za seba nic nema z neskor uzavretych obchodov a ani nic neuzatvara tak neviem ako by mu vedeli dat provizie. Myslim, ze to dost jasne som napisala v tom komentari. 🤔 Ja so svojim som preberala aj investovanie do kryptomen okrem ineho, takze za mna sa oplati vybrat sukromneho a nie plateneho bankou.

anonym_793039
3. júl 2026

@anonym_autor rozdiel medzi financym poradcom a financnym sprostredkovatelom je taky, ze sprostredkovatel je ten klasicky ako vsetci pozname (nezavysli, z banky, z poistovne)... plati sa z provizie, ty neplatis nic...
financnych poradcov je na Slovensku mozno 6 kusov ak vobec (a asi su vsetci / vacsina institucionalni)... vies si ich dohladat na stranke NBS...
Takemu platis od hodiny... ale takych vacsina ludi nepotrebuje (spravovat statisice az miliony)...

anonym_2a7e99
3. júl 2026
@anonym_dac49b

@anonym_2a7e99 vies co znamena sukromny financny poradca? Ako pisem ten pre banku nepracuje, pracuje sam za seba nic nema z neskor uzavretych obchodov a ani nic neuzatvara tak neviem ako by mu vedeli dat provizie. Myslim, ze to dost jasne som napisala v tom komentari. 🤔 Ja so svojim som preberala aj investovanie do kryptomen okrem ineho, takze za mna sa oplati vybrat sukromneho a nie plateneho bankou.

@anonym_dac49b Takých ako píšeš je minimum, je malá pravdepodobnosť, že autorka sa s pýta na súkromného. Nedôverovala by som takému človeku, ani neplatila

anonym_dac49b
3. júl 2026
@anonym_2a7e99

@anonym_dac49b Takých ako píšeš je minimum, je malá pravdepodobnosť, že autorka sa s pýta na súkromného. Nedôverovala by som takému človeku, ani neplatila

@anonym_2a7e99 ja zase nedoverujem tym v bankach vzdy ponuknu len to, co mozu nie to, co je pre klienta skutocne najvyhodnejsie. Ani jeden ti tam nepovie, chodte ku konkurencii oni vam daju vyhodnejsie poistne krytie alebo uver. Navyse autorka nespecifikuje akeho mysli. Poznam vela ludi z mojho okolia, co aspon raz za zivot vyuzili prave sukromneho.

autumn1
Autor odpoveď zmazal
anonym_e2cf47
3. júl 2026

na co ti je poradca? ved pouzi hlavu, pripadne AI, aby ti prestudoval fin. institucii a vybral nieco vhodne

anonym_d9d919
3. júl 2026
@anonym_e2cf47

na co ti je poradca? ved pouzi hlavu, pripadne AI, aby ti prestudoval fin. institucii a vybral nieco vhodne

@anonym_e2cf47 poradca by mal manazovat investicie pretoze bezny clovek na to nema. kazdy si o sebe mysli aky je mudry a ako s tym vybabral, ale pride prvy pokles a v panike predava. alebo dajme tomu ze nepanikaris, ale casom sa nakopi na investiciach 150-500 tisic, milion eur, a myslis ze dokazes sama manazovat taketo sumy? malokto to dokaze bez emocii. a pridu obrovske straty z robenia chyb.

sweet20
Včera o 09:19

Vy si mylite financneho sprostredkovatela a financneho poradcu nie je to iste. Tak si najprv autorka ujasni koho sluzby potrebujes. U poradcu sa plati za konzultacie, to robi par ludi na slovensku a sprostredkovatel je ten co je plateny od obchodov, jemu priamo nic neplatis.