Koľko stojí podnájom pre dvoch v Košiciach?
Ahojte
viete mi dat info kolko ma tak cca vyjde podnajom v KE s elektrinou, plynom, vodou - bez jedla atd.
Kolko cca sa mám pripraviť a vyhradiť mesačne, že ma to vyjde? Každý platí polovicu.
Diky moc ženy
V predošlom príspevku som ti popísala cca základné položky. Internet snáď budeš mať v cene nájmu, ja napr nemám, mám svoj. Bacha, keď budeš hľadať nájom, nespoliehaj sa na cenu uvedenú pri inzeráte, pozri si, či je to s energiami alebo ešte plus energie. Ak pôjdete dvaja do 2-izbového bytu, vyjde ťa to lacnejšie ako garsónka. Ak pôjdeš sama, do garsónky, ja by som ti odporučila, choď do takej, kde budeš mať sporák s rúrou a nie len platničku, a kde bude aj mraznička, nie len výparník.
Akože, ked som bola študent, vyžila som z 300€ výplaty, aj s nájmom za 1 izbu, ale to bolo pred 6timi rokmi. Teraz sa chystám utiahnuť si opasok a šetriť.
Platy si vieš pozrieť jednoducho. Profesia sk, zadaj si tam napr. pokladník/predavač, mesto Košice, presná lokalita a uvidíš aktuálne pracovné ponuky. Predavač nezarobí zle, ale nalietaš sa neskutočne...
Nie som z východu, neviem aké tam máte pracovné možnosti, ale taká predavačka má na východe o cca 150€ menej ako na západe. Už len BA - BB je rozdiel.
A to Volvo, chceli by spustiť výrobu začiatkom roka 2026, no ktovie, či to stihnú...
Frajerka bude chodiť do školy popri práci, resp brigáde alebo si hľadá prácu ako predavačka/čašníčka na tpp?
Ako vieš, koľko budeš mať o rok asi plat a či vôbec budeš mať hneď robotu?
Internet je väčšinou v cene, ak nie, dajú vám vedieť a vybavíš si ho po vlastnej línii. Či budeš mať telku alebo nie, záleží na tom, aký podnájom si vyberieš (napr my keď budeme dávať, bez telky, podnájomník si môže doniesť vlastnú).
Čo sa týka toho nájmu, tak na správnej zmluve by si to mal mať pekne rozdelené, za čo platíš: nájom+internet+voda+elektrina+kúrenie
Energie môžeš mať vyššie alebo nižšie, podľa toho, akú budete mať spotrebu (to vám na konci po vyučtovaní buď stiahne z depositu majiteľ alebo vám vráti, ak je korektný).
No a či vyžijete, ak máte finančnú gramotnosť a viete hospodáriť, ja v tom nevidím problém pre 2 ľudí s 2 platmi. Toľko, koľko by ste mali mať, majú niekedy rodiny s viacerými deťmi a žijú.

Kolko by ste povedali, že minimálne mesačne by vystacilo na žitie? (s tym, ze aj daco odlozit bokom)
Nájom polovicu, jedlo a kozmetiku (v tomto viem celkom zručne šetriť, lebo mi chutia väčšinou lacné jedlá aj tie isté dookola, kozmetiku vacsinou tiez to iste dokola minimum), auto nemam cize len hromadna doprava ( kupujem 3-mesacniky), pausal najlacnejsi, internet ešte je nutnosť, telku nepozerám cize satelit, netflix alebo nieco take ak sa plati tak to ide mimo mna.
Predpokladám ze tak 1600€ bude minimálne môj príjem, ale obávam sa či aj druhá osoba vie vyžiť v KE. Neviem ako sa pohybujú platy napríklad predavačiek alebo čašníčok. Obavy sú či to nebude krok vedľa finančne, ale tak treba sa postaviť na vlastné nohy a raz sa odsťahovať od rodičov. 😬 No bude to asi ťažké.