icon

Koľko stojí prerábka domu s majstrami?

27. dec 2024

Prosím vás, koľko by ma asi vyšla prerabka domu? Chcem si na strednom poschodí zriadiť bytovú jednotku. Jedna priečka by sa zburala, vymaľovanie, položenie dlažby/plavacky cca 60m2, prerabka kúpeľne - von vaňa, sprchovy by sa vymuroval, cela nová dlažba aj obklad. Bez zariadenia a kuchynskej linky. Že kolko cca rátať na prácu. By som si zavolala dajakych majstrov. To by za mesiac mohli dať, nie?

alkoholik
27. dec 2024

100 000€

autor
27. dec 2024

@alkoholik za čo? Za to čo som písala? To je trochu moc nie?

matrioshka333
27. dec 2024

A kuchyňa odpady, rozvody to by ostalo po starom? Že "len" podlahy, vyburanie priečky a vymaľovanie? A podlahy treba vyrovnať? A hore na strop čo? Sadrokartón? Či ostane pôvodný?

madeincssr
27. dec 2024

Moja skusenost so stavebnymi pracami je, ze napokon stoja dvojnasobok odhadovaneho rozpoctu a casovo trvaju 2 az 3x tolko, ako bolo odhadovane. Casto to ma aj objektivne priciny (odsuhlasenie "investorom") - napr. treba prerobit aj vodu, odpad, elektrinu, kurenie atd. A dalsia moja skusenost - cena casto nema suvis s kvalitou prevedenia prac.
Idealne je najst sikovneho majstra s pomocnikom (doporucenie od znamych, v krajnom pripade od konkretnych ludi z internetu) a pockat si na nich pol roka (a viac), kym sa dostanes na poradie. Aj preto to doporucenie, aby bolo realne dostat sa na poradie (aby neboli "slubotechny" a vedeli aspon ako-tak odhadovat trvania svojich zakaziek).

autor
27. dec 2024

@matrioshka333 všetko by ostalo pôvodne. Kuchyňa tam kedysi bola, takže by sa len obnovilo. Dlažba by zo steny išla dole. Čiže by sa asi nová omietka. Ale iba v tej kuchyni. Ostatné by sa iba vymalovalo.

hedviga2
27. dec 2024

Vieš aké sú krivé stenové omietky v starších domovh? My sme nechali iba jednu stenu v troj izb byte, aj to sme ľutovali. Manž musel niekde nahadzovat tri cm omietky. Prerabali sme pred 12 rokmi. Všetko stálo 40 000. Muž robil veľa vecí sám. Myslím, že ak pri majstroch nebudeš stáť, tak ťa odžubú aj o to, čo nemáš v pláne minúť. Ja som stavarka, muž jeden dom už postavil, tak sme sa nedali. Ceny uz vtedy boli hrozne. Držím palce, aby si našla odborníkov. My sme objednali kúrenie, ale chlap čo ho prišiel fyzicky urobiť bol pizzér. A takto to fungovalo. Sláva môjmu šikovnému manz

nevenka
27. dec 2024

@hedviga2 my sme aj mali odbornikov, no ale krive steny neodr...bes veru. A nakoniec mame okna na poschodi o 10 cm vyssie ako mali byt 🙃🙄. Je to vela o kompromisoch, ale my sme prerabali od podlahy, izolovanie, kurenie, nova elektrina, menili sa dispozicie a nadstavilo sa komplet poschodie. Makacka a drahota. Prerabka od 2020 do 2024 a stale nie je hotovo, uff...uz by sme do toho nesli. Ale mozno aj isli, lebo nebolo na vyber...

hedviga2
27. dec 2024

@nevenka presne ako píšeš. Nám ostali iba staré múry. Tiež sme robili všetko všetko nanovo. Tiež sme zvažovali predať a kúpiť novy bungalov, ale nechceli sme ísť zo stredu dediny do satelitu kde nic nie je. Všade ďaleko, iba autom sa presuvat. Sme spokojný takto. Máme to nové, do smrti vydrži.

matrioshka333
28. dec 2024

No kedysi tam bola kuchyňa, neznamená, že tie trubky a odpady sa dajú použiť. Taktiež elektrina sa bude asi musieť meniť. Teraz je viacero výkonnejších spotrebičov....ale ok, ak by sa teoreticky prerábalo len čo si napísala, dajme tomu, že steny viac menej rovné a žiadne odpady, elektrina, tak rátajte reálne aspoň 30 000 eur.
A nezabúdaj na odvoz odpadu. Raz toľko čo stojí materiál stojí práca+ 50 až 100% búranie s odvozom odpadu....to je taká rýchlo kalkulačka. Je to veľká investícia, premyslite si to dobre.

autor
28. dec 2024

Nemám na výber, som samoživiteľka, takže by sa museli robiť minimum prác a steny by ostali krivé. V dome reálne bývame, tam kde bola kuchyňa je teraz obývačka. Kuchyňa tam bola 20 rokov dozadu, tak neviem v akom stave by to bolo. Omalovali by sme s deťmi, aj porobili čo by sme vedeli. No, uvidíme. Vdaka

erika237
28. dec 2024

Na casovy usek jedneho mesiaca by som sa velmi nespoliehala. Jedine ak by ti majstri boli dohodnuti povedzme dopredu, boli by spolahlivi a dodrziavali by terminy a dostavili by sa vzdy.
Pozri si na nete kalkulacie stavebnych prac, nasla som min jednu stranku, budes vediet aspon velmi zhruba orientacne. Poriadne prestuduj stranku co vsetko zahrna cena, ake su tam priplatky a plus ceny materialu.

Rodicia robili asi pred 4 rokmi kupelnu, vysla ich tusim na 5 tisic, majster to robil ako fusky a trvalo to mesiac, mozno tri tyzdne, ale asi tak…

Realne by som pocitala ako minumum 30 tisic.

matago
28. dec 2024

My sme teraz prerábali kúpeľňu, podlaha cca 10 m/2, obklad asi 22. Starý obklad, dlažba sa dávali preč, vaňa vyhadzovala a keďže sprcha nemohla ísť na miesto,kde bola vaňa,tak sa robila voda, odpady. Boli u nás 3 týždne, všetko spolu, materiál, práca, kontajner na odpad cca 7500€.

adaluc338
28. dec 2024

My sme prerabali stary dom ale svojpomocne, cize neporadim lebo som si vedoma cca ze kolko sme usetrili....plus moj manzel je elektrikar. Na pracu co sme volali majstra mozes kludne pocitat cenu materialu este raz. Jedine co ti velmi odporucam je opytat sa viacerych, a nedat sa nalakat na naj lacnejsie. Casto potom pridu ze este toto este tamto, toto a hento nebolo v cenovej ponuke.... Presne si over co je v cene. A aj co sa tyka materialu, alebo ten kupuj podla svojho zvazenia a rozhodnutia. Hodinovu mzdu rovno odporucam odmietnut.

matrioshka333
28. dec 2024

Steny ostanú krivé...to nie je o dizajne, ale vyrovnáva sa to aby sa mohol obklad položiť a podlahy sa vyrovnávajú pod dlažbu alebo plávačku. Ak tam nechcete obklad, tak samozrejme, že steny vyrovnávať nemusíš.
A 20 rokov je za mňa veľmi veľa, hlavne na trubky na vodu. To by sa muselo prerobiť celé.. myslím. Za mňa sa nepúšťajte do takej prerábky. Ak by som nemala mega rozpočet a finančne to tiahla sama, tak maximálne kozmetické úpravy- teda vymaľovať. Neviem aký máte rozpočet, ale naozaj tam je xy prác, ktoré nevidno a stoja strašne veľa. V starom dome jedno začneš a ostatné sa na to nabaľuje ako snehová guľa.

purple_wolf
2. jan 2025

tu dostanes keci v kleci ... najdi si majstrov po znamostiach aj ked vo fb skupinach zavolaj ich na obhliadku (nie jedneho ale viacerych) a uvidis kde sa to pohybuje cenovo a dala by som si rezervu 10-15% ... toto je velmi vseobecny opis toho co chces, zalezi aj od lokality, materialov, skrytych zavad ktore sa objavia ked sa tam zacnu hrabat a pod ... ja som stavbar a mozem ti povedat ze to moze byt kdekolved od 1500-30000 lebo jednoducho to nevidim ... a potom je na zamyslenie ci sa neoplati vymenit elektriku ... v starych domoch uz byva nebezpecna

iv007
2. jan 2025

S domom skusenost nemam, mna prerabka 2i vysla pred 3 rokmi 21 tisic €, takze ratala by som s 30 tisickami ako nic, nakolko vsetko islo odvtedy hore a aj pojde..

veronika150999
2. jan 2025

70 000€- vonkajsok, zateplenie stien, strechy, fasada, obklad, pristavba garaze

procrastique
2. jan 2025

140 000€ minulý rok, nekupovali sme najdrahšie ani najlacnejšie, možno trocha vyšší štandard.

zuzubb007
2. jan 2025

Naši prerábali dva roky dozadu len kúpeľňu a zachod v malom byte a cena bola 15 000 s tým, že dlažba taká stredná trieda žiadna drahota, takže rátala by som tych 50 000 za prerabku urcite

kp7333
2. jan 2025

Prerabka kupelne vyjde v priemere okolo 10-15 tisic - zavisi od velkosti, rozsahu prac a pouzitych materialov Vacsinu ceny ale tvori praca. Za polozenie plavajucej podlahy pytaju majstri okolo 8eur za meter stvorcovy k tomu prirataj cenu podlahy (ked nakupis podlahu cez majstra, mozes usetrit). Na kuchynu pocitaj od 5000 vyssie (spodna hranica je malicka linka z ikea, nie na mieru robena kuchyna). Vymalovat mozete sami, rataj cenu materialu (penetrak, plus farba na plochu stien a stropov, valceky, stetce). Budu potrebne aspon 2 natery.

milakarling
Autor odpoveď zmazal