icon

Koľko vreckového dávate stredoškolákom na internát?

Včera o 17:07

Zeny, kolko davate detom stredoskolakom na intrak. Napiste kludne ako anonym. Balite im nieco na cestu a na pondelok?
Ja peciem slane, sladke, berie si nejake sladkosti a davam 15 €, len som zvedava ako to maju ini...

anonym_c4d132
Včera o 17:27

Nedavam mu nic, brigaduje, za nas je zaplateny internat a tym padom ma byvanie, teplo a stravu, vsetko navyse by bolo zbytocne rozmaznavanie.

anonym_0c3c15
Včera o 17:27
@anonym_c4d132

Nedavam mu nic, brigaduje, za nas je zaplateny internat a tym padom ma byvanie, teplo a stravu, vsetko navyse by bolo zbytocne rozmaznavanie.

@anonym_c4d132 na strednej škole?

anonym_a09ce8
Včera o 17:28

@anonym_autor Nepreháňaš to trochu?

autor
Včera o 17:32
@anonym_a09ce8

@anonym_autor Nepreháňaš to trochu?

@anonym_a09ce8 ako to myslis?

anonym_c2ff37
Včera o 17:32

Na internáte má jedlo, má ubytko, zaplatený mesačník. Ja do jednej dózy balím niečo varené, aktuálne si nesie so sebou plnenú kapustu. Inak má 15 eur/týždeň.

anonym_a6b4e2
Včera o 17:34
@anonym_c4d132

@anonym_c4d132 Do 18 rokov dieťaťa je povinnosť rodičov sa o neho starať a zabezpečiť mu potrebné veci. Internát, strava sú základ. Tak to tu nepíš, ako keby si mu dávala voľačo nad limit.
Variť a šatiť ho, aj v izbe mu kúriť mu predsa musíš aj doma.

anonym_c4d132
Včera o 17:40
@anonym_a6b4e2

@anonym_c4d132 Do 18 rokov dieťaťa je povinnosť rodičov sa o neho starať a zabezpečiť mu potrebné veci. Internát, strava sú základ. Tak to tu nepíš, ako keby si mu dávala voľačo nad limit.
Variť a šatiť ho, aj v izbe mu kúriť mu predsa musíš aj doma.

@anonym_a6b4e2 ked uz chceme ist do detailov moja mudra, tak vyzivovacia povinnost rodica je do 25 roku, takze si ho len pekne kŕm, šať a vypas aby ti ho nahodou socialka v sprievode socialnej kurately a nasich zelenych zabiakov nezobrala, ano, ma zaplateny internat a s tym aj teplo, sucho a stravu, samozrejme dostatne na intrak vyprane osatenie, ak chce nieco uz naviac, od 16 brigaduje a inak si to bude vazit ako keby som mu do jeho huby na-pchala kazdy mesiac 500€.

anonym_a6b4e2
Včera o 17:51
@anonym_c4d132

@anonym_a6b4e2 ked uz chceme ist do detailov moja mudra, tak vyzivovacia povinnost rodica je do 25 roku, takze si ho len pekne kŕm, šať a vypas aby ti ho nahodou socialka v sprievode socialnej kurately a nasich zelenych zabiakov nezobrala, ano, ma zaplateny internat a s tym aj teplo, sucho a stravu, samozrejme dostatne na intrak vyprane osatenie, ak chce nieco uz naviac, od 16 brigaduje a inak si to bude vazit ako keby som mu do jeho huby na-pchala kazdy mesiac 500€.

@anonym_c4d132 Do 25 rokov je len vtedy, ak je študent vysokej školy. Inak nie.
Neboj sa tvoje dieťa si to zapamätá ...

anonym_a6b4e2
Včera o 17:52
@anonym_c4d132

@anonym_c4d132 Ty si tiež taká so štylizáciou vyjadrovania alá 4 cenová 👏

anonym_bbf303
Včera o 18:07

@anonym_autor ked mu zo dna na den treba kupit nejaku pomocku do skoly, zaplatit vstupne na skolsku akciu, ist so spoluziakmi do kina... to si poziciava? Od koho?

mondolina
Včera o 18:15

40€ na týždeň.
asi ste sa na intráku nestravovali🙈
pre 17 ročného chlapca to nestačí.

anonym_c4d132
Včera o 18:18
@anonym_bbf303

@anonym_autor ked mu zo dna na den treba kupit nejaku pomocku do skoly, zaplatit vstupne na skolsku akciu, ist so spoluziakmi do kina... to si poziciava? Od koho?

@anonym_bbf303 ma zarobené z brigád, nežobre.

anonym_c4d132
Včera o 18:19
@mondolina

40€ na týždeň.
asi ste sa na intráku nestravovali🙈
pre 17 ročného chlapca to nestačí.

@mondolina ale staci len treba vynechat sladke, alkohol a cigarety, samozrejme čipsy a fast-food.

mondolina
Včera o 18:20
@anonym_c4d132

@mondolina ale staci len treba vynechat sladke, alkohol a cigarety, samozrejme čipsy a fast-food.

@anonym_c4d132
hovorím za seba a môjho syna.
ty môžeš hovoriť tiež za seba.
nakoľko cvičí viem čo do seba tlačí😉
veď každý to má inak. nemusíš mi vnucovať svoju predstavu. ďakujem.

anonym_359ec9
Včera o 18:21

niektore by ste mohli ist robit dozorkyne do koncetraku

anonym_c4d132
Včera o 18:26
@anonym_359ec9

niektore by ste mohli ist robit dozorkyne do koncetraku

@anonym_359ec9 ved Richter chodil, do Cisteho dna.

autor
Včera o 18:31

Toto co su za komentare... Normalne som chcela len vediet sumu za tyzden a ci im nieco balite? Ma zaplatenu kartu na bus, pausal a teda toto ma cisto na to, aby si nieco dokupil. Ma ranajky, desiatu, obed, veceru. Je prvak. Ale teda, este taky nejedak.

mondolina
Včera o 18:32
@anonym_autor

Toto co su za komentare... Normalne som chcela len vediet sumu za tyzden a ci im nieco balite? Ma zaplatenu kartu na bus, pausal a teda toto ma cisto na to, aby si nieco dokupil. Ma ranajky, desiatu, obed, veceru. Je prvak. Ale teda, este taky nejedak.

@anonym_autor
tak keď mu to stačí je to ok. veď budete riešiť za pochodu.

autor
Včera o 18:33
@mondolina

@anonym_autor
tak keď mu to stačí je to ok. veď budete riešiť za pochodu.

@mondolina tak on by minul aj viac... Ja si zas myslim, ze mu to moze stacit, ved netreba mu blbosti dokupovat.

anonym_a09ce8
Včera o 18:43
@anonym_autor

@anonym_a09ce8 ako to myslis?

@anonym_autor Myslela som s tým vypekaním. Slané, sladké...

mondolina
Včera o 18:47

strava na intráku je. otázne je koľko a aká. keď dáš obed okolo pol 12, 12. večera je až o 18. chlapec?
mne v prvom ročníku fotil bloky z obchodu a to som mu preplácala. teraz je tretiak a hospodári.

uglybetty1234
Včera o 18:51

Moj je tiez teraz prvak na ss na intraku. Dostava mesacne navyse 50€ v takomto rozlozeni : 1 a 15teho mu pride na ucet po 20€ a na zaciatku mesiaca 10€ cash.
Nevidim co kupuje, len vidim ze v lidli a v automate cosi (blbosti sladke) cca 1,5€ denne
Tiez nie je moc jedak hlavne pomazanky na ranajky :/ skoda, ja by som si dala 😅 cez vikend sa chysta s kamosmi na jarmok , dam mu asi 5€ a co bude chciet navyse nech si zaplati sam

autor
Včera o 19:03
@anonym_a09ce8

@anonym_autor Myslela som s tým vypekaním. Slané, sladké...

@anonym_a09ce8 no upeciem mu mafiny a pagace, to ma na nedelu veceru, kedze na intraku nedelu veceru nema

autor
Včera o 19:05
@uglybetty1234

Moj je tiez teraz prvak na ss na intraku. Dostava mesacne navyse 50€ v takomto rozlozeni : 1 a 15teho mu pride na ucet po 20€ a na zaciatku mesiaca 10€ cash.
Nevidim co kupuje, len vidim ze v lidli a v automate cosi (blbosti sladke) cca 1,5€ denne
Tiez nie je moc jedak hlavne pomazanky na ranajky :/ skoda, ja by som si dala 😅 cez vikend sa chysta s kamosmi na jarmok , dam mu asi 5€ a co bude chciet navyse nech si zaplati sam

@uglybetty1234 toto je rozumne... Tiez ma ucet a posielam mu tam, niektory tyzden povie, ze miesto toho chce cash.

anonym_e070d4
Včera o 19:09
@anonym_a6b4e2

@anonym_c4d132 Do 25 rokov je len vtedy, ak je študent vysokej školy. Inak nie.
Neboj sa tvoje dieťa si to zapamätá ...

@anonym_a6b4e2 opravim ta. Nemusi studovat.moze byt aj na irade prace ako nezamestnany a rodic ma povinnost starat sa,pretoze z UP nedostane nic. Ma sa do 25r.statat rodic. Aj ked by uz nestudoval...

anonym_a6b4e2
Včera o 19:35
@anonym_e070d4

@anonym_a6b4e2 opravim ta. Nemusi studovat.moze byt aj na irade prace ako nezamestnany a rodic ma povinnost starat sa,pretoze z UP nedostane nic. Ma sa do 25r.statat rodic. Aj ked by uz nestudoval...

@anonym_e070d4 No tak to, aby si dohliadala na jeho pracovnú dochádzku.

uglybetty1234
Včera o 19:36
@anonym_autor

@anonym_a09ce8 no upeciem mu mafiny a pagace, to ma na nedelu veceru, kedze na intraku nedelu veceru nema

@anonym_autor jo a berie si len na nedelu vecer veceru z domu - pagace, pracle a take suche peciva

anonym_27b833
Včera o 23:03

Tak teda neviem, kolke z vas ste boli realne na sš intráku. Ja už som bola dávno. Ale teda vždy som si nosila jedlo na nedelu, pondelok , niekedy aj utorok varene z domu. Z domu som si nosila aj chleba, salamy, cestoviny, kečup atď. Nestravovala som sa na intráku. Jedli sme cestoviny s kečupom, lečom, grankom, wifonky. Kupili bagety, šalaty, rožky. Vždy mi starká dala 50€ na mesiac a naši tiež tých 40-50€ , z toho som sa musela prestravovat a kupit čo som chcela. Listky na stravu son si kupila len par, varili hnusne .

anonym_edfcae
Dnes o 07:28
@anonym_bbf303

@anonym_bbf303 jasné,ysinsi pýtať od iných... Ako by sme boli v 90-tych rokoch. Však sú aj bezhotovostne prevody, účty a karty.a sa sa rýchlo zaplatiť čokoľvek. Nemyslíš? O Tom sa autorka nezmieňuje, takže možno to má pori sebe. Autorka sa pýtala na iné.

anonym_02469e
Dnes o 07:42

@anonym_autor nebola som na strednej na intráku ale takto to robili s vreckovým počas strednej naši: mala som kartu a čo som potrebovala som kúpila (stávalo sa pomerne často, že ma mama poslala aby som kúpila aj veci do domácnosti). Bločky som si odkladala a raz za čas sme s mamou prebehli čo som kúpila, čo bolo nutné a čo nie. Vždy tam bolo dosť peňazí. Z tých peňazí som si kupovala všetko. Bokom som mala druhý účet, kde boli moje úspory, z ktorých som mame previedla ak som si napíklad kúpila oblečenie, ktoré by mi ona inak nekúpila. Neskôr mi už verila a manažovala som si to sama. Kúpila si vec- hneď poslala mame za ňu peniaze. Takto sme fungovali až do ukončenia vš. Nikdy neriešila, koľko mi má poslať. Každé dieťa potrebuje inak. Ja mám množstvo intolerancii a nemohla som sa stravovať na sš ani vš v jedálni.