Koľko % z platu vám berie nájom/hypotéka?
Budem sa osamostatnovat a rozmyslam preto, ci je ok dat takmer 50% prijmu za najom ? Da sa z toho vyzit ak nemate deti len domaceho milacika ?
@anonym_80fa8b presne tak. a včera napr. ma zobral na druhý koniec mesta na úkor svojho voľného času, nemá problém nám pomôcť keď to potrebujeme, stará sa aj o babku, proste sme rodina tak si pomáhame…
@anonym_f259d4 prečo by mal mať diagnózu? Tiež sme sa snažili finančne podporiť dospelého syna, ktorý sa osamostatnil. Keď sme videli, že si šetrí, že nepije, nefajčí, snaží sa popri práci mať ešte brigádu, kedykolvek potrebujeme, pribehne, pomôže, nevideli sme dôvod ho finančne nepodporiť, aby si nemusel brať vysokú hypo. Dali sme mu peniaze ktoré nám dával on na domácnosť, kým u nás býval (on nevedel o tom, že mu ich odkladáme), plus ešte niečo k tomu. Dnes, keď postúpil v kariérnom rebríčku, už to nepotrebuje, nám tie peniaze nechýbali. Dnes podporí on nás, nie finančne, ale napríklad nám dal pod stromček noc na Lomnickom štíte, bežne si nedávame takéto darčeky
@anonym_80fa8b ako som spomenul vyššie, prišlo mi cudne, ze bez rodičov by dospelý muž nežil zdravo.
Ale áno, ked ma 20, priority su asi inde.
Dakujem za nazory, teda pojdem do toho 🙂 do ineho mesta s lacnejsimi najmami sa mi nechce, pretoze by som nikde nikoho nepoznala. K rodicom tiez ist nie je pre mna velmi vhodne (ine mesto, male deti, nie je pre mna izba a vsetci by sme si liezli na nervy), takisto izba v zdielanom byte nie je pre mna idealn uz len skrz domaceho milacika ale aj sukromie. Nieco nasetrene mam a plat by sa mi mal zvysovat, snazim sa aj nieco malo si privyrobit bokom tak to sa mi hadam rozbehne casom. Sama toho vela nezjem ani sa mi nechce pre 1 vyvarat extra jedla, skor len nieco lahke, rychle. Rodicia mi tiez pomozu ak by trebalo, vzdy radi pridu, pomozu, nakupia, donesu nieco aj ked su z dialky. A casom na zivot hadam opat raz nebudem sama
Nám berie asi 15%, tých 50 je fakt vela, ale je to bežná prax na Slovensku.

@anonym_autor nemáme hypo, sme dvaja, asi 10-15% z platov ide na bývanie. Išla by som do toho, si mladá, slobodná, popri práci môžeš mať ešte brigádu, ale inzenzívne by som pracovala na zvýšení si kvalifikácie a možnosti hypo