Kombiprodukt VUB, skúsenosti?

dema4016
17. okt 2018

Ahojte, čo hovoríte na kombiprodukt vo VUB, ktorý stále reklamujú, platí sa? Máte niekto skúsenosť? Oslovil ma chcela by som si ho založiť, ak máte niekto skúsenost?

marseillefan
17. okt 2018

Pozrel som to tak narýchlo a nezaujalo ma to. V podstate ide o to, že prvých 12 mesiacov máš termínovaný vklad s úrokom 3%, z čoho 1% si stiahnu, čiže reálne zarobíš len 2% (mínus daň) a investujú to po roku do podielových fondov. Čiže sú to vlastne klasické podielové fondy, s tým rozdielom, že sa ti aktivujú po roku. No a v podielových fondoch máš riziko, lebo tie môžu byť aj stratové a nie sú chránené zákonom o ochrane vkladov. Pritom VUB banka si správcovský poplatok za správu podielových fondov stiahne z tvojich peňazí stále - bez ohľadu na to, či fond zarobil alebo prerobil.

dema4016
autor
17. okt 2018

@marseillefan ďakujem tak čo by sa mi oplatilo, ak chcem investovať sumu 1500 Eur?

marseillefan
17. okt 2018

Ak by si dokázala dať takúto sumu dokopy každý rok, tak podľa mňa stavebné sporenie. Ale pozor, lebo teraz idú meniť zákon a úplne prekopať podmienky. Zníži sa percento štátnej prémie (ale stále to bude lepšie ako termiňáky v banke), no obrovská nevýhoda bude, že ak budeš chcieť peniaze vybrať, tak to musíš dokladovať bločkami. Mám pocit, že sa to bude týkať len zmlúv uzavretých od budúceho roka, ale toto si radšej over u niekoho kopetentného. Čiže teoreticky ak uzavrieš zmluvu tento rok, tak by to malo byť ešte v pohode. Ale fakt odporúčam preveriť si to u kompetentných.

dema4016
autor
17. okt 2018

@marseillefan díky toto máme,

rabiva
17. okt 2018

@marseillefan nemáš správne info.
Pretože klient dostáva 3% na termínovanom vklade s viazanosťou na 12mesiacov, neplatí za tento vklad žiadne poplatky.k
Poplatok platí iba pri investícii do fondov, tam je to 1%. Peniaze sa investujú v jeden deň naraz, nie po roku alebo neviem ako si si to ty vysvetlil. Čiže klient už v priebehu roka vidí, či fond mu zarába alebo je v poklese.
A objem peňazí sa delí na 1/3 na termínovaný vklad a 2/3 do fondov.

marseillefan
17. okt 2018

@rabiva aha, máš pravdu... ja som myslel, že prvých 12 mesiacov mi dajú 3% na celý vklad a potom tie peniaze po roku investujú do podielových, ale až teraz som si všimol, že to ide hneď na 1/3 vs 2/3.

Úprimne, 1/3 do termiňáku a 2/3 do podielových je ale ešte horšia alternatíva... po roku úrok na termiňáku klesne predpokladám na trhovú hodnotu (čo je tak možno 1% ak vôbec toľko). No a ten výhodný trojpercentný úrok na začiatku sa mi po zdanení a po odrátaní vstupného poplatku do fondov (z tých zvyšných 2/3) scvrkne na 0,4%. Za mňa osobne celé zle...

anka32
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaszabova
3. dec 2019

@anka32 ale noooo. Toto tu ozaj nepatri. Nespamuj

veronikaszabova
3. dec 2019

@anka32 uz vcera ti mazali posty.