icon

Kompenzácia na kúpu motorového vozidla cez úrad práce

mirekhusar
20. júl 2023

Zdravim poprosim info cieje uz zvyseni prespevok na kpu auta uspv zo sucasnich 6700 na zvysene 13200€ novela nadobuda od 1. Augusta vybavoval uz niekto ten mesiac

rachel36a
20. júl 2023

@mirekhusar je to az od 1.8 takze zatial ak niekto poda ziadost teraz v juli, tak ak mu to schvalia dostane len tych 6630€

mirekhusar
autor
21. júl 2023

@rachel36a a este stale cakam od januara teraz juli som bol este len na posudkovy pohovor zatial cakam na rozhodnutie ked my to schvalia aguste tak bude my patrit ten navyseny prispevok ?

nikaeli
21. júl 2023

@mirekhusar tu máš všetko zhrnuté https://www.platformarodin.sk/narok/kupa-auta/ čítaj
🙃 na aký posudok čakáš - ZŤP? chodíš aspoň 2x týždenne do práce? do školy? do DSS?

mirekhusar
autor
21. júl 2023

@nikaeli ja uz beriem auto po 3 krat 😉 takze jemi to vsetko jasne ja len ci uz niekto riesil nikto to navysenie a cije uz zakon chvaleny

nikaeli
21. júl 2023

@mirekhusar po 3x, wow..

má byť v platnosti od augusta

mirekhusar
autor
21. júl 2023

@nikaeli jasne vdaka

tanapeta
21. júl 2023

@mirekhusar áno zákon dnes vyšiel 295/2023, čiže od 1.8. bude už nová výška príspevku

ascotka
21. júl 2023

@nikaeli vieš mi prosím napísať či výška príjmu v sume 5-násobku životného minima sa uvádza v čistom alebo brutto, ak sa jedná o pracovný pomer ? Dôchodok a plat sa predpokladám zrátavajú ale ten plat neviem či netto alebo brutto.

tanapeta
21. júl 2023

@ascotka v čistom

mirekhusar
autor
21. júl 2023

@tanapeta toje super vdaka

nikaeli
21. júl 2023

@ascotka neviem, ja som o to nikdy nežiadala. Ale pracujem s deťmi so ZŤP a potvrdzovali sme rodičom, že chodia do zariadenia aspoň 2x týždenne.

ascotka
22. júl 2023

@nikaeli s tým nemám problém, dochádzam do práce, ale očividne mám vyšší príjem ako je povolené...

ascotka
22. júl 2023

@tanapeta ďakujem pekne