Komu darovať 2%?
Viete mi niekoho odporucit? vdaka
Plamienok, Liga proti rakovine, s týmito organizáciami mam skúsenosť. Robia fakt dobrú prácu a ich pomoc je neoceniteľná
u nas v praci ide vacsinou miestny utulok, ja davam na viac nez sperk, ale velmi sa mi paci aj zachranna stanica v zazrivej, tak tento rok som bola na vazkach
utulky - su odkazane na pomoc ... malokto na ne mysli a kazdeho dojmu male deti a chory ludia plus maju aj od statu ..ok nie fdost ale maju no utulky nie .. kazdopadne totot si musis rozhodnut sama a spravit si ako taky prehlad online a kt pribeh ta zaujme tomu pomoct ...
Ja davam roky Plamienku,ak ma nezaujme niekto konkretny,co potrebuje pomoc.Uzasne co robia.
Ja dávam pravidelne kamarátke čo má školu pre deti s autizmom. Majú OZ Hrdlička.
Ja veľmi fandím záchrannej stanici Borinka. Fakt makajú na 200% percent, minule som sme sa dohadovali aj o jednej ráno. A ako jedna z mála staníc berú aj "všedné a nezaujímavé" zvieratá, ako drozdov, vrabčekov, hrdličky, ježkov, netopierov, ect. Toto bola zatiaľ jediná stanica, čo reálne pomohla. Zachránia fakt obrovské kvantum divých zvierat.
Keď sa vrátim do roboty, budem dávať synovcovi s diagnózou Cornelia de Lange. Bude mať 5 rokov a stále nechodí, potrebuje veľa veľa rehabilitácií.
Davam zdruzeniu skleroza multiplex,minuly rok som dala znamej a tento rok som sa este celkom nerozhodla.
@oli18 Rodičovský dôchodok/asignácia dane
Taktiež prichádza k zmene rodičovského dôchodku.
Ten od 1. januára 2025 nahradí asignácia podielu zaplatenej dane tak, ako to daňovníci poznajú pri občianskych združeniach a nadáciách. Táto možnosť zostáva zachovaná, takže aj naďalej bude možné vybranej neziskovej organizácii poukázať 2 % a v prípade splnenia zákonných podmienok aj 3 %. Zároveň pribudne možnosť poukázať po 2 % obom rodičom.
Asignáciu má v rukách daňovník, takže je len na ňom, či poukáže peniaze všetkým trom subjektom, alebo iba rodičom, neziskovke alebo iba jednému z rodičov.
Prvýkrát takto daňovníci poukážu podiel zaplatenej dane v roku 2026, na základe údajov z daňových priznaní za rok 2025.

Ludia ludom - Juliana Kohutova z PO, mlada mamicka v kome, stara sa o nu rodina.