Komu darovať 2%?
Viete mi niekoho odporucit? vdaka
my sme davali Plamienok = deti s rakovinou
Plamienok.
Svetielko nádeje, pomáhajú malým onkologickým pacientom
Plamienok, Liga proti rakovine, s týmito organizáciami mam skúsenosť. Robia fakt dobrú prácu a ich pomoc je neoceniteľná
každoročne dávam Lige proti rakovine
Sposa Turiec, pomáha rodinám s autizmom
roky dávam miestnemu útulku
u nas v praci ide vacsinou miestny utulok, ja davam na viac nez sperk, ale velmi sa mi paci aj zachranna stanica v zazrivej, tak tento rok som bola na vazkach
utulky - su odkazane na pomoc ... malokto na ne mysli a kazdeho dojmu male deti a chory ludia plus maju aj od statu ..ok nie fdost ale maju no utulky nie .. kazdopadne totot si musis rozhodnut sama a spravit si ako taky prehlad online a kt pribeh ta zaujme tomu pomoct ...
ja som dala znamým muža v bdelej kome.
Ja davam roky Plamienku,ak ma nezaujme niekto konkretny,co potrebuje pomoc.Uzasne co robia.
dávala som kolegyni,má postihnutú dcéru....
Kedysi deťom na športové kluby, teraz kolegyni pre syna.
Ja davam psim utulkom
Ja dávam pravidelne kamarátke čo má školu pre deti s autizmom. Majú OZ Hrdlička.
Ja veľmi fandím záchrannej stanici Borinka. Fakt makajú na 200% percent, minule som sme sa dohadovali aj o jednej ráno. A ako jedna z mála staníc berú aj "všedné a nezaujímavé" zvieratá, ako drozdov, vrabčekov, hrdličky, ježkov, netopierov, ect. Toto bola zatiaľ jediná stanica, čo reálne pomohla. Zachránia fakt obrovské kvantum divých zvierat.
Roky davam nadacii pre mentalne retardovane deti
Keď sa vrátim do roboty, budem dávať synovcovi s diagnózou Cornelia de Lange. Bude mať 5 rokov a stále nechodí, potrebuje veľa veľa rehabilitácií.
Striedame Plamienok a útulok pre psíkov
Davam zdruzeniu skleroza multiplex,minuly rok som dala znamej a tento rok som sa este celkom nerozhodla.
T.r.sa da darovat rodicom.
Väčšinou dávame Pramienku.
Plamienok, posledne roky davam kolegovi na syna na sportove aktivity
@oli18 tento rok sa da darovat rodicom?
@oli18 Rodičovský dôchodok/asignácia dane
Taktiež prichádza k zmene rodičovského dôchodku.
Ten od 1. januára 2025 nahradí asignácia podielu zaplatenej dane tak, ako to daňovníci poznajú pri občianskych združeniach a nadáciách. Táto možnosť zostáva zachovaná, takže aj naďalej bude možné vybranej neziskovej organizácii poukázať 2 % a v prípade splnenia zákonných podmienok aj 3 %. Zároveň pribudne možnosť poukázať po 2 % obom rodičom.
Asignáciu má v rukách daňovník, takže je len na ňom, či poukáže peniaze všetkým trom subjektom, alebo iba rodičom, neziskovke alebo iba jednému z rodičov.
Prvýkrát takto daňovníci poukážu podiel zaplatenej dane v roku 2026, na základe údajov z daňových priznaní za rok 2025.

Ludia ludom - Juliana Kohutova z PO, mlada mamicka v kome, stara sa o nu rodina.