Končí mi fix na hypotéke. Aké mám možnosti?
Dobrý deň. Končí mi fix na hypotéke navýši sa mi splátka. Mám nejaké možnosti aby mi nezvýšili splátku a takú sumu? Vie mi dať banka zľavu? Riešil to niekto v tejto dobe..? Ďakujem.
@slniecko66 čo takto sa spýtať v tvojej konkrétnej banke?
@anonym_18e98a pojdem sa spytat. No bola som uz.. pani mi povedala nestresujte. Ponukala mi zivotne poistenie za 60 eur pre seba,nukala aj pre dieta a chcela mi dat fondy za 40 eur mesacne..takze mi nijako nepomohla. Preto sa pytam ci to niekto uz riesil a ake ma skusenosti.
Pojdem aj na ine pobocky no chcem vediet na co sa mam pripravit.
Podla toho ake podmienky si mala doteraz. Ak si mala fix este s tymi starsimi sadzbami, ktore boli pod 1%, tak ti garantujem, ze ziadna banka aktualne ti taky urok neponukne, lebo ten trh je uz skratka inde a sadzby su nasobne vyssie. Kazdopadne mali by ta informovat 2M vopred o novej sadzbe, aby si to vedela riesit a pripadne preniest hypoteku do inej banky. A ano je mozne, ze ti budu vediet dat lepsiu ponuku akonta prva co ti pride, mozno aj s kupou ineho produktu atd. Kedy ti konci fix?
Uroky isli vsade hore,vsade bude plus minus rovnaka splatka.
Podla toho ake podmienky si mala doteraz. Ak si mala fix este s tymi starsimi sadzbami, ktore boli pod 1%, tak ti garantujem, ze ziadna banka aktualne ti taky urok neponukne, lebo ten trh je uz skratka inde a sadzby su nasobne vyssie. Kazdopadne mali by ta informovat 2M vopred o novej sadzbe, aby si to vedela riesit a pripadne preniest hypoteku do inej banky. A ano je mozne, ze ti budu vediet dat lepsiu ponuku akonta prva co ti pride, mozno aj s kupou ineho produktu atd. Kedy ti konci fix?
@petamich v januari. Urok 1,09% ano viem. Nebude take isty.. ale aj nieco je dobre..
ano mas moznosti, zistit kolko Ti ponukne sucasna banka a potom ist do inych bank a povedat, ze chces preniest hypoteku k nim, a zistit kolko Ti ponuknu inde.
na nejaku zlavu necakaj, toto nie je sezonny vypredaj oblecenia. oni Ti nemaju dat preco zlavu, takych ako ty maju tisice.....
vacsina ludi v case splacania hypoteky prenesie aj 3-4x hypoteku z jednej banky do druhej, lebo ponuknu lepsie podmienky....
@petamich v januari. Urok 1,09% ano viem. Nebude take isty.. ale aj nieco je dobre..
@slniecko66 rozdiel max do 50eur aj to je vela medzi bankami,zalezi aku mas vysoku hypo ale zazraky naozaj necakaj,naozaj je to par eur uz v dnesnej dobe.
@slniecko66 urokova sadzba je momentalne najnizsia pri prenose okolo 3,3...... velmi nizsie necakaj......
takze u teba to bude dost velky skok financne
@slniecko66 este mozno sa da ta hypo pomoc,ze ti banka co si bude vracat,ale ci sa to este stale da veru neviem,vela ludi to vyuzilo,a vyuziva.
my máme 4,48 v Tatre, pred 2 rokmi nám dvíhali zo sumy okolo 1,8 ak si dobre pamätám
@slniecko66 este mozno sa da ta hypo pomoc,ze ti banka co si bude vracat,ale ci sa to este stale da veru neviem,vela ludi to vyuzilo,a vyuziva.
@anonym_3efd2d ano citala som vela negativnych komentarov na to preco sa maju skladat na nase hypoteky..
Este by som sa chcela spytat... dlzka fixacie bude aka? Viem si ju sama vybrat?
Este by som sa chcela spytat... dlzka fixacie bude aka? Viem si ju sama vybrat?
@slniecko66 ano na rok,3r,5r a kazda fix ma ine uroky,teda este vyssie,najviac sa oplati ta 3r fixacia.
@anonym_3efd2d ano citala som vela negativnych komentarov na to preco sa maju skladat na nase hypoteky..
@slniecko66 Prepac. Ale opravnene. Preco by sa mali ini ludia skladat na tvoje byvanie?
@slniecko66 Prepac. Ale opravnene. Preco by sa mali ini ludia skladat na tvoje byvanie?
@zuzanaete a preco sa skladas na ludi vo vazeni? Preco sa skladas na zeny co maju deti? Preco sa ludia skladaju na cesty ked nemaju auto ani nepouzivaju MHD? Preco sa skladas na ludi co su vazne chori? Preco sa skladas na ludi co su na urade prace? Preco sa skladas dochodcom, invalidom, politikom?
A nahodou neposkytuje tu pomoc banka ktorej platim uroky?
@zuzanaete a preco sa skladas na ludi vo vazeni? Preco sa skladas na zeny co maju deti? Preco sa ludia skladaju na cesty ked nemaju auto ani nepouzivaju MHD? Preco sa skladas na ludi co su vazne chori? Preco sa skladas na ludi co su na urade prace? Preco sa skladas dochodcom, invalidom, politikom?
@slniecko66 Je to utopia musliet si, ze prispevok na hypo plati banka. Ona ho tak jedine vyplaca, ale zaplatia ho vsetci klienti banky. Banka nie je charita, aby financovala ludom byvanie. Banka ma jediny ciel a to co najvyssi zisk. Chorym ludom a invalidom sa velmi rada poskladam na prispevky. Este by som im aj pridala. Dochodcovia si uz svoje prispeli, tak mi nezavidme dochodky. Materske, podpora, pnky, ocr a pod. funguju na principe, ze cim viac vlozis do systemu, tym viac dostanes. Ak nevlozis nic, tak nic nedostanes. Veci na deti ma nestvu. U politikov ma stve ich kradnutie a predrazene zakazky. To je vsak uz ina tema.
úroky isli hore a zial, žiadna banka nedá zľavy. Navýšil sa nám splátka o 200€ a áno, musime to zaplatiť. Úver nie je nejaká istota. Uz nízkym úrokom dávno odzvonilo.
Mne skončil fix vo februári (mala som 1%) bohužiaľ skončila na na 3,75%. Obehala som aj ine banky ale všade rovnako. Jedna dávala 3,72 ale neoplatilo sa mi všetko nanovo riešiť pre tie 0,03% tak som ostala kde som bola. Kamoške dali tento mesiac uz 3,4% v rovnakej banke
ja som mala 0,90 a skocila som na 3,75, urobilo mi to + 120 e aj so zivotnym poistením
Vies,vela ludom to urobilo problemy,zobrali max.hypo s nizkymi urokmi a ked to vyskocilo zrazu ltt im to vychadzalo,ak zena medzi tym isla na rodicak,tak este väcsie problemy.
@slniecko66 porovnávaš niečo, čo sa porovnávať nedá. Prečo by som sa ja mala uskromniť a žiť v malom byte, na ktorý mám a tebe sa skladať na veľký byt, na ktorý nemáš a potom ti po splatení aj s mojím príspevkom, ostane ako majetok. A vieš, že sa aj ty vlastne skladáš niekomu na veľkú vilu, na ktorú ten niekto nemá ale sa mu dosť ľudí na ňu poskladá?
@slniecko66 porovnávaš niečo, čo sa porovnávať nedá. Prečo by som sa ja mala uskromniť a žiť v malom byte, na ktorý mám a tebe sa skladať na veľký byt, na ktorý nemáš a potom ti po splatení aj s mojím príspevkom, ostane ako majetok. A vieš, že sa aj ty vlastne skladáš niekomu na veľkú vilu, na ktorú ten niekto nemá ale sa mu dosť ľudí na ňu poskladá?
@anonym_8d8261 ❤️

@slniecko66 čo takto sa spýtať v tvojej konkrétnej banke?