Koniec trinástych dôchodkov a sviatkov
Vyskocil na mna clanok ze im je koniec.aj sviatkov
A čo keby znížili počet poslancov v parlamente, znížili by si plat na minimálnu mzdu, mohol by sa znížiť počet poslancov radnikov, ktorý aj tak prekladajú iba papiere z kopy na kopu
Ale počul som že volaka politická chce znížiť rodinne prídavky na deti zo 60 na 30 EUR
@pribinak To ja hovorím stále... Nech páni politici nemanipulujú len s tým, čo sa týka bežných občanov, nech skrešú aj sebe, veď majú z čoho. A stále tvrdím aj to, že pri voľbách každý len sľubuje, ako chce dobre občanom tohto štátu. Kdeže, on sa tam chce hlavne dostať, aby sa mal dobre on!
Ale počul som že volaka politická chce znížiť rodinne prídavky na deti zo 60 na 30 EUR
@komorovsky123 od smerákov to má ísť..kto iný .kto iný jednou rukou berie a druhou dáva sebe?ako Jánošík len naopak .
@vler s týmto nesúhlasím. Prečo by sme mali doplácať dôchodky len tomu, kto ho ma nízky? Možno ho ma nízky preto, lebo bol živnostník a odvádza minimum... netvrdim vsak, ze by 13. dochodok mali ponechať. Ale ak ho mienia zrušiť, tak každému. Mali by zrušiť predĺžené RP z dôvodu nevzatia dieťaťa do škôlky a tehotenské príspevky.
@andreakotesova a ešte platenie hypotéky kadekomu
Ja len dúfam, že na to budete všetky myslieť, keď sa bude opäť voliť. Lebo túto cvargu si zvolila väčšina.
@lenka22031 Toto si prosím ťa zapamätaj na dobu, keď sa budeme baviť o ďalšom konsolidačnom balíčku. Či to tam náhodou nebude.
@gribka1 a co ked to tam bude?
Autorka pise blbosti tak ci tak. Zas niekto cita medzi riadkami alebo iba nadpis clanku.
@vler s týmto nesúhlasím. Prečo by sme mali doplácať dôchodky len tomu, kto ho ma nízky? Možno ho ma nízky preto, lebo bol živnostník a odvádza minimum... netvrdim vsak, ze by 13. dochodok mali ponechať. Ale ak ho mienia zrušiť, tak každému. Mali by zrušiť predĺžené RP z dôvodu nevzatia dieťaťa do škôlky a tehotenské príspevky.
@andreakotesova Mozno z toho dovodu,ze ten nizky dochodok nepokryje ani len zivotne naklady. Zivnostnik si plati minimalne odvody,ale plati si vsetko ostatne sam,co zamestnanec neplati. Okrem toho za statneho zamestnanca,zenu na materskej,deti,dochodcov a vlastne za kazdeho ,a koho plati stat zdravotku,tak ju neplati ani len v polovicnej vyske ako by mal......takze tam sa topia peniaze. Mame 500 000 statnych zamestnancov- svajciarsko 50 000........trochu rozdiel
@andreakotesova aj predlzeny zo zdravotnych dovodov. Alebo aspon moznost zrusit popritom pracovat. Aky to ma zmysel ze dam dieta na cely den do skolkyva idem do roboty a poberam predlzeny rodicak. Cele zle toto.
Ja len dúfam, že na to budete všetky myslieť, keď sa bude opäť voliť. Lebo túto cvargu si zvolila väčšina.
@nelka93 poopravim.tesná väčšina z vyše 60%zucastnenych voličov.
@andreakotesova lenže zimné prázdniny sa nekončievali po 6 .1 boli podstatne kratšie
jesenne neboli, jarne bol tyžden ako je , velkonočné tiež o dva dni kratšie
a hlavne si mala inu pracovnu dobu , väčšina žien makala 8 hod , obchod nebol otvorený do 21,00 ako teraz ale o šiestej o piatej sa zatvaral veget
nie každému sa dá minut dovolenka ako vám , išlo to na ukor spoločného času
a prečo by to malo ist na ukor spoločne straveného času ked si vybehneme spolu na kopec , turu atd...
platíme dost nehorazne dane , poplatky atd a neviem aby láskavo náhradna škôlka bola , vláda ma plnu usta toho ako treba podporovat rodiny prosim môže proste urobit jednu alebo dve triedy v meste v nahradnej škôlke
pozri ja som tiež nedostavala dotaciu na hypoteku a podobné dávočky ako teraz , lenže ked vidim ako šafaria si do vlastneho vrecka papalašizmus tak im ich doprajem
@sara07 kedy neboli jesenne prazdniny?aj velkonocne?. Co si ja pamatam tak boli velkonocne boli vzdy od stvrtku do utorka.jesenne boli tiez vzdy minimalne 2dni .
@andreakotesova presne. Alebo nedavno prispievanie na hypoteky.
Ako k tomu pridem ja, ze niekomu prispievam, co mozno zobral nezodpovedne na hranu svojich moznosti ...a este k tomu mu medzitym ako bonus, rastie hodnota nehnutelnosti ?
To je vlastne signal, nesetrite ludia, chodte do hypotek aj na hranu svojich moznosti, je to viacmenej bezrizikove ...vsak ked daco, stat pomoze
Este môj nazor, ak je to mylny nazor, opravte ma- ti ludia, co maju 13 a 14 platy, plus rôzne bonusy- odvody z tohto mohli pomôct soc. poistovni neist tolko do minusu a zachovat ciastocne udrzatelnost 12 statnych dôchodkov. Oni davaju 13 a tym sa to nestane a este ten 13 treba navyse dodotovat. Ja suhlasim aby dôchodci mali nejake ulavy, napr. na tom cestovnom, lieky, pomohli budovat za aktivneho zivota, vdacime im za to, my tiez raz budeme dôchodcovia( ak dozijeme). Ale kedze uz nie su ekon. aktivni, nevytvoria zisk navyse, z ktoreho firmy davaju odmeny( mnohe ani z toho nechcu dat, ved vieme) aky narok teda na 13 plat?
Este môj nazor, ak je to mylny nazor, opravte ma- ti ludia, co maju 13 a 14 platy, plus rôzne bonusy- odvody z tohto mohli pomôct soc. poistovni neist tolko do minusu a zachovat ciastocne udrzatelnost 12 statnych dôchodkov. Oni davaju 13 a tym sa to nestane a este ten 13 treba navyse dodotovat. Ja suhlasim aby dôchodci mali nejake ulavy, napr. na tom cestovnom, lieky, pomohli budovat za aktivneho zivota, vdacime im za to, my tiez raz budeme dôchodcovia( ak dozijeme). Ale kedze uz nie su ekon. aktivni, nevytvoria zisk navyse, z ktoreho firmy davaju odmeny( mnohe ani z toho nechcu dat, ved vieme) aky narok teda na 13 plat?
@hellwant Voličský dôvod, inak žiadny dôvod.
Tak niekde tie skrty budu musiet byt. 13te dochodky by nemali byt plosne ale adresovane len tym ktori to skutocne potrebuju. A sviatkov je pokial viem naozaj prilis vela v porovnani s inymi statmi
@vler ukaz mi dochodcu, ktory nepotrebuje peniaze. Ja takeho nepoznam.
@vler ukaz mi dochodcu, ktory nepotrebuje peniaze. Ja takeho nepoznam.
@sleepy_joe Ukáž nám človeka, ktorý nepotrebuje peniaze, ja takého tiež nepoznám.
@hellwant Tak toto ani nespominaj...
@gribka1 veru, nedanenie je v malo krajinach, skôr sa dani. Aspon toto v nasom marazme pomaha.
Zakony nastastie( drviva väcsina) neplatia retrospektivne, co navkladas do zmeny zakona, nedani sa. Ani zisky z toho zarobene po uzakoneni zakona. Ale z novych vkladov by sa danilo, nech to tych hnusakov nenapadne. Kazdopadne najschodnejsie vyzera pre nas, co investujeme na dôchodku si kupit maly apartman niekde v Egypte, ci Albansku 🤪 blizko nemocnica a predat nehnutelnost tu( ta pokryje ten nakup inde a investicie ti ostanu). Z investicii a dôchodkov v takej krajine dozijes nadstandartne, ak tam bude ok politicka situacia😅 Horsie, ze budes bez znamych( ak budu este zit) Anglictina, par domacich fraz a ruky nohy vystacia na dôchodcovsku komunikaciu. Clovek uz chce aj tak pokoj na starobu.
@gribka1 veru, nedanenie je v malo krajinach, skôr sa dani. Aspon toto v nasom marazme pomaha.
Zakony nastastie( drviva väcsina) neplatia retrospektivne, co navkladas do zmeny zakona, nedani sa. Ani zisky z toho zarobene po uzakoneni zakona. Ale z novych vkladov by sa danilo, nech to tych hnusakov nenapadne. Kazdopadne najschodnejsie vyzera pre nas, co investujeme na dôchodku si kupit maly apartman niekde v Egypte, ci Albansku 🤪 blizko nemocnica a predat nehnutelnost tu( ta pokryje ten nakup inde a investicie ti ostanu). Z investicii a dôchodkov v takej krajine dozijes nadstandartne, ak tam bude ok politicka situacia😅 Horsie, ze budes bez znamych( ak budu este zit) Anglictina, par domacich fraz a ruky nohy vystacia na dôchodcovsku komunikaciu. Clovek uz chce aj tak pokoj na starobu.
@hellwant Áno, to prichádza do úvahy, tu predať a odísť tam, kde sa s našimi dôchodkami bude žiť na vyššej úrovni ako tu.
@hellwant Áno, to prichádza do úvahy, tu predať a odísť tam, kde sa s našimi dôchodkami bude žiť na vyššej úrovni ako tu.
@gribka1 normalne ma teraz napadlo, ze stacila by aj Ukrajina nejake mestecko. Stale tam je lacnejsie na nase pomery( aj ked nie more, tu cast uz vidim Rusku pocas môjho zivota) ,blizko domov, keby sa politika zhorsila. Za 20 rokov bude mozno tam klud. No, mam este 20, ak prezijem uvidim😅
@gribka1 normalne ma teraz napadlo, ze stacila by aj Ukrajina nejake mestecko. Stale tam je lacnejsie na nase pomery( aj ked nie more, tu cast uz vidim Rusku pocas môjho zivota) ,blizko domov, keby sa politika zhorsila. Za 20 rokov bude mozno tam klud. No, mam este 20, ak prezijem uvidim😅
@hellwant Jojoj, to je ešte ďaleko, v tom čase to môže byť na svete úplne ináč.

@sara07 nie je to tak dávno to voľakedy. My sme sa vždy cez prázdniny postriedali s manželom. K starým rodičom na prázdniny nechodili.
@andreakotesova lenže zimné prázdniny sa nekončievali po 6 .1 boli podstatne kratšie
jesenne neboli, jarne bol tyžden ako je , velkonočné tiež o dva dni kratšie
a hlavne si mala inu pracovnu dobu , väčšina žien makala 8 hod , obchod nebol otvorený do 21,00 ako teraz ale o šiestej o piatej sa zatvaral veget
nie každému sa dá minut dovolenka ako vám , išlo to na ukor spoločného času
a prečo by to malo ist na ukor spoločne straveného času ked si vybehneme spolu na kopec , turu atd...
platíme dost nehorazne dane , poplatky atd a neviem aby láskavo náhradna škôlka bola , vláda ma plnu usta toho ako treba podporovat rodiny prosim môže proste urobit jednu alebo dve triedy v meste v nahradnej škôlke
pozri ja som tiež nedostavala dotaciu na hypoteku a podobné dávočky ako teraz , lenže ked vidim ako šafaria si do vlastneho vrecka papalašizmus tak im ich doprajem