icon

Koniec trinástych dôchodkov a sviatkov

27. apr 2025

Vyskocil na mna clanok ze im je koniec.aj sviatkov

Strana
z6
kristiii
1. máj 2025
@martin96321

@kristiii Vies.....to je take vselijake. Je to dookola plavanie v zumpe. Ja toto ked Ty tamto......Asi sa zhodneme ze v normalnej spolocnosti sa ludia vdelavaju,vychovavaju k nejakym hodnotam a principom.....nie k vyuzivaniu a zneuzivaniu nejakeho systemu.....co z toho sa deje na slovensku? Pravy slovak len pozera ako odrbat system a je jedno ci zaraba minimum,alebo maximum. Ale je chore aby si mala krasny domcek s bazenom niekde v peknom prostredi a 250 m od Teba by boka osada ako zo stredoveku......Jeden stat,jedno mesto a priepastne rozdiely.......A cim viac na vychod slovenska tym horsie to je....

@martin96321 a ty myslíš, že práve slušné rodinné prídavky by tomu v našom štáte pomohli? Iste...

martin96321
1. máj 2025
@kristiii

@martin96321 a ty myslíš, že práve slušné rodinné prídavky by tomu v našom štáte pomohli? Iste...

@kristiii Myslim,ze celkovo slusny prijem a slusna zivotna uroven. Lebo nikdy tu nebolo a nebude dobre,pokial si budu ludia zavidiet a nedopraju aj druhemu. V skandinavii maju uz storocia zauzivane delit sa o vsetko. Uz vikingovia mali dochodkovy system,alebo ked umrel muz tak zena dostavala pomoc od ostatnych aby nezila horsie ako ostatní. Preco maju Nori najmensi rozdiel v prijmoch.....kazdy musi zit . A prepac,musim sa len pousmiat ak niekto tvrdi,ze u nas niekto zneuziva socialny system.......aky pre boha. 60€ davka v hmotnej nudzi? Ved ked dostanes 60€ tak nevies ci mas plakat,alebo sa smiat.....postaci to mozno na povraz...

58jozef
4. máj 2025

Kapitalizmus nechce sviatky ani cirkevne. saska verejne uvadzala, ze aj na stedry den môžu ludia do prace a nic im nebráni, aby si večer nedali veceru. Že su to veĺke vypadky pre ekonomiku. Bol som zhrozeny z toho. Ved rodiny ked su spolu na sviatky tak sa venuju vychove deti

hiro
4. máj 2025
@58jozef

Kapitalizmus nechce sviatky ani cirkevne. saska verejne uvadzala, ze aj na stedry den môžu ludia do prace a nic im nebráni, aby si večer nedali veceru. Že su to veĺke vypadky pre ekonomiku. Bol som zhrozeny z toho. Ved rodiny ked su spolu na sviatky tak sa venuju vychove deti

@58jozef No, 1. Na cirkevné sviatky si človek môže zobrať dovolenku 2. Je to farizejstvo keď sa bavíme o predavačkách tak aby nemali všetky voľno a len tie v hypermarketoch 3. Prečo len niektoré predavačky a nie aj iné profesie?

martin96321
4. máj 2025
@58jozef

@58jozef Ani cirkevne.....preco by mali byt cirkevne sviatky aj statnymi sviatkami? Potom treba brat do uvahy aj ine cirkvi nez len katolicku.......

gribka1
4. máj 2025

Vám vadia sviatky? Keby sme nemali žiadne, o koľko sa zvýši úroveň pracujúceho Slováka? Nič, veľká 0.

rikarika
4. máj 2025
@maya_hi

A to že sa už dávno zrušili nedele ako sviatky nikomu nevadí? Rakúšania s tým žijú v pohode, ale Matovič nemal na to gule aby to cez koronu už nechal všetko zatvorené. Lebo veď obchod musí bežať. Bože to bol kľúd na uliaciach. To by som vymenila za všetky sviatky 😒

@maya_hi rakúšana s tým žijú v pohode? Si si istá? Pár krát som zažila v at obchodoch v sobotu popoludní neskutočný natresk. Mne osobne je úplne jedno kedy obchody sú otvorené či zatvorené ale fakt je že na sk je počet sviatkov brutálne vysoký.

58jozef
6. máj 2025
@martin96321

@58jozef Ani cirkevne.....preco by mali byt cirkevne sviatky aj statnymi sviatkami? Potom treba brat do uvahy aj ine cirkvi nez len katolicku.......

@martin96321 no ty si určite vykorisťovatel. Chudoba by mala ist do prace aj cez svietky a robit na teba.

58jozef
6. máj 2025
@hiro

@58jozef No, 1. Na cirkevné sviatky si človek môže zobrať dovolenku 2. Je to farizejstvo keď sa bavíme o predavačkách tak aby nemali všetky voľno a len tie v hypermarketoch 3. Prečo len niektoré predavačky a nie aj iné profesie?

@hiro predavacky maju nahradne volno za sviatok alebo 100 pervent priplatok.

Strana
z6