icon

Kooperativa - skúsenosti s nevyplateným poistným plnením

5. sep 2025

Tento rok bol pre mňa zatiaľ veľmi náročný. Ako fyzicky, tak psychicky. Ale ako sa hovorí, všetko zlé, je na niečo dobré. Verím, že skúsenosť ma posunie ďalej, človek sa poučí aj z vlastných chýb. Moja fatálna chyba bola tá, že som uzavrela životné poistenie v Kooperative. Dlho som bola v poriadku, tento rok moje sa moje zdravie podlomilo a spustil sa kolotoč. Množstvo zdravotných problémov, operácie a následný úraz. Okrem zdravotných záležitostí musím byt svedkom toho, ako beztrestne roky funguje vyššie spomínaná firma. Napriek tomu, že som nárok na poistné plnenie samozrejme mala, nevidela som od nich ani korunu. Zatiaľ. Prvý podnet na nbs je podaný. Aktualne čakám, ako sa zachovajú. Pokial nepomôže, mám dôkazy a som pripravená pokračovať. Písomné dôkazy zavádzania, navádzania na poistný podvod ich vlastným zamestatncom. Všetky skúsenosti ľudí krížom krážom cez internet prečítané. Neskutočné. Pokusy o podvod v štádiu prípravy a realizácie sú ich každodenný chlieb. A ľudia? Väčšinou sklopia uši a nechajú sa zastrašiť, odradiť. Dámy a páni, je mi z toho celého na zvracanie. Tisícky okradnutých a podvedených ľudí. Nie každý sa vie brániť. Niekto ma sýty žalúdok a obyčajní ľudia ? Tí majú tak maximálne oči pre plač. Ak tento príspevok niekomu pomôže, budem šťastná. Neurobte rovnakú chybu ako ja, vyhnite sa tejto organizovanej skupine zlodejov oblúkom.

anonym_6756af
5. sep 2025

Ziadnej poiistovni na svete sa nechce platit a tie v domovskych krajinach musia udrzat nejaky standart a chochmes, na SK eldoradoi, ze az. Akoby ich heslom bolo, co nevyplatime, nam ostava. Marginala bez PZPale nechaju na pokoji, co uz z neho vymoct... 👽

anonym_b33272
5. sep 2025

To iste Uniqa, tiež banda zlodejov, ktorá nechce vyplácať plnenia

anonym_e51909
5. sep 2025

Moja kamaratka pracovala v jednej z tých poisťovní a povedala, ze oni museli všetko odmietať vždy. A ked sa za to ľudia bili, tak im to nakoniec vyplatili, ale obrovské množstvo ľudí to po prvom odmietnutí vzda a nerieši.
Takže určite bojuj a nenechaj sa odradiť.

marhulka13
5. sep 2025

@anonym_autor tak ja som mala potom šťastie, ja som bola hospitalizovana a všetko mi preplatili podľa zmluvy.

autor
5. sep 2025
@marhulka13

@anonym_autor tak ja som mala potom šťastie, ja som bola hospitalizovana a všetko mi preplatili podľa zmluvy.

@marhulka13 som rada, že si mala šťastie aspoň ty. V rámci rekonvalescencie sa naťahovať o niečo, čo človeku pravom patrí je strašne. Neprajem naozaj nikomu.

basska_b
5. sep 2025

Ja som študovala poistnú matematiku a poisťovniam ide len a len o vlastný zisk. Nedala by som im ani cent na žiadny produkt

procrastique
5. sep 2025

Ja len tak... načo si myslela, že slúžia komerčné poisťovne? Tebe na úžitok? Nie je to tak náhodou zárobkové podnikanie?

autor
5. sep 2025
@procrastique

Ja len tak... načo si myslela, že slúžia komerčné poisťovne? Tebe na úžitok? Nie je to tak náhodou zárobkové podnikanie?

@procrastique To je mi jasné, že nejde o charitu 🙂 Ale keď si platím poistku, tak očakávam, že ak splním podmienky, dostanem plnenie. A tam by to už malo byť o spravodlivosti, nie o zisku. Poisťovňa musí dodržiavať zákony.

janage
5. sep 2025
@basska_b

Ja som študovala poistnú matematiku a poisťovniam ide len a len o vlastný zisk. Nedala by som im ani cent na žiadny produkt

@basska_b a ja poznám rodinu so 4 deťmi, mama po poslednom pôrode skončila na ID, dieťa postihnuté. O pár rokov náhle a nečakane zomrel otec rodiny v produktívnom veku. Vyplatené poistné plnenie im zachránilo strechu nad hlavou a umožnilo deťom vyštudovať a postaviť sa na vlastné nohy. Všetky 3 zdravé deti majú životnú poistku tiež.

klara546
5. sep 2025

Nám tresli do auta a urobila sa skoda cez 1000 eur. Kooperativa to z poistky tej dotycnej odmietla vyplatit,vraj sa to tak nestalo. Takže nám znicili auto a sami sme si museli to opraviť. Vyhybajte sa kooperative ludia!

janage
5. sep 2025
@anonym_autor

@procrastique To je mi jasné, že nejde o charitu 🙂 Ale keď si platím poistku, tak očakávam, že ak splním podmienky, dostanem plnenie. A tam by to už malo byť o spravodlivosti, nie o zisku. Poisťovňa musí dodržiavať zákony.

@anonym_autor možno si mala študovať tie referencie pisťovne od ľudí pred uzatvorením poistky a kľudne každý rok pri jej predĺžení.
Ja poistku mám tiež aj deti. Vždy plnenie podľa zmluvy - pri úrazoch, hospitalizácii.
Akurát som raz mala smolu, keď som sama sebezrušila poistenie úrazu bez trvalých následkov lebo však som opatrná a nikdy som väčší úraz nemala a 2 mesiace na to som ten úraz mala. Mohla som si pokryť súkromné rehabky z plnenia. No moje rozhodnutie a smola. PN mi ale preplatili presne podľa zmluvy a dosť sa mi tým vykryl výpadok príjmu daný mesiac. (rozdiel medzi výškou čistej mzdy a PN). Bola som PN vyše mesiaca. Všetky doklady som posielala elektronicky.
Poisťovne nerobia charitu. Kalkulujú s tým, že bude viac ľudí (platičov, bez poistnej udalosti) ako tých, ktorým poistná udalosť nastane. A treba si dobre vybrať.

slecnazkosic
5. sep 2025

@anonym_autor pokiaľ ste splnili podmienky v zmluve tak všetko vyplatia.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
janka286
6. sep 2025

@anonym_autor koop patrí bohužiaľ k tým, ktoré ťažko plnia PU.
Ale tak či onak, podstatné je, čo ste mali v zmluve, pretože poisťovňa vyplatí len to, čo tam máte. A ďalšia vec, treba pozerať aj VPP, to je tiež veľmi podstatné

sasa1310
7. sep 2025
@klara546

Nám tresli do auta a urobila sa skoda cez 1000 eur. Kooperativa to z poistky tej dotycnej odmietla vyplatit,vraj sa to tak nestalo. Takže nám znicili auto a sami sme si museli to opraviť. Vyhybajte sa kooperative ludia!

@klara546 no nemuseli ste. Mali ste žiadať peniaze od toho, kto vám škodu spôsobil

staryjarec
8. sep 2025

Nesúhlasím s vami, mám rôzne poistenia, PZP, havarijné, dom plus domácnosť. Áno, aj v Kooperatíve a aj v poisťovni Uniqa, v každej z nich som už riešil poistné udalosti a môžem zodpovedne prehlásiť, že poisťovne vždy jednali veľmi korektne a plnenie bolo vždy v súlade s poistnými podmienkami. Problém je s vami ľudkovia v tom, že poistenie uzatvárate bez toho, žeby ste vedeli, čo v ňom máte. Pred mesiacom som si dal prerobiť poistenie na dom a domácnosť a tetuška bola u mňa dve hodiny a všetko mi vysvetlila presne tak, ako som chcel. Bola tu aj negatívna reakcia na Uniqa poisťovňu. Aj tu som riešil škodu, elektronické nahlásenie spolu s dokladmi, vyplatené do 48 hodín! Za mňa top poisťovňa.

staryjarec
8. sep 2025
@basska_b

@basska_b A keď sa niečo stane, budete skuvíňať a žobrať kade tade o peniaze a pomoc. Ts, ts, ts...

evansova
8. sep 2025
@anonym_6756af

Ziadnej poiistovni na svete sa nechce platit a tie v domovskych krajinach musia udrzat nejaky standart a chochmes, na SK eldoradoi, ze az. Akoby ich heslom bolo, co nevyplatime, nam ostava. Marginala bez PZPale nechaju na pokoji, co uz z neho vymoct... 👽

@anonym_6756af Nemôžem súhlasiť. Po zlých skúsenostiach s Koooperativou mám všetko osobne i firemné poistené v Allianz. Už sa vyskytlo viac poistných udalostí, vždy stačil telefonát a veci sa dali do pohybu. Napr. škodovala udalosť s autom, poškodenie budovy spodnou vodou, veci poškodené vodou v pivnici...
Všetko zaplatené včas, bez akýchkoľvek problémov.
Dnes som riešila zmenu poistky PZP a havarinej. Dva telefóny, dva maily, do pol hodiny nová poistka a nová zelená karta v mali.
Vrelo odporúčam.

klara546
9. sep 2025
@sasa1310

@klara546 no nemuseli ste. Mali ste žiadať peniaze od toho, kto vám škodu spôsobil

@sasa1310 ona by nedala. Je na to nejaký zákon? Dať ju k súdu?

sasa1310
9. sep 2025
@klara546

@sasa1310 ona by nedala. Je na to nejaký zákon? Dať ju k súdu?

@klara546 jasne, cez súdu

anonym_0cb5c2
9. sep 2025

Nechápem prečo má táto firma tak vysoký podiel na trhu? Za posledné roky som o nej nič pekné nepočul a tiež zažil svoje, ale nebudem si dvíhať tlak aj tu....

anonym_951196
19. nov 2025

Podvodníci v Kooperative nikdy nepokryjú celý rozsah škody pri malom buchnuti do auta som musel doplatiť zo svojich 1000e na škodu pri Tom škoda na nárazníku bola asi 200e radšej priplatiť 20e navyše v inej overenej poisťovní