Kto dokáže vyžiť z 500 € a ešte si aj niečo odložiť?
Ahojte, je tu niekto, kto dokáže vyžiť z 500 € a ešte si aj niečo odložiť?
Momentálne som na rodičovskej dovolenke, neplatím nájom ani energie, takže v podstate nemám žiadne väčšie výdavky.
Platím len potraviny pre dieťa a občas aj pre nás.
Zaujímalo by ma, ako to zvládate vy – či sa vám darí aj niečo ušetriť a ako na to? 🙏
Priznám sa, že keď vidim nejaké oblečenie hlavne pre naše dieťa tak to hned kúpim a niekedy si kúpim aj ja na seba. Chcela by som chodiť na nechty, mihalnice. Kna by zaujímalo že koľko si odkladáte z takej malej sumy.
Neviem síce ako žiješ a vychádzame/nevychádza so základnými vecami. Ale že hneď ako kúpiš oblečenie dieťaťu kúpiš aj pre seba, to dosť bije do očí. Tam ti isto utekajú zbytočne
Nemáte spoločne financie s muzom?
Čo chceš z tohto akože ušetriť? Veď to je na výdavky pre dieťa.
Neni to ta s tou oslavou??Co robi pre dieta oslavu a chce zacat setrit z rodicaku od maja,lebo sa boji svojho muza,co jej slubil zafinancovat oslavu a bala sa mu povedat sumu??
Neni to ta s tou oslavou??Co robi pre dieta oslavu a chce zacat setrit z rodicaku od maja,lebo sa boji svojho muza,co jej slubil zafinancovat oslavu a bala sa mu povedat sumu??
@anonym_4f47f2 ?? What :D
Neviem síce ako žiješ a vychádzame/nevychádza so základnými vecami. Ale že hneď ako kúpiš oblečenie dieťaťu kúpiš aj pre seba, to dosť bije do očí. Tam ti isto utekajú zbytočne
@anonym_95d1f5 Ano presne
@anonym_4f47f2 ?? What :D
@anonym_autor Bola tu tema, ze jedna zena vysolila na oslavu pre rocne dieta 1000 e, ale to bolo len na ozdoby, zvysok zaplateny nebol, a to mal zaplatit manzel, ale autorka sa bala otvorit usta a povedat mu to😄
@anonym_autor Bola tu tema, ze jedna zena vysolila na oslavu pre rocne dieta 1000 e, ale to bolo len na ozdoby, zvysok zaplateny nebol, a to mal zaplatit manzel, ale autorka sa bala otvorit usta a povedat mu to😄
@anonym_63e966 a tato osoba,chce zacat setrit z rodicaku,po oslave,od maja.
@anonym_63e966 tak to som tu nevidela :D
1000€ za oslavu? :o ročnému dietatu? To je sila
@anonym_63e966 tak to som tu nevidela :D
1000€ za oslavu? :o ročnému dietatu? To je sila
@anonym_autor tak jednoducho nic nekupuj,ani sebe ani malemu.Do skolky ti este nechodi,staci zo par kuskov a striedat,ty si tiez doma.Do prace nechodis a ked nieco chces kupit tak povedz muzovi.
Zrejme tiez nemate financie spolocne,ze??
My mame 1 ucet,chodil tam aj rodicak aj obe vyplaty.Obaja mame z uctu kartu,takze nebol problem kupit,co som chcela a potrebovala.
@anonym_autor ak neplatíte nič veľké ako nájom elektriku je to okej ja som vždy odložila 100€ ale mňa nechty atd neláka ja skôr si kúpim sezónou na kúpalisko z málo ale okej každá máme niejaky záujem iný.
A malej niejake chrumky kapsiskcy kozmetiku na pranie ale aj pre náš plienky proste dmko .občas dáku hračku oblečenie a topánky alebo niečo také
Keby som platila len jedlo a oblečenie dieťaťu, tak by som tak 300-350€ mesačne ušetrila 🙂. V tescu majú kvalitné a pekné oblečenie pre deti za smiešne sumy, sebe kupujem 2-3x do roka za pár stovák, keď viem, čo potrebujem. Asi si ešte dosť mladá však? Vypni sociálne siete, nebudeš mať takú potrebu nakupovať (to myslím úplne vážne).
Mňa len zaujalo, že platíš len potraviny pre dieťa, občas pre vás a plus oblečenie. To kupuješ dieťaťu potraviny zvlášť alebo ako to mám chlápať? Keby kupujem len toto tak ušetrím 400€. Nechapem ale tvoju formuláciu slov. Prečo potrebuješ vedieť VYŽIŤ z 500€, keď máš chlapa, ktorý ti dá peniaze na všetko potrebné? Potom to nie je vyžitie z takejto sumy ale len platenie si svojich úletov. Pod vyžitím si predstavím, že ako zvládame poplatiť základné výdavky ako hypotéka, jedlo, energie… nie nechtíky a oblečenie za x stoviek.
Mňa len zaujalo, že platíš len potraviny pre dieťa, občas pre vás a plus oblečenie. To kupuješ dieťaťu potraviny zvlášť alebo ako to mám chlápať? Keby kupujem len toto tak ušetrím 400€. Nechapem ale tvoju formuláciu slov. Prečo potrebuješ vedieť VYŽIŤ z 500€, keď máš chlapa, ktorý ti dá peniaze na všetko potrebné? Potom to nie je vyžitie z takejto sumy ale len platenie si svojich úletov. Pod vyžitím si predstavím, že ako zvládame poplatiť základné výdavky ako hypotéka, jedlo, energie… nie nechtíky a oblečenie za x stoviek.
@anonym_2a45ea mna zaujalo to ze muza vyplacaju v hotovosti🫨
@anonym_autor tiež to mám ako ty, ale muž stratil prácu a vlastne som sa naucila šetriť.Nepotrebujeme nič nazvyš, len stravu.Prestala som chofit na nechty, mihalnice.Ale ja nedokážem usetrit vôbec, lebo mne ešte sťahujú poistky do 100eur, takze zatiaľ len vyžijeme.Ked muž chodil do prace, tak somto míňala všetko.Teraz viem, že sa dá usetrit aj z toho mala, keď nebudemkupovat hluposti.
@anonym_ce4d7a lebo robi na cierno, tak preto v hotovosti. Dnes nikde tak nevyplacaju
@anonym_ce4d7a uplne 😬 financna gramotnost u tychto dvoch bude na nizkej urovni. A ona chce este na nechty, mihalnice a pod blbosti chodit 😂taka klasika u takejto sorty ludi
Ja len dufam,ze ste si obaja vedomi toho,ze ak sa muzovi nieco stane,ste nahrati cela rodina.Ziadna pnka,ziadna poistka,lebo tie sa uz vztahuju aj na mzdu,podla noveho uz treba overenie aj prijmu,oficialne.Takze budete mat ozaj iba tych 500eur na vsetko.Naozaj treba mysliet na vsetko,lebo iba Vas to dobehne,nie stat.Ak si ozaj myslite,ze ste moc chytri a radsej takto obabrete system,potom budete nariekat naozaj vsetcia.Ale uz bude neskoro.
Takze najskor by som poriesila muza,nech sa riadne zamestna.A ty setri ten rodicak a riadne.
z 500e len pre dieta mozes usetrit 300e. Nekupuj hluposti. Ked mevies usetrit z 500e nech ti muz ani viac penazi nedava, lebo vsetko minies na hluposti.
@anonym_autor vy ste nesvojpravne, predtym bolo 220 a prezili sme. teraz mate 500 a teraz placete. Deti robit, ano, a co tak nejaka financna vzdelanost/ zodpovednost? a muzicek doma je a preco nepracuje?????
Ty mas v hlave co? ak neplatis najom ani energie, a mas 500? krasa zit. Niekto nema ani to !!!!
@anonym_autor verim ze si zaplateny troll .
Muzicek dakde penize na rucku, ziadne odvody ze?
Velmi Vas lutujem !!!!
Hypoteku platit nemusite,lebo bez prijmu by Vam ju aj tak nedali.Tu pocitam,ze ste v podnajme a ten treba platit aj ked pride uraz,ci choroba.Nikoho nebude nic zaujimat.Naozaj,nech sa muz riadne zamestna.Aj zivnostnici to maju na prd,ale ti aspon odvody platia,aj ked male a pnka ziadna,alebo minimalna,tam sa tak isto neda nic poistit,teda iba uraz.
Porozmyslaj velmi nadtym.
Z rodicaku som vzdy usetrila na dovolenku v chorvatsku. Kupovala som iba potraviny na sidlisku.
To každý mesiac minieš na oblečenie a potraviny pre dieťa 500€? Tak povedz mužovi, nech ti dá na nechty, mihalnice... Keď už platí všetko, okrem trochu potravín, môže už platiť i toto... Ja som mala rodičák 180€ potom 220€, jedno dieťa na internáte a s manželom sme to normalne zvládli... Načo potrebuješ byť vyobliekaná s nechtíkmi a mihalničkami s dieťaťom v pieskovisku? Trochu súdnosti, alebo teda dieťa do jaslí, ty do práce a môžeš chodiť na nechtíky...
Z rodicaku som vzdy usetrila na dovolenku v chorvatsku. Kupovala som iba potraviny na sidlisku.
@natalka13 ty si nechodila nastajlovana s nechtami a mihalnicami ako tip top matka?😁😆😅🤣😛

@anonym_autor a kto ta zivi? 500 euro ti nestaci na potraviny pre dieta a obcas pre teba? 500 euro je maly rodicak? Ja uz nechapem tento svet