icon

Kto má nárok na 500-eurový príspevok?

12. sep 2022

Zahliadla som v diskusiách na fb, že máme dostať ako pomoc nejakých 500 euro. O čo ide? Kto má nárok? Aké peniaze to sú a za čo? 😀 Ďakujem. Nenašla som v komentároch žiadnu odpoveď.

rakywanda
13. sep 2022

@didi2102 veru, ale keď oznamovali v telke ako dostaneme, no, pekne to znelo...

zobaka
13. sep 2022

@veroniq85 mate dobre vedenie, to je super, casto krat je to len o tom, ze su platy divne a nespravodlivo rozdelene, jasne, ze ked niekomu šupnu kazdy mesiac nadsumicku, potom uz nie je na zakonom dane jednorazove priplatky pre vsetkych zamestnancov

mondolina
13. sep 2022

my sme ako mestskí zamestnanci dostali.

sasa1310
13. sep 2022

@123hombre toto vrav svojmu zamestnávateľovi. Štát sa o svojich zamestnancov postaral.

123hombre
13. sep 2022

@sasa1310 Prajem ti pekný večer. Tak ja zamestnávateľovi nemusím hovoriť nič, ako som už písal, pracujem mimo sk a som spokojný. Tu pomáhajú. Ale nie o tom. Píšeš že štát sa o vás postaral,to ma veľmi teší. Budeš taká zlatá a bližšie mi to vysvetlíš,čo myslíš pod pojmom "štát sa o nás postaral"?samozrejme ak to nieje tajomstvo. Ďakujem

zobaka
13. sep 2022

tiez to mohli zjednotit a povedat, ze to bude vyplatene v 9/2022 😒

fiafia
13. sep 2022

@zobaka že upratovačky 😁 to je preklep? Kedy ,kdo myslel aj na takých ľudí. Nemyslím v zlom len takí ľudia ako keby neexistovali 🤔

sasa1310
14. sep 2022

@123hombre myslím, že aspoň niečo dal štát svojim zamestnancom. Ostatní majú na to tiež svojich zamestnávateľov. A tých je tiež dosť, ktorí dali nejakú aspoň ako takú obdobnú pomoc ako teraz štát.

sasa1310
14. sep 2022

@zobaka ale veď hovorili, že to bude v augustovej výplate

zobaka
14. sep 2022

@sasa1310 hovorili, zial u nas sme nedostali nic, dnes som akurat citala clanok, ze zase niektori nedostali, ale udajne podla zakona ma na to cas zamestnavatel do konca roka, pisali, ze kto nedostane moze sa obratit na sud

sasa1310
14. sep 2022

@zobaka v tom prípade držím palce, aby ste dostali.🍀

zobaka
14. sep 2022

@fiafia ano aj upratovacky si zasluzia, to ma byt kompenzacia najma platov v nizkych triedach, to, ze skasne aj nejaky tajtrlik, ktoremu pristane mesacne na ucte cez 3000 e je vec druha, ale niektori mame zial aj v statnych a verejnych spravach nieco nad minimum

zobaka
14. sep 2022

@sasa1310 dakujem, snad do konca roka sa podari, lebo mne je uz zo vsetkeho do placu

123hombre
14. sep 2022

@sasa1310 no tá pomoc od štátu, je žalostná. Ja viem že aspoň niečo, ale len tým chcú ľuďom zalepiť oči, aby boli ticho. Vždy sa oháňajú EÚ, v EÚ je to tak,alebo inak,musí to byť aj u nás, lebo sme súčasťou EÚ. No keď je tak,nech začnú pri platoch! Nech sú na SK také isté ako majú v tej EÚ a potom môžu aplikovať iné veci. Lenže táto bandou sa oháňa EÚ len tam,kde im to vyhovuje. Neviem v akej oblasti pracuješ, ale ako je možné že učiteľka na základnej škole u nás má plat aký má a napr.v nemeckom Bayerne má 4tis.!!!?je to na zaplakanie

mondolina
14. sep 2022

@123hombre
porovnaj aj výdaje na život, keď už porovnávaš.

123hombre
14. sep 2022

@mondolina Výdaje na život?majú drahšie bývanie. A?keď si na sk taka učiteľka vyplatí bývanie koľko jej ostane?a koľko tej v nemecku napríklad?môžeš porovnávať koľko chceš Slováci vždy s toho vyjdeme ako chudáci

mondolina
14. sep 2022

@123hombre
drahšie bývanie, služby, škôlky atď...

123hombre
14. sep 2022

@mondolina Nemusíš rozpisovať, som 18rokov v zahraničí, viem ako to chodí. Vždy to vychádza lepšie mimo sk.

mondolina
14. sep 2022

@123hombre
nikto ti nezaručí spravodlivosť

zobaka
14. sep 2022

@123hombre presne, nikto zo znamych, ktori odisli do zahranicia neživori, tu zivorili, nemali na jedlo, teraz hoci aj v mc donalde robia maju na dovolenku atd. je to iny svet, skoda, ze sme s muzom nemali odvahu a neodisli sme kym sme bolo mladi

alchemilkazltozelena
14. sep 2022

Tie, čo nadavate že máte v štátnej a verejnej správe nízke platy sa spamatajte. Dakujte Bohu, aj tomu kto vás tam dostal, že v dnešnej dobe ste tam kde ste. Dobre viete že sa tam od roboty nejdete pretrhnúť a že tam budete do dôchodku, a niektoré aj dalej.

zobaka
14. sep 2022

@alchemilkazltozelena to moze napisat len niekto kto tam nerobi a nevie ako to tam chodi, ach jaj, este aj toto zavidiet 😖🙈

alchemilkazltozelena
14. sep 2022

@zobaka ja nezávidím, konštatujem. Áno je tam nízky plat, ale človek má prácu istú a nie je to súkromník, že nevieš či tá budúci mesiac vyplati. A áno, väčšina je tam do dochodku, držia sa tam zubami-nechtami, a ani sa im nečudujem.

zobaka
14. sep 2022

@alchemilkazltozelena ja poznam xy kudi, ktori doslova zdrhli z verejnej spravy, smaozrejme nie je miesto ako miesto..

derdia
14. sep 2022

@jaga18 prosim ta mala si to. Vo vyplate alebo od koho? Dakujem😄lebo ja som vo vyplate nemala🥴🥴🥴

derdia
14. sep 2022

Dostavaju to aj sestry?

zuzankkaa1
14. sep 2022

Dostáva to statna aj verejna sprava plus nestatny poskytovatelia ZSS tzn.aj súkromný sektor. Cad na ziadost maju do cca 15.10. Treba povedať zamestnávateľovi ze na to máte narok,je to zo zákona,musi vyplatit. Ak nestihne podat ziadost, mozete ho dat na sud a musia vam byt vyplatene. Takže by som tomu predisla a rovno sa spytala ci uz poziadal. Je to inflačna pomoc, 500e v hrubom

jaga18
14. sep 2022

@derdia vo výplate ako odmeny.

zobaka
14. sep 2022

@derdia viaceri nemali, viac ich malo ako nemalo, spekuluje sa vsade ☹ale ako pise zuzana, je na to termin, sama som zvedava velmi by to pomohlo

sasa1310
15. sep 2022

@alchemilkazltozelena no to bol teda múdry post. Ani v štátnej správe nemáš istotu práce. Zo dňa na deň ťa tiež môžu vyhodiť a zrušiť ti miesto. A že od roboty sa nejdu pretrhnúť? To môže napísať len niekto, kto o typu takýchto prác nemá ani páru.