icon

Kto mi požičia peniaze?

lulu89
13. apr 2014

Ahoj
Na úvod vás chcem poprosiť, aby ste odsudzovanie, kritizovanie a mudrovanie tu neriešili. Ja hľadám ľudí, ktorí by mi mohli pomôcť.
Ide o to, že ma dobehla minulosť, do do utorka musím zaplatiť 400 €, ktoré nemám.
Som slobodná a na svete mám môjho syna, ktorému nemôžem pomaly dať základné veci.
Verte mi, že nie je nič horšie :(
Vyskúšala som už všetko a som skutočne zúfalá a preto žiadam o pomoc vás....je to dosť ponižujúce, keď musíte žiadať od druhých, ale je to moja posledná možnosť......
Chcem aby vám bolo jasné že nebudem schopná tie peniaze naraz vrátiť a preto ak sa náhodou nájdu ľudia, ktorí mi to nejaké € požičajú, dajú tak mne aj malému veľmi pomôžu.
Prosím všetkých ktorý by mi mohli pomôcť aby mi napísali IP kde im dám číslo účtu.
Vždy som sa snažila pomáhať druhým, ale teraz potrebujem pomoc ja....
Vopred Vám ďakujem za pomoc

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
pink_lady
13. apr 2014

@anatalia77 to bolo pred vianocami 2012 Kacena Didiova tu mala meno tusim...prasklo to vo februari

svetlusska
13. apr 2014

@zuzuj no mamicka pyta peniaze tak sa tu rozbehla diskusia...

rondicka
13. apr 2014

@svetlusska tak ale ani tí známi možno viac nemajú 😒

svetlusska
13. apr 2014

@tanapeta no myslim ze v tomto pripade by sa dane peniaze k vam nevratili...uz som to tu par krat pisala ked vedeli znamy pozicat 2000e tak tato suma je smiesna ale iba v tomto kontexte...inac ide o dost velke peniaze, kedze aspon tu na vychode predstavuju prijem jedneho clena rodiny ak pracuje..... a dalsia vec z coho chce splatit tieto pozicane peniaze ked do prace ist nemoze lebo ma male dieta s ktorym chce byt cely den...a okrem toho ak vedela ze nevladze splacat mohla poziadat rodicov aby jej pomohli tym padom by sa do takejto situacie nedostala. ved od roku 2011 uz ubehli 3 roky aby to nejako riesila....mozno si myslela ze banka na svoje peniazky a nasledne uroky zabudne...

zuzuj
13. apr 2014

@tanapeta neboj sa každý raz dostane to čo niekomu dal....Ked to robíš s dobrým umyslom tak nezodpovedáš už za to načo to ten človek potrebuje..... Ja som robila aj s feťákmi aj s tými bezdomovcami....to je na dlhšiu debatu.... Mna nezabije ked niekomu pošlem 5 eur na účet...ty môžeš poslať 1 euro... Aj napr. ten feťák možno tie peniaze použíije na drogu, ale je to predsa len človek, kt. v tej chvíli nevníma nič iné...ale má toho sám dosť tomi ver....a ten zážitok ( a ak je opakovaný) že niekomu za to stojí, že mu niekto pomohol...len tak bez výčitok...z Lásky...ho dovedie na ,,liečbu"....A ja sama poznám ludí...čo bolo uplne že v paži , mimo....,,skončení..." a dnes su čistý maju rodiny...a dostali sa z toho....
....nemusíš poslať nič.... Ale na tomto koníku to nie je jediná téma kde chodia mamičky vyrývať a odreagovávať sa....na ukor iného...

svetlusska
13. apr 2014

@rondicka co k tomu dodat, tato zalezitost myslim nie je iba na par dni..pisala ze rozhodoval sud a tie vacsinou trvaju dlhsie tak ak by to zacala riesit uz vtedy teraz by si peniaze pytat nemusela...prosto ak clovek chce peniaze zarobi ak nechce pyta aby peniaze pozicali (v preklade darovali) za papezsku menu ze pan boh zaplat.pre mna je tu vela nezrovnalosti a zaraza ma fakt ze to nechala lezat 3 roky...co je pre mna nepochopitelne ak viem ze mam uver tak asi mi ho banka neodpusti predsa....ak by som ja prestala splacat hypo co mame a neplatila mozno 3 mesiace tak myslim ze uz by som z toho mala problemy..a kedze nechcem prist o dom tak splacam a aj keby som mala nejake fin.problem prve co spravim idem do banky a ozrejmim im moju financnu situaciu ze sa mi zmenila, ci je mozne nejake riesenie.takze pristup tejto mamicky boj maximalne nezodpovedny.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
zuzuj
13. apr 2014

@tanapeta samozrejme, ze ani ja pokial viem že ten človek aktívne fetuje...mu žiadne peniaze nedám.... Ale ja hovorím o tom, že ked nevieš...to znamená, napr. ked dáš žobrákovi, nevieš či je to človek, čo sa snaží prestať/prestal/ alebo nikdy nepil a potrebuej pomocť...jednoducho pomocť sa má nezištne...a ak teda nechcem...mam problem ( čo je normalne) že potrebujem si to overiť... Tak aspon toho človeka neurážam a popri tom ešte zosmiešnim dalšie mamičky...ako to napísala autorka, kt. asi nemá žiadne argumenty...tak vytiahla ešte aj takéto čosi...a preto jej som už napísala že je krava...To je celé... 😉

misaelka
13. apr 2014

@svetlusska suhlas. je tu kopa nezrovnalosti. ako aj ja by som strasne potrebovala peniaze na byvanie, svadbu, ivf a nik mi ich neda... tiez musim dufat, ze raz postupne všetko pride... je to o tom, ze si clovek musi rozdelit priority. co je najdolezitejsie... pre zakladatelku asi je najdolezitejsie zbavit sa dlhov. takze by mala snazit dohodnut s exekutorom, alebo aspon mesiac-dva odpracovat (bud tu na sr alebo dieta niekomu zverit a odrobit nejaky mesiac napr. v rakusku). podla mna to presne charakterizovala tym, ze ju minulost "dohnala" a teraz jej musi celit v najmenej vhodnej dobe s dietatom, ale mala viac rokov, aby ju vyriesila.

rondicka
13. apr 2014

@svetlusska tak v tomto máte pravdu,, ked je problém so splácaním,treba ísť hned do banky..ak nekominikuje ona s bankou,tak može čakať,že to takto dopadne..ja som reagovala len na to, že možno ani jej známi nemali tolko ,aby jej požičali viac 😉

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
anatalia77
13. apr 2014

@rondicka ok,vsak ked smola tak riadna,niekedy nam do ciela chyba krok.
ALE ide o to,ze dost blbo napisala tu svoju situaciu:proste potrebujem,nic sa nepytajte,dam cislo uctu,hned nevratim,mozte aj darovat...
Ak by som potrebovala uz len 400 eur,tak sa zacnem pytat zien,co by urobili,ci nebankovka,ci predam plazmu,oblicku,alebo oko..
Uz len tym samotnym prispevkom sa odpisala.
Ja vela toho nemam,ale prisaham,ak by sa tu nasla dlhodobejsia prispievatelka s necakanym problemom,tak poslem aj tych 5 eur.

svetlusska
13. apr 2014

@misaelka no myslim ze v dnesnej dobe kazdy potrebujem kazdy peniaze. my mame tiez na krku hypo tak tiez by sa mi zisli peniaze...

domin85
13. apr 2014

@lulu89 Necitala som uplne vsetky prispevky, lebo je toho dost, tak sa mozno budem opakovat, ale skusala si poziadat o splatkovy kalendar? Neviem teda, naco potrebujes tie peniaze, ale vacsina institucii je dnes ochotna pristupit na splatky dlhov- je to pre ne furt lepsie ako sa sudit s niekym, kto nema nic...

zuzuj
13. apr 2014

@tanapeta Nauč sa čítať, napísala som , že chápem, že si to niekto potrebuje overiť....Ja si to overiť nepotrebujem.... Ja ked chcem peniaze dám, ked nechcem nedám..... celé je to o tom...

zuzuj
13. apr 2014

@tanapeta resp. napisala som to v tom kontexte...nenapisala som priamo tuto vetu....Ach jaj... vieš čo nebaví ma chytať sa za slovíčka a pod... kto chcel pochopil čo som chcela povedať...končím v tejto diskusii ....kludne sa tu dohadujte ....vaša vec....

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
lulu89
autor
13. apr 2014

@cairka budem neodbitna a vybavím si splátky. ....
A v dnešnej dobe je luxus mať prácu a rodinu. .....časté ocerky vedú k výpovedi. ...
Ale nedá sa nič robiť. ....Ďakujem za názor 🙂

fopka
13. apr 2014

@j_ank_a súhlas, mna dorazila autosedacka.... myslim, ze socialne odkazani ludia nemaju na to, aby sa vozili v aute... jedine, ak by islo o nutnost v pripade napriklad nejakeho postihnutia dietata a pod...

maznacik007
13. apr 2014

@lulu89 ja by som sa skusila dohodnut s exekutorom ... ze ten zvysok budes splacat co ti nedala rodina...

a vazne skus pouvazovat nad pracou mas velku vyhodu ze zijes s rodicmi aj ked teda pracuju tak po praci a v noci ti ho mozu postrazit ... a ty mozes ist napr. do tesca ... v BA su aj nonstop ... napr. do pokladne ci vykladat tovar v noci a pod ... pripadne do nejakej krcmy na vecer ako vypomoc ... upratovat firmy to sa vacsinou po veceroch robi ...

my ked sme zacinali tak tiez sme to mali narocne ... aj ked sme boli dvaja ... ja som doucovala vysokoskolakov matiku ... to som robila po veceroch popri normalnej praci az do porodu a tak dva tyzdne som dala pauzu a pokracovala ... niekedy aj tri styri hodiny denne vecer ... muz uz bol doma z prace bol s malou ...

alebo mozes skusit pribrat si este jedno dve deticky ku svojmu a opatrovat... to som chodila ked som bola na gympli ... myslim po veceroch .. (rodicia mali restiku ... a robili do polnoci) ...

ked treba tak treba ... s tym sa neda nic robit ....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
lenocka123
13. apr 2014

@fopka ty brdo, vy by ste boli najradsej keby spala na slame, asi vtedy by ste boli spokojni. Ved ked maju rodicia auto,tak ma to dieta tam posadit len tak? vy ste uz normalne zeny poniektore? to uz nikde nemoze ist autom, ked ju vezmu? a nema britaxku. Len cumite co doma ma, ved snad to dieta niekedy v zivote nieco aj dostalo, ci nema narok na nic??? kazdy da aj to posledne dietatu,aj ked sebe odoprie,ale vy by ste boli najradsej keby dieta ani jednu hracku nemalo. Normalne mi je z poniektorich zle, sorry ze som to adresovala tebe,ale to s tou sedackou ma teda dostalo

fidka79
Odpoveď bola odstránená
lenocka123
13. apr 2014

@fidka79 a ty odkial vies ci ona ma to auto? kriste vidim ale ze z teba zavist len tak srsi,staci mi pozriet tvoj prispevok o rodine ktora ma auto cez socialku. Vies nikomu by auto nepriznali len tak, a poviem k tomu len tolko ze to dieta nemusi mat o jednu nohu menej aby ho dostali, moze mat uplne inu chorobu o ktorej ty ani vediet nemusis. Ale co si budeme hovorit ze? 🙂, na svk je to normalne ze druhemu aj chorobu zavidime.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
lenocka123
13. apr 2014

@fidka79 mne vobec nevadi ked niekto chory nieco dostane. Vadi mi jedina vec ak romovia dostavaju domy, pozemky zadarmo.Ano to mi vadi,ale ak niekto chory dostane auto cez socialku nech sa paci,urcite by som tu chorobu s nim za to auto nemenila 😉 . Ale samozrejme nejdem a ani sa nechcem hadat ,to nie, kazdy ma pravo na nazor.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
lenocka123
13. apr 2014

@fidka79 nie ja som nehovorila o tomto tvojom prispevku ale o tej socialnej rodine co maju auto urcite cez socialku...atd.

Tazko mi je hodnotit situaciu autorky, kedze ju nepoznam,neviem ako ziju,ako pracuju jej rodicia, aku pomoc moze od nich cakat atd. Samozrejme ze niekde bude musiet zacat, inak to nepojde, to je jasne.