Kto pracuje v socialnej poistovni a vyzna sa v tom prosim
Dievcata som na sk ako szco, mam ponuku pracovat v at 2 dni v tyzdni na zmluvu, ale ostatne dni som stal ena sk ako szco. Prijem mi vychadza cca 50:50 tu aj tam. Trvaly pibyt mam na sk. Kde budem takto platit odvody n ask alebo v at? Ako to bude v zdravot poistovni kedze nemozem byt aj tuvaj tam poistena? Bude sa mi prijem v at ratat do dochodku z at (planujem zostat cca 15/20rokov ak vsetko dobre pojde) ako to vlastne je kedze n anete som sa nedopatrala nikde dakujem moc za vsetky prispevky ktore su k veci.
Je potrebne na Socialnej poistovni podat ziadost o urceni uplatnitelnej legislativy pre SZCO + zamestnanec. Pracovnu zmluvu prelozit do SJ. Nasledne bude urcena prislusnost k pravnym predpisom k jednej z krajin. Kym bude vystaveny formular, platis nadalej v SR - ZP aj SP. Ak bude urcena legislativa AT, tak sa ako SZCO prihlasis do AT. Ak bude urcena SK legislativa, tvoj AT zemestnavatel bude vyzvany na registraciu do SP v SR
@espritka29 to je sice pekne ale ja mam szco na sk v at pracujem na zmluvu a stale neviem ci budem mat narok na dochodok aj v at aj ked iba vo velmi ciastocnej vyske asi. Nenasla som nikoho kto mi vi ena toto odpovedat a oritom asi nie som jedina ktora toto riesi...
S sk zivnistou asi v at oracovat na svijej pozicii nemozem aspon co som si zistila na nete ale konkretnu odpoved som zazltial od nikoho nedostala ani v poistovni dnes sim tam bola
S sk zivnistou asi v at oracovat na svijej pozicii nemozem aspon co som si zistila na nete ale konkretnu odpoved som zazltial od nikoho nedostala ani v poistovni dnes sim tam bola
@anonym_autor Alebo je tu dalsia moznost, ze pred tym, ako budes vykonavat zamestnanie v AT, v SR si zivnost pozastavis, ale to je zlozite vzhladom na ZP
A co sa tyka naroku na dochidok z AT, staci si to zadat soravne do ChatGPT alebo do googlu, hned sa zobrazia odpovede

Je potrebne na Socialnej poistovni podat ziadost o urceni uplatnitelnej legislativy pre SZCO + zamestnanec. Pracovnu zmluvu prelozit do SJ. Nasledne bude urcena prislusnost k pravnym predpisom k jednej z krajin. Kym bude vystaveny formular, platis nadalej v SR - ZP aj SP. Ak bude urcena legislativa AT, tak sa ako SZCO prihlasis do AT. Ak bude urcena SK legislativa, tvoj AT zemestnavatel bude vyzvany na registraciu do SP v SR