Kto z nás má pravdu?
Pred 2 mesiacmi som si pozicala od otca svojej dcery 600 e,lebo som surne potrebovala vacsiu sumu penazi,pozical mi s tym ze mu to budem splacat po 100 e,som momentalne vsak v tazkej zivotnej situacii a nevladzem mu to vratit tak som sa s nim chcela dohodnut nech to bere ako vyzivne a tych par mesiacov mi neposiela,on vsak nechce tuto dohodu prijat a vraj mi zacne platit az ked mu ja toto splatim,ma logiku co hovori???
vyzivne musi zo zakona platit. to su peniaze pre dieta.
vynimocne suhlasim so
@zoro9836 ze to nie je uplne moralne koser, ze on Ti musi mesacne posielat, kym Ty jemu dlzis a on na Teba paky nema ziadne ako to vymoct.
v akej sume Ti posiela mesacne vyzivne?
ked mu nevladzes splacat 100€ mesacne, splacaj aspon 50€.
ale povedz mu, ze pokial Ti on nebude posielat vyzivne, tak ho
1. bud ho das na exekuciu (to sa da hned po prvom dni omeskania vyzivneho) a bude musiet este platit aj trovy exekutora
2. alebo podas TO - to sa da po troch mesiacoch omeskania a zadrzia mu vodicsky preukaz, kym to nesplati.
Osobne si myslim, ze z moralneho hladiska ma pravdu, ale z pravneho bohuzial. Platit vyzivne musi tak ci tak a je len jeho smola, ze ste si na tu pozicku medzi sebou nespisali papier
@syslik81 praveze dlzil mi na vyzivnom.neposielal pravidelne
tak chod k sudu ..ziadaj zameskane plus navysenie .. ale peniaze mu vratit musis.. kazdopadne spisane nemate po kolko a kedy mu mas vratit ..
@zoro9836 to ano, len tu vznika ta situacia- ak by ho nemohli postihovat- ze napr vrati mu to az o rok, on jej rok nebude platit 100 mesacne. Cize on ziska 1200 +600= 1800 €
Preto jej toto povedal a tazko by jej to doplatil, preto, kedze teraz nato nema jeho pristup je sviniarstvo. Ona nieze nechce vratit, len potrebuje pockat. Podotykam, ziadnu zmluvu nemaju- tak uviedla v jednom komente-nema sa nikto z nich o co opriet.
On proste v každej situácii platiť výživné musí. Na to je bohužiaľ zákon a v jeho smole ide to, že ste si medzi sebou nespísali, žiadny doklad o tom, že ti nejaké peniaze požičal
@hellwant presne tak nejde o to,zs nechcem vratit ale nemam z coho a on dokedy nevratim neda vyzivne
@hellwant čiže keď na to nemá, prečo si od neho pôžičku brala?
Aktuálne chlap ťahá za kratší koniec. Nemá svoje peniaze, ktoré požičal. A peniaze, ktoré majú ísť na dieťa od neho , naň nepôjdu , lebo autorka nemá peniaze a nemyslím si, že mu ich bude vracať, lebo to výživné asi potrebuje. 🤷♀️ A ak aj ich zvladne nepotrebovať, tak peniazmi určenými na dieťa bude splácať svoju dlžobu.
Tak toto nie je dobré riešenie a nema nikto z vas pravdu...na jeho mieste, pekne s tebou zajdem za notarom a tam spisete podmienky vratenia pozicky. Nemiesat vyzivne s pozickou....a v pripade, ze neplatis, tak to by sa riesilo inak. On nech plati pekne vyzivne. To, ze uz ty nebudes vediet platit pozicku to je uz iny problem a aj ina pravna vec. Suma-sumarum pokial vratis vyzivne ako splatka pozicky, tak z oho budes platit dietatu veci? Dieta drzite ako rukojemnika a to je maximane nechutne z oboch stran
@ljzozv asi preco si niekto poziciava,lebo nema...lenze niektori ludia to asi nechapu...
@hellwant ano dlzil mi na vyzivnom a potrebovalasom naraz vacsiu sumu penazi,preto som si pozicala
Prepáč ale nechápem, dlzil na výživnom ale požičať ti vedel? Koľko ti dlzil pred tým než požičal tých 600?
@hellwant ak jej dlžil na výživnom, tak to mala riešiť, jednoducho toto riešenie je také .... Nijaké.... Dieťa ťahá za kratší koniec.
Autorka výživné je určené dieťaťu. A ako mu to chceš vrátiť, keď nemáš z čoho. Dostávaš sa do kolotoču dlhov. Ja nemám problém si požičať, ale vždy vždy po vyplate platím platby potrebné a až potom viem koľko mám nás účte. Veľakrát sa mi stalo, že som si zaplatila splátku kreditky a bol horší mesiac a do výplaty som z kreditky opäť vybrala . Ale opäť som z nasledujúcej výplaty tam zaplatila časť. Jednoducho pre mňa, keď si niečo požičiam, tak to chcem vrátiť.
To je absolútne bezcharakterný chlap, ktorý vie, že dlží žene výživné na dieťa, a napriek tomu jej dá peniaze, ktoré jej vlastne dlží, ako pôžičku. Neviem nájsť správne pomenovanie pre také hovädo. Naozaj by ma zaujímala suma, ktorú on dlžil.
@janette2021 a ked som si pytala vyzivne este napisal nedam ti ani ked creva budete tahat za sebou az kym nevratis...takto doslovne...
@katka700 ano bral si hypoteku,a mal vacsi obnos penazi preto pozical...predtym penazi moc nemal
@janette2021 no on je teraz ku nej bezcharakterny...ale ani ona toho nema v hlave vsetko pokope, ze si pozicala od cloveka co velmi dobre vedela, ze jej dlzi na vyzivnom a aky je. Mne nikto nenahovori, ze si nevedela zratat 2+2..taka blba naozaj nemoze byt. A ked hej, tak je korunovana pizda...taha samu seba ku dnu a plus aj dieta...
Ked si potrebovala dal ti ich a teraz mu to chces odratat s výživného? On chce 600€ v celku ako ti ich požičal nie si odratavat to ako by ich ani nemal...uplne ho chapem...