icon

Kto z nás má pravdu?

12. nov 2022

Pred 2 mesiacmi som si pozicala od otca svojej dcery 600 e,lebo som surne potrebovala vacsiu sumu penazi,pozical mi s tym ze mu to budem splacat po 100 e,som momentalne vsak v tazkej zivotnej situacii a nevladzem mu to vratit tak som sa s nim chcela dohodnut nech to bere ako vyzivne a tych par mesiacov mi neposiela,on vsak nechce tuto dohodu prijat a vraj mi zacne platit az ked mu ja toto splatim,ma logiku co hovori???

Strana
z2
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
soldi
14. nov 2022

vyzivne musi zo zakona platit. to su peniaze pre dieta.
vynimocne suhlasim so
@zoro9836 ze to nie je uplne moralne koser, ze on Ti musi mesacne posielat, kym Ty jemu dlzis a on na Teba paky nema ziadne ako to vymoct.

v akej sume Ti posiela mesacne vyzivne?

ked mu nevladzes splacat 100€ mesacne, splacaj aspon 50€.
ale povedz mu, ze pokial Ti on nebude posielat vyzivne, tak ho
1. bud ho das na exekuciu (to sa da hned po prvom dni omeskania vyzivneho) a bude musiet este platit aj trovy exekutora
2. alebo podas TO - to sa da po troch mesiacoch omeskania a zadrzia mu vodicsky preukaz, kym to nesplati.

ratira
14. nov 2022

Osobne si myslim, ze z moralneho hladiska ma pravdu, ale z pravneho bohuzial. Platit vyzivne musi tak ci tak a je len jeho smola, ze ste si na tu pozicku medzi sebou nespisali papier

autor
14. nov 2022

@syslik81 praveze dlzil mi na vyzivnom.neposielal pravidelne

syslik81
14. nov 2022

tak chod k sudu ..ziadaj zameskane plus navysenie .. ale peniaze mu vratit musis.. kazdopadne spisane nemate po kolko a kedy mu mas vratit ..

hellwant
15. nov 2022

@zoro9836 to ano, len tu vznika ta situacia- ak by ho nemohli postihovat- ze napr vrati mu to az o rok, on jej rok nebude platit 100 mesacne. Cize on ziska 1200 +600= 1800 €
Preto jej toto povedal a tazko by jej to doplatil, preto, kedze teraz nato nema jeho pristup je sviniarstvo. Ona nieze nechce vratit, len potrebuje pockat. Podotykam, ziadnu zmluvu nemaju- tak uviedla v jednom komente-nema sa nikto z nich o co opriet.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
paulinoocka
15. nov 2022

On proste v každej situácii platiť výživné musí. Na to je bohužiaľ zákon a v jeho smole ide to, že ste si medzi sebou nespísali, žiadny doklad o tom, že ti nejaké peniaze požičal

autor
15. nov 2022

@hellwant presne tak nejde o to,zs nechcem vratit ale nemam z coho a on dokedy nevratim neda vyzivne

ljzozv
15. nov 2022

@hellwant čiže keď na to nemá, prečo si od neho pôžičku brala?
Aktuálne chlap ťahá za kratší koniec. Nemá svoje peniaze, ktoré požičal. A peniaze, ktoré majú ísť na dieťa od neho , naň nepôjdu , lebo autorka nemá peniaze a nemyslím si, že mu ich bude vracať, lebo to výživné asi potrebuje. 🤷‍♀️ A ak aj ich zvladne nepotrebovať, tak peniazmi určenými na dieťa bude splácať svoju dlžobu.

hellwant
15. nov 2022

@ljzozv ja netvrdim, ze moralne to je košer. Inak pisala, ze jej NEPRAVIDELNE posielal vyzivne, dlzil jej na nom(asi pred pôzickou, tak mi to vyznieva). Tak sa necudujme, ze jej to chýba.

lubkavargova1
15. nov 2022

Tak toto nie je dobré riešenie a nema nikto z vas pravdu...na jeho mieste, pekne s tebou zajdem za notarom a tam spisete podmienky vratenia pozicky. Nemiesat vyzivne s pozickou....a v pripade, ze neplatis, tak to by sa riesilo inak. On nech plati pekne vyzivne. To, ze uz ty nebudes vediet platit pozicku to je uz iny problem a aj ina pravna vec. Suma-sumarum pokial vratis vyzivne ako splatka pozicky, tak z oho budes platit dietatu veci? Dieta drzite ako rukojemnika a to je maximane nechutne z oboch stran

autor
15. nov 2022

@ljzozv asi preco si niekto poziciava,lebo nema...lenze niektori ludia to asi nechapu...

autor
15. nov 2022

@hellwant ano dlzil mi na vyzivnom a potrebovalasom naraz vacsiu sumu penazi,preto som si pozicala

katka700
15. nov 2022

Prepáč ale nechápem, dlzil na výživnom ale požičať ti vedel? Koľko ti dlzil pred tým než požičal tých 600?

ljzozv
15. nov 2022

@hellwant ak jej dlžil na výživnom, tak to mala riešiť, jednoducho toto riešenie je také .... Nijaké.... Dieťa ťahá za kratší koniec.
Autorka výživné je určené dieťaťu. A ako mu to chceš vrátiť, keď nemáš z čoho. Dostávaš sa do kolotoču dlhov. Ja nemám problém si požičať, ale vždy vždy po vyplate platím platby potrebné a až potom viem koľko mám nás účte. Veľakrát sa mi stalo, že som si zaplatila splátku kreditky a bol horší mesiac a do výplaty som z kreditky opäť vybrala . Ale opäť som z nasledujúcej výplaty tam zaplatila časť. Jednoducho pre mňa, keď si niečo požičiam, tak to chcem vrátiť.

janette2021
15. nov 2022

To je absolútne bezcharakterný chlap, ktorý vie, že dlží žene výživné na dieťa, a napriek tomu jej dá peniaze, ktoré jej vlastne dlží, ako pôžičku. Neviem nájsť správne pomenovanie pre také hovädo. Naozaj by ma zaujímala suma, ktorú on dlžil.

autor
16. nov 2022

@janette2021 a ked som si pytala vyzivne este napisal nedam ti ani ked creva budete tahat za sebou az kym nevratis...takto doslovne...

autor
16. nov 2022

@katka700 ano bral si hypoteku,a mal vacsi obnos penazi preto pozical...predtym penazi moc nemal

lubkavargova1
16. nov 2022

@janette2021 no on je teraz ku nej bezcharakterny...ale ani ona toho nema v hlave vsetko pokope, ze si pozicala od cloveka co velmi dobre vedela, ze jej dlzi na vyzivnom a aky je. Mne nikto nenahovori, ze si nevedela zratat 2+2..taka blba naozaj nemoze byt. A ked hej, tak je korunovana pizda...taha samu seba ku dnu a plus aj dieta...

simona99687
18. nov 2022

Ked si potrebovala dal ti ich a teraz mu to chces odratat s výživného? On chce 600€ v celku ako ti ich požičal nie si odratavat to ako by ich ani nemal...uplne ho chapem...

Strana
z2