icon

Ktorá banka má účet bez poplatkov?

22. mar 2023

Dobrý deň
Aka banka poskytuje naozaj účet bez poplatkov?
Dakujem

Strana
z2
alenamihal
23. mar 2023

@zic ked si 2roky v strate a ide to dole vodou,tak serinkam na to...aspon zachranim ,co som tam dala a nie prist o viac...nech mi nikto nehovori ine..moje prachy,moje rozhodnutie...pride presne to iste co bolo 20r. dozadu...radsej pcham do ponozky a budem mat na chleba ako nic...

autor
23. mar 2023

@zic m bánk nie fio

jasminkaj
23. mar 2023

@zic prosím ťa a na Fio sporiaci účet sa pripisujú úroky raz ročne (teda vždy po 12 mesiacoch sporenia)?

zalka
23. mar 2023

@jasminkaj nie každý mesiac pripisujú

zic
23. mar 2023

@zoro9836 ak padnu docasne, budem mat prd docasne... ak padnu navzdy, tak to bude moja posledna starost... v kazdom pripade preco niekto kupuje ked si mysli, ze to padne navzdy (nejaka kriza pride vzdy)... rozhodne kupovat, ked je nieco drahe a predavat, ked je to lacne je blbost...

zic
23. mar 2023

@jasminkaj kazdy mesiac 1/12 z tych 2%... po zdaneni... zalezi, aky dlhy je mesiac... ak som to spravne pocital, je to vzdy na dennej baze (zrataju, kolko si mala na ucte prveho, druheho, tretieho... 28eho az 31veho a tieto sumy zrataju, pripisu na ucet a odide ti dan 19%

zic
23. mar 2023

@alenamihal tak to mas pravdu, ze tvoje peniaze... len vo vseobecnosti ludia robia tuto hlupost... ked si zacala investovat... s akym ocakavanim si to vobec robila? Musela si predsa vediet, ze raz to pojde hore a raz dole... Akurat teraz ti inflacia zozerie to v ponozke.
Samozrejme, bavime sa tu o tom za predpokladu, ze mas nejake "standardne" investicie do cennych papierov (nie pochybne schemy)...

jasminkaj
23. mar 2023

@zic ďakujem za info. A teda vybrať celú hotovosť zo Sporiaceho účtu (teda zrušiť ho) sa dá kedykoľvek bez viazanosti a bez poplatku?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zic
23. mar 2023

@jasminkaj ano, hocikedy vyberies (prevedies na ucet) kolko chces... teda az do nuly 🙂. Ucet ako taky rusit nemusis (je zadarmo), akurat tam budes mat 0...

- Fio konto ponúka pásmové úročenie. Vklad do 10 000 EUR je po novom úročený sadzbou 2 % p.a. Vyššie úročenie platí pre jeden sporiaci účet fyzickej osoby. K Fio kontu je možné mať platobnú kartu a posielať platby bez obmedzenia počtu medzi svojimi účtami, a v rámci banky. (toto by som si nedaval, naco ti je karta... mozu ti ju zneuzit)
- Fio sporiaci účet úročí všetky vložené peniaze bez obmedzenia sadzbou 2 % p.a., nie je možné k nemu vydať platobnú kartu a počet odchádzajúcich platieb je obmedzený na 4 mesačne. (musis si ustrazit tie 4 prevody / vybery)

zalka
23. mar 2023

@zic opravím ťa u fio až do nuly to nejde, vždy ostáva 10e na účte na ktoromkoľvek otvorenom bežnom, podnikateľskom alebo šporiacom účte.

zic
23. mar 2023

@zalka aaah, ano, to mas pravdu...

jasminkaj
23. mar 2023

@zoro9836 prečo radšej Fio Konto? V podstate je to to isté ak mám nad 10.000, nie? Ja mám momentálne klasický účet vo Fio banke, na ňom trvalé príkazy aj kartu, takže to rušiť nechcem.. Ďalšiu kartu ku Kontu nepotrebujem, preto som sa viac priklonila ku Sporiacemu účtu 🙄

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zalka
23. mar 2023

@zoro9836 chceš ešte motiváciu? pozri si PSS Lišiak, tam dávajú 2,3% tiež je to šporiaci účet,

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2