Ktorá banka nenahliada do úverového registra?
Zdravím vás neschválili mk uver kvôli omeškania platby na účte kde som bola v mínuse potrebujem súrne peniažky a chcem sa poradiť ktorá banka nenahliada do úverového registra alebo popripade ktorá banka to schváli s vyšim úrokom
Kazda banka aj nebankovky, s tymto nepochodis u nikoho bohuzial
@taktotedanie ak budem mať ručiteľa schvália mi to alebo tiež nie?
@taktotedanie ak budem mať ručiteľa schvália mi to alebo tiež nie?
@hhhjnn banky nahliadajú do registra okrem iného preto, že im to prikazuje zákon. A nie, ručiteľ ti v tomto nepomôže. Ručiteľ ti pomôže, ak máš nízky príjem. Ale ak máš negatívny záznam v úverovom registri, tak s tým ručiteľ neurobí nič. Mimochodom, ak ti úver zamietli kvôli nepovolenému mínusu na účte, tak isto to nebolo nepovolené prečerpanie euro a iba raz. Bolo to pravidelné určite. Možno teoreticky v inej banke pochodíš, že to nebudú brať tak prísne. Len pozor, ten rating v registri ti zhoršuje aj zamietnutá žiadosť. Čiže iné banky vidia túto zamietnutú žiadosť.
@anonym_61dadd robím na 4 zmeny nestíhala by som🥹
@hhhjnn pri štvorzmennej prevádzke je to zložitejšie, ale nie nemožné. Napríklad upratovanie vo vchodoch panelákov si vieš dohodnúť podľa toho, ako máš voľno. Aj upratovanie v rodinných domoch, veď pracuješ 8 hodín denne
@hhhjnn banky nahliadajú do registra okrem iného preto, že im to prikazuje zákon. A nie, ručiteľ ti v tomto nepomôže. Ručiteľ ti pomôže, ak máš nízky príjem. Ale ak máš negatívny záznam v úverovom registri, tak s tým ručiteľ neurobí nič. Mimochodom, ak ti úver zamietli kvôli nepovolenému mínusu na účte, tak isto to nebolo nepovolené prečerpanie euro a iba raz. Bolo to pravidelné určite. Možno teoreticky v inej banke pochodíš, že to nebudú brať tak prísne. Len pozor, ten rating v registri ti zhoršuje aj zamietnutá žiadosť. Čiže iné banky vidia túto zamietnutú žiadosť.
@melanta niekde som čítala že môžu mi schváliť pôžičku ale s vyšším urokom
@hhhjnn pri štvorzmennej prevádzke je to zložitejšie, ale nie nemožné. Napríklad upratovanie vo vchodoch panelákov si vieš dohodnúť podľa toho, ako máš voľno. Aj upratovanie v rodinných domoch, veď pracuješ 8 hodín denne
@anonym_61dadd našla som pozemok ktorý potrebujem ihneď odkúpiť inak ho majiteľ predá takže tak
@melanta niekde som čítala že môžu mi schváliť pôžičku ale s vyšším urokom
@hhhjnn ale to je na rozhodnutí banky. To nie je povinnosť banky. Tebe úver zamietli. Ak by ti ho chceli schváliť s vyššou sadzbou, tak by ho schválili. Čiže jedine vyskúšať inú banku, ale s rizikom, že každá zamietnutá žiadosť ti zhoršuje rating. Tým zamietnutím platíš za neseriózne správania na účte v minulosti, pre banku si sa už ukázala ako neseriózna.
@hhhjnn ale to je na rozhodnutí banky. To nie je povinnosť banky. Tebe úver zamietli. Ak by ti ho chceli schváliť s vyššou sadzbou, tak by ho schválili. Čiže jedine vyskúšať inú banku, ale s rizikom, že každá zamietnutá žiadosť ti zhoršuje rating. Tým zamietnutím platíš za neseriózne správania na účte v minulosti, pre banku si sa už ukázala ako neseriózna.
@melanta uver som si požiadala online mám to teda skúsiť pobočke?
majak.sk - pozicka od ludi na splatky
pozickomat.sk - pozicka na 30 dni, urok par eur (mam skusenost s pozickou 400 a vracali sme 402)
drahsie nebankovky naozaj iba pred vyplatou na chleba:
nuxo.sk
portsystem.sk
@taktotedanie alebo chvalabohu ... sa takto dostávajú tí ľudia do dlhovej špirály (aj keď ako vidím, tu je to aj tak jedno...)
@taktotedanie alebo chvalabohu ... sa takto dostávajú tí ľudia do dlhovej špirály (aj keď ako vidím, tu je to aj tak jedno...)
@biba_18 tak tak, potom si poziciaju od uzernikov a uz sa z toho nevymotaju
S aktualnym zaznamom v uverovom registri ti ziadna banka nepozicia…a urokove sadzby nefunguju tak, ze ak si nespolahliva tak ti daju uver len s vyssim urokom 🙈
To ten pozemok nutne potrebuješ?
@januska12323 tiež sa nad tým zamýšľam. Chápem, že to môže byť výhodná kúpa, alebo je to v dobrej lokalite, ale tak skrátka keď nemám, tak nemám
@hhhjnn jedine co mozes skusit ist cez financneho sprostredkovatela, ktory ti hned pozrie, ci niekde mas sancu (a nemusis obiehat banky, kedze kazda dalsia zamietnuta ziadost tvoju situaciu este zhorsi)
@hhhjnn jedine co mozes skusit ist cez financneho sprostredkovatela, ktory ti hned pozrie, ci niekde mas sancu (a nemusis obiehat banky, kedze kazda dalsia zamietnuta ziadost tvoju situaciu este zhorsi)
@anonym_5ce245 ako pozrie, či má niekde šancu? Finančný sprostredkovateľ nemá oprávnenie nazerať do registrov, to môže finančná inštitúcia alebo teda inštitúcia, ktorá je zapojená v registri alebo potom samotný občan. Jediné, čo jej FS môže povedať je to, ktorá banka je najmenej prísna pri nie mega veľkých dlžníkoch.
@januska12323 samozrejme, že ho potrebuje. Tak ako ľudia potrebujú rodinné domy, hoci ledva majú na platenie hypo za 2 garzónku.
@anonym_5ce245 ako pozrie, či má niekde šancu? Finančný sprostredkovateľ nemá oprávnenie nazerať do registrov, to môže finančná inštitúcia alebo teda inštitúcia, ktorá je zapojená v registri alebo potom samotný občan. Jediné, čo jej FS môže povedať je to, ktorá banka je najmenej prísna pri nie mega veľkých dlžníkoch.
@melanta do registra vie nahliadnut aj bezny obcan. Za poplatok sa da vypis stiahnut.
@hhhjnn neviem koľko potrebuješ ale skus nuxo, port, zinc, majak, kolektivne pozicky alebo finzo....
@andrea168 ak je to vyššia suma tak to bohužiaľ... a čím viac budeš žiadať tak budeš mat problém potom ta to pusti až o pol roka v bankách lebo oni tuším vidia aj ako často a kde si žiadala...
@hhhjnn Ja by som kontaktovala financneho sprostredkovatela. Ak mu das spravne informacie, bude ti vediet poradit ci vobec to skusat niekde alebo sa to neda. Ak sa to neda a budes davat ziadosti v inych bankach, tak len ti to zhorsi podmienky do buducna. Uz to, ze ti zamietli jednu ziadost, banky uvidia, zial.
@creditmarket ano som si pozrel ten maják, 39% úrok poteší, keby mi tolko dali za investovanie 😅tam tak sa vyplatí
@creditmarket bola som v banke odporučil mi to chat gpt😂 ako online mňa to hneď zamietlo ale pani na pobočku pustilo takže čakám na rozhodnutie do 2 pracovných dni by mi malo prísť tak uvidíme snáď to vyjde
že vraj online pozicka je prísnejšia a keď som išla na pobočku tak povedala mi že ju to nezamietlo ale pustilo ďalej ale že to nemám este schválené že mi príde rozhodnutie

@hhhjnn kaťdá banka nahliada do úverového registra, dokonca aj nebankovky, skús nejakú brigádu, keď potrebuješ súrne peniaze, teraz v lete nájdeš ľahšie