icon

Ktorá banka nenahliada do úverového registra?

hhhjnn
5. aug 2025

Zdravím vás neschválili mk uver kvôli omeškania platby na účte kde som bola v mínuse potrebujem súrne peniažky a chcem sa poradiť ktorá banka nenahliada do úverového registra alebo popripade ktorá banka to schváli s vyšim úrokom

anonym_61dadd
5. aug 2025

@hhhjnn kaťdá banka nahliada do úverového registra, dokonca aj nebankovky, skús nejakú brigádu, keď potrebuješ súrne peniaze, teraz v lete nájdeš ľahšie

taktotedanie
5. aug 2025

Kazda banka aj nebankovky, s tymto nepochodis u nikoho bohuzial

hhhjnn
autor
5. aug 2025
@taktotedanie

@taktotedanie ak budem mať ručiteľa schvália mi to alebo tiež nie?

hhhjnn
autor
5. aug 2025
@anonym_61dadd

@hhhjnn kaťdá banka nahliada do úverového registra, dokonca aj nebankovky, skús nejakú brigádu, keď potrebuješ súrne peniaze, teraz v lete nájdeš ľahšie

@anonym_61dadd robím na 4 zmeny nestíhala by som🥹

melanta
5. aug 2025
@hhhjnn

@taktotedanie ak budem mať ručiteľa schvália mi to alebo tiež nie?

@hhhjnn banky nahliadajú do registra okrem iného preto, že im to prikazuje zákon. A nie, ručiteľ ti v tomto nepomôže. Ručiteľ ti pomôže, ak máš nízky príjem. Ale ak máš negatívny záznam v úverovom registri, tak s tým ručiteľ neurobí nič. Mimochodom, ak ti úver zamietli kvôli nepovolenému mínusu na účte, tak isto to nebolo nepovolené prečerpanie euro a iba raz. Bolo to pravidelné určite. Možno teoreticky v inej banke pochodíš, že to nebudú brať tak prísne. Len pozor, ten rating v registri ti zhoršuje aj zamietnutá žiadosť. Čiže iné banky vidia túto zamietnutú žiadosť.

anonym_61dadd
5. aug 2025
@hhhjnn

@anonym_61dadd robím na 4 zmeny nestíhala by som🥹

@hhhjnn pri štvorzmennej prevádzke je to zložitejšie, ale nie nemožné. Napríklad upratovanie vo vchodoch panelákov si vieš dohodnúť podľa toho, ako máš voľno. Aj upratovanie v rodinných domoch, veď pracuješ 8 hodín denne

hhhjnn
autor
5. aug 2025
@melanta

@hhhjnn banky nahliadajú do registra okrem iného preto, že im to prikazuje zákon. A nie, ručiteľ ti v tomto nepomôže. Ručiteľ ti pomôže, ak máš nízky príjem. Ale ak máš negatívny záznam v úverovom registri, tak s tým ručiteľ neurobí nič. Mimochodom, ak ti úver zamietli kvôli nepovolenému mínusu na účte, tak isto to nebolo nepovolené prečerpanie euro a iba raz. Bolo to pravidelné určite. Možno teoreticky v inej banke pochodíš, že to nebudú brať tak prísne. Len pozor, ten rating v registri ti zhoršuje aj zamietnutá žiadosť. Čiže iné banky vidia túto zamietnutú žiadosť.

@melanta niekde som čítala že môžu mi schváliť pôžičku ale s vyšším urokom

hhhjnn
autor
5. aug 2025
@anonym_61dadd

@hhhjnn pri štvorzmennej prevádzke je to zložitejšie, ale nie nemožné. Napríklad upratovanie vo vchodoch panelákov si vieš dohodnúť podľa toho, ako máš voľno. Aj upratovanie v rodinných domoch, veď pracuješ 8 hodín denne

@anonym_61dadd našla som pozemok ktorý potrebujem ihneď odkúpiť inak ho majiteľ predá takže tak

melanta
5. aug 2025
@hhhjnn

@melanta niekde som čítala že môžu mi schváliť pôžičku ale s vyšším urokom

@hhhjnn ale to je na rozhodnutí banky. To nie je povinnosť banky. Tebe úver zamietli. Ak by ti ho chceli schváliť s vyššou sadzbou, tak by ho schválili. Čiže jedine vyskúšať inú banku, ale s rizikom, že každá zamietnutá žiadosť ti zhoršuje rating. Tým zamietnutím platíš za neseriózne správania na účte v minulosti, pre banku si sa už ukázala ako neseriózna.

hhhjnn
autor
5. aug 2025
@melanta

@hhhjnn ale to je na rozhodnutí banky. To nie je povinnosť banky. Tebe úver zamietli. Ak by ti ho chceli schváliť s vyššou sadzbou, tak by ho schválili. Čiže jedine vyskúšať inú banku, ale s rizikom, že každá zamietnutá žiadosť ti zhoršuje rating. Tým zamietnutím platíš za neseriózne správania na účte v minulosti, pre banku si sa už ukázala ako neseriózna.

@melanta uver som si požiadala online mám to teda skúsiť pobočke?

melanta
5. aug 2025
@hhhjnn

@melanta uver som si požiadala online mám to teda skúsiť pobočke?

@hhhjnn myslíš v tej istej banke? A načo? Veď či podáš žiadosť o úver online alebo na pobočke, stále to posudzuje ten istý systém a tí istí ľudia.

anonym_c4f967
5. aug 2025

majak.sk - pozicka od ludi na splatky
pozickomat.sk - pozicka na 30 dni, urok par eur (mam skusenost s pozickou 400 a vracali sme 402)
drahsie nebankovky naozaj iba pred vyplatou na chleba:
nuxo.sk
portsystem.sk

biba_18
5. aug 2025
@taktotedanie

@taktotedanie alebo chvalabohu ... sa takto dostávajú tí ľudia do dlhovej špirály (aj keď ako vidím, tu je to aj tak jedno...)

taktotedanie
5. aug 2025
@biba_18

@taktotedanie alebo chvalabohu ... sa takto dostávajú tí ľudia do dlhovej špirály (aj keď ako vidím, tu je to aj tak jedno...)

@biba_18 tak tak, potom si poziciaju od uzernikov a uz sa z toho nevymotaju

milanemila
5. aug 2025

S aktualnym zaznamom v uverovom registri ti ziadna banka nepozicia…a urokove sadzby nefunguju tak, ze ak si nespolahliva tak ti daju uver len s vyssim urokom 🙈

januska12323
5. aug 2025

To ten pozemok nutne potrebuješ?

anonym_61dadd
5. aug 2025
@januska12323

@januska12323 tiež sa nad tým zamýšľam. Chápem, že to môže byť výhodná kúpa, alebo je to v dobrej lokalite, ale tak skrátka keď nemám, tak nemám

anonym_5ce245
5. aug 2025

@hhhjnn jedine co mozes skusit ist cez financneho sprostredkovatela, ktory ti hned pozrie, ci niekde mas sancu (a nemusis obiehat banky, kedze kazda dalsia zamietnuta ziadost tvoju situaciu este zhorsi)

melanta
5. aug 2025
@anonym_5ce245

@hhhjnn jedine co mozes skusit ist cez financneho sprostredkovatela, ktory ti hned pozrie, ci niekde mas sancu (a nemusis obiehat banky, kedze kazda dalsia zamietnuta ziadost tvoju situaciu este zhorsi)

@anonym_5ce245 ako pozrie, či má niekde šancu? Finančný sprostredkovateľ nemá oprávnenie nazerať do registrov, to môže finančná inštitúcia alebo teda inštitúcia, ktorá je zapojená v registri alebo potom samotný občan. Jediné, čo jej FS môže povedať je to, ktorá banka je najmenej prísna pri nie mega veľkých dlžníkoch.

melanta
5. aug 2025
@januska12323

@januska12323 samozrejme, že ho potrebuje. Tak ako ľudia potrebujú rodinné domy, hoci ledva majú na platenie hypo za 2 garzónku.

ella1234
6. aug 2025
@melanta

@anonym_5ce245 ako pozrie, či má niekde šancu? Finančný sprostredkovateľ nemá oprávnenie nazerať do registrov, to môže finančná inštitúcia alebo teda inštitúcia, ktorá je zapojená v registri alebo potom samotný občan. Jediné, čo jej FS môže povedať je to, ktorá banka je najmenej prísna pri nie mega veľkých dlžníkoch.

@melanta do registra vie nahliadnut aj bezny obcan. Za poplatok sa da vypis stiahnut.

andrea168
7. aug 2025

@hhhjnn neviem koľko potrebuješ ale skus nuxo, port, zinc, majak, kolektivne pozicky alebo finzo....

andrea168
7. aug 2025
@andrea168

@hhhjnn neviem koľko potrebuješ ale skus nuxo, port, zinc, majak, kolektivne pozicky alebo finzo....

@andrea168 ak je to vyššia suma tak to bohužiaľ... a čím viac budeš žiadať tak budeš mat problém potom ta to pusti až o pol roka v bankách lebo oni tuším vidia aj ako často a kde si žiadala...

cervenaruza123
7. aug 2025

@hhhjnn Ja by som kontaktovala financneho sprostredkovatela. Ak mu das spravne informacie, bude ti vediet poradit ci vobec to skusat niekde alebo sa to neda. Ak sa to neda a budes davat ziadosti v inych bankach, tak len ti to zhorsi podmienky do buducna. Uz to, ze ti zamietli jednu ziadost, banky uvidia, zial.

hhhjnn
autor
7. aug 2025
@ella1234

@melanta do registra vie nahliadnut aj bezny obcan. Za poplatok sa da vypis stiahnut.

@ella1234 príde mi to predpokladám zajtra poštou

creditmarket
Odpoveď bola odstránená
david1202
8. aug 2025
@creditmarket
Odpoveď bola zmazaná

@creditmarket ano som si pozrel ten maják, 39% úrok poteší, keby mi tolko dali za investovanie 😅tam tak sa vyplatí

hhhjnn
autor
9. aug 2025
@creditmarket
Odpoveď bola zmazaná

@creditmarket bola som v banke odporučil mi to chat gpt😂 ako online mňa to hneď zamietlo ale pani na pobočku pustilo takže čakám na rozhodnutie do 2 pracovných dni by mi malo prísť tak uvidíme snáď to vyjde

hhhjnn
autor
9. aug 2025

že vraj online pozicka je prísnejšia a keď som išla na pobočku tak povedala mi že ju to nezamietlo ale pustilo ďalej ale že to nemám este schválené že mi príde rozhodnutie