Ktorá banka ponúka bezplatné vedenie účtu?
Poraďte banku. Môžete mi prosím poradiť banku, u ktorej je vedenie účtu bezplatné, bez skrytých podmienok, alebo viazanosti, s ktorou máte pozitívnu osobnú skúsenosť? Zaujímajú ma aj online platby do zahraničia- v ktorej banke nie sú spoplatnené. Ďalujem.
@menoruze Fio prva volba... lebo "nema podmienky a nema obmedzenia"...
mbank druha volba, lebo neviem ako to je s platbami mimo SEPA..., 365 tretia volba...
Potom urcite aj ine banky cas od casu maju nieco bezplatne bez podmienok (unicredit jeden cas mal, mozno CSOB)...
Ja mám ako backup banku Fio.
Bezplatné účty sú v štyroch bankách.
Čítajte viac: https://zive.aktuality.sk/clanok/IgtmwGb/chcete...
Čo si predstavuješ pod online platby do zahraničia?
Každá SEPA platba v € je bez poplatku, alebo za rovnaký poplatok ako domáca platba.
Ak platíš v cudzej mene vtedy majú banky poplatky na to je najlepšie použiť Revolut, majú dobrý kurz.
Fio, Revolut - tu si vies za vyhodny kurz menit cudzie meny. Posielanie v ramci SEPA je vsade okamzite do 5000 eur a vacsinou zadarmo.
Ak chces klasiku, tak CSOB smart.
Maju zadarmo, myslim CSOB, aj Sporitelna. Len tam su nejake podmienky, ze musis urobit nejake platby. Napr. SLSP tusim 3 platby online kartou, alebo tak. Nemaju zadarmo bez pohybov
Ja mám mnoho rokov dobrú skúsenosť s mBank. Ale nemusí to byť ideálne pre každého - každopádne pre zamestnanca, ktorého 95 % príjmu je z jeho výplaty, pravidelné platby zaplatí elektronicky trvalými príkazmi/SEPA inkasom, väčšinu štandardných výdavkov kartou, a trochu hotovosti vyberie z bankomatu, pre toho je to úplne v pohode.
Kto potrebuje vkladať hotovosť na účet, pre toho mBank nie je.

@menoruze mbank (ale platby do zahranicia netusim)