icon

Ktorý účet bez poplatku odporúčate?

15. jan 2025

Ahojte chcela by som sa spýtať na účet bez poplatku? Máme spoločný účet ,no viacerí ma upozorňujú ,že je to dosť na prd ,ak by sa niečo nedajbože stalo 🥴 že sa nedostanem k spoločným peniazom. Až po dedičskom konaní čo sa môže natiahnuť.
Viete mi nejaký odporúčiť. Chcela by som len účet čisto na odkladanie peňazí. Prípadne aby sa dali peniaze z neho hneď vybrať bez poplatku 🥴 ak by k niečomu došlo. Manžel bude disponent na tom účte tak isto ako som ja na jeho účte. Vôbec sa v bankách nevyznám ,doteraz sme mali len SLSP.
Ďakujem

zalka
15. jan 2025

https://www.fio.sk/ je tam aj šporiaci účet s momentálnym úrokom 2,5%

vikisisi
16. jan 2025

presne Fio je super a ešte aj bežný účet zadarmo

miss_foxy
16. jan 2025

365 má účet zadarmo, výber v poštovej banke zadarmo, prehľadná appka v mobile. 🙂

zalka
16. jan 2025

Fio kdekoľvek, z akéhokoľvek bankomatu výber zdarma. Možnosť nastaviť si limit na karte kedykoľvek cez internet banking.

maranco
16. jan 2025

Vo FIO vieš disponenta pridať/odobrať cez IB a môžeš mu aj bezplatne vystaviť druhú platobnú kartu.
Majú okamžité platby, takže si vieš okamžite preposlať do SLSP aj opačne.

A nemusíš sledovať žiadne podmienky, pretože účet a vklady/výbery sú bez poplatku od roku 2008 kedy vstúpili na slovenský trh.

maranco
16. jan 2025

@miss_foxy * výber v poštovej banke zadarmo *
nesprávne, výber v poštovej banke je za poplatok 10 €
výber v bankomate 365/poštovej banky je bezplatný
výber z cudzieho bankomatu za 5€

sweet20
16. jan 2025

My mame mbank.. zadarmo a obaja sme majitelia, nemenila by som

sweet20
16. jan 2025

Aj ked teraz citam, ze len na odkladanie... tak to potom nic, lebo tam je podmienka 70 eur mesacne zaplatit kartou , kedze my ho pouzivame normalne tak tu podmienku uz ani neriesime

zalka
16. jan 2025

@sweet20 no škoda, že v mBank ostali úroky na sporiacom 0.01%. A zatiaľ tam není okamžitá platba. Ináč je to tiež v poho banka.

alenamihal
16. jan 2025

Za mna Fio banka je topka..po 20tich rokoch rusim PRIMA banku...Vo Fio mame aj biznis ucet a aj synovia maju ucty..ja tam mam aj sporiaci a aj odkladaci ...mesacne mi pride 25eur ...

autor
17. jan 2025

@maranco ďakujem ☺️

autor
17. jan 2025

@sweet20 máte pri mBank tiež aplikáciu ? Účet musí byť tiež písaný len na jedného a druhý je disponent? Vekom ako ideme vyššie a keďže máme dieťa tak už rozmýšľam inak a chcem poriešiť aj stránku peňazí.

autor
17. jan 2025

@sweet20 inak to by asi nebol problém,dala by som si tam preniesť plat. A 70eur dneska miniem na malý nákup 🥴 no prioritne aby bol na sporenie.

autor
17. jan 2025

@alenamihal ďakujem ☺️