icon

Kúpa apartmánu v Egypte

rora26
7. sep 2025

Ahojte, mamičky,

chcem sa spýtať, či nemá niekto skúsenosti s týmito dvoma realitkami / maklérmi pôsobiacimi v Hurghade:
• Patrik Müller
• Alena Lempachová

Každý mi totiž dáva úplne iné informácie a chcem vedieť, či niekto s nimi už riešil kúpu nehnuteľnosti.

Tiež by ma zaujímalo, na čo si dať pozor pri kúpe apartmánu v Egypte – zmluvy, platby, Green Contract a podobne.

Vďaka moc za každú radu a skúsenosť!

maddie1711
7. sep 2025

Moj znamy kupoval pred 2 rokmi cez goegypt.sk

anonym_395c53
7. sep 2025

Treba počítať aj s tým že politická situácia sa môže zmeniť zo dňa na deň a k nehnuteľnosti sa nedostaneš. Egypt je islamská krajina mimo EÚ.
Viď covid a kto býval v prihraniční v Maďarsku mal problém sa dostať do práce na Slovensko a to sme v EÚ a Schengenskom priestore.

rora26
autor
7. sep 2025
@anonym_395c53

Treba počítať aj s tým že politická situácia sa môže zmeniť zo dňa na deň a k nehnuteľnosti sa nedostaneš. Egypt je islamská krajina mimo EÚ.
Viď covid a kto býval v prihraniční v Maďarsku mal problém sa dostať do práce na Slovensko a to sme v EÚ a Schengenskom priestore.

@anonym_395c53 och vazne? Nehovor.

anonym_615379
Autor odpoveď zmazal
rora26
autor
7. sep 2025
@anonym_615379
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_615379 Ano to vsetko viem. Hladam vsak realne skusenosti ludi ktori uz apartman maju a vo vsetko riesili a pod. Ine krajiny neskrtam samozrejme ale kedze sa do Egyptu vzdy vraciame, premyslam prave nad nim.

zalka
7. sep 2025
@anonym_395c53

@anonym_395c53 u mňa presne toto zavazilo pri kúpe. @rora26
Co ak znarodnia... Ak sa zmení politické, systém a dostane sa tam na čelo nejaké radikálne hnutie a zákazu vlastniť cudzincom nehnuteľnosť... Štát sa môže čokoľvek. I preto som kúpila v BG a to som tam pred kúpou nikdy nebola.
A to som mala v talone i Turecko i Thajsko... Vyhral apartmán v Európe aj keď je využiteľný krátko.

rora26
autor
7. sep 2025
@zalka

@anonym_395c53 u mňa presne toto zavazilo pri kúpe. @rora26
Co ak znarodnia... Ak sa zmení politické, systém a dostane sa tam na čelo nejaké radikálne hnutie a zákazu vlastniť cudzincom nehnuteľnosť... Štát sa môže čokoľvek. I preto som kúpila v BG a to som tam pred kúpou nikdy nebola.
A to som mala v talone i Turecko i Thajsko... Vyhral apartmán v Európe aj keď je využiteľný krátko.

@zalka mam x nehnuteľnosti na SK aj v inych krajinách. Su to peniaze ktore si teda mozem dovolit stratit. Este nieco o politických situaciach ci sa naučíme citat s porozumením a odpovedat na to na co sa pytam? 🙂

melanta
7. sep 2025

Napíš tejto do diskusie, nech ti napíše správu a poradí. Má apartmán v Egypte. https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/ako-prenajimat-apartman-v-hurghade/

bashka80
Autor odpoveď zmazal
rora26
autor
7. sep 2025
@melanta

Napíš tejto do diskusie, nech ti napíše správu a poradí. Má apartmán v Egypte.

@melanta ďakujem! 🙂

zalka
7. sep 2025
@rora26

@zalka mam x nehnuteľnosti na SK aj v inych krajinách. Su to peniaze ktore si teda mozem dovolit stratit. Este nieco o politických situaciach ci sa naučíme citat s porozumením a odpovedat na to na co sa pytam? 🙂

@rora26 oooo odpustí, že som sa ti namontovala do témy... A snáď o peniaze neprídeš aj keď si to môžeš dovoliť... Je potom nepodstatné cez koho kúpiš, ak ti na peniazoch nezáleží....

rora26
autor
7. sep 2025
@zalka

@rora26 oooo odpustí, že som sa ti namontovala do témy... A snáď o peniaze neprídeš aj keď si to môžeš dovoliť... Je potom nepodstatné cez koho kúpiš, ak ti na peniazoch nezáleží....

@zalka dobre.

binarypete
7. sep 2025

Tiez mam X nechnutelnosti po roznych kontinentoch, a Egyptu som sa oblukom vyhol po analyze ci uz politickej situacie ale hlavne pravne domahatelnosti. Je uplne jedno aku realitku zvolis problem bude ta Egyptska strana nie ta Slovenska. Ak na tom aj tak trvas hladal by som informacie kolko realit uz realne predali pripadne maju pod spravou kedze v tychto krajinach realitak riesi aj spravu.

rora26
autor
7. sep 2025
@binarypete

Tiez mam X nechnutelnosti po roznych kontinentoch, a Egyptu som sa oblukom vyhol po analyze ci uz politickej situacie ale hlavne pravne domahatelnosti. Je uplne jedno aku realitku zvolis problem bude ta Egyptska strana nie ta Slovenska. Ak na tom aj tak trvas hladal by som informacie kolko realit uz realne predali pripadne maju pod spravou kedze v tychto krajinach realitak riesi aj spravu.

@binarypete dakujem za skusenost. Skusim si realitky preveriť aj takto. Pripadne mas nieco aj v takych exotickejších krajinách? Kde sa ti to najviac pozdáva ?

binarypete
7. sep 2025
@rora26

@binarypete dakujem za skusenost. Skusim si realitky preveriť aj takto. Pripadne mas nieco aj v takych exotickejších krajinách? Kde sa ti to najviac pozdáva ?

@rora26 momentalne by som neporadil nic svetoborne, Dubaj (tam to pojde hore stale) a Thajsko (aj preto ze su tam SK realitky ktore toho tam uz maju celkom dost aj pod spravou ako RK38) Ak by som siel nieco viac rizikove tak Lombok lebo tam sa vela stava teraz a neni to tak preflaknute ako Bali. Viac na istotu a EU ale "exoticku" by som siel Lanzarote ci Madeiru.

rora26
autor
7. sep 2025
@binarypete

@rora26 momentalne by som neporadil nic svetoborne, Dubaj (tam to pojde hore stale) a Thajsko (aj preto ze su tam SK realitky ktore toho tam uz maju celkom dost aj pod spravou ako RK38) Ak by som siel nieco viac rizikove tak Lombok lebo tam sa vela stava teraz a neni to tak preflaknute ako Bali. Viac na istotu a EU ale "exoticku" by som siel Lanzarote ci Madeiru.

@binarypete Vdaka! Skusim sa pozriet aj týmito smermi.

katulienkax
7. sep 2025

Vždy môže človek o nehnuteľnosti prísť, aj pri nástupe komunistov na sk ľudia prišli o nehnuteľnosti a aj o úspory. Ďalší problém je vojna, že ti nehnuteľnosť zbombarduju.

dana171
Autor odpoveď zmazal