icon

Kúpa apartmánu v zahraničí verzus na Slovensku

29. jan 2023

Ahojte, mate, prosim, niektora skusenost s kupou apartmanu a nasledne jeho prenajom/vytazovanie tretou stranou?
Akekolvek skusenosti/postrehy su vitane.
Uvazujeme nad kupou apartmanu na SK ale pozdavaju sa mi ponuky aj v zahranici. Zahranicie by muselo byt vsak vytazovane tretou stranou, upratovanie, atd...

Vopred dakujem za vase skusenosti

hellwant
30. jan 2023

Ak chces mat kľud aj na Svk ti ho musi vytazovat 3 strana. Vieš si popri detoch a praci(ak pracuješ) predstavovat riesit objednavky raz na 2 raz na 4 dni, inokedy storna a staznosti, ci upratovat, a robit financnu agendu, plus pohonne hmoty, ked tam vzdy ides?
Znami maju velku 2 poschodovu chatu, jeho manzelka to riesi, ale nepracuje, beha do susednej dediny - cca 8 km jedna strana -kazdu chvilu. Vsetko si robi sama a pri upratovani jej mama pomaha. Sem tam muz- ten hlavne opravy- aj ten ma vyhodu , ze ma casto home office.
Je rozdiel, ci chces byt prenajimat stabilne, ci apartman pri nejakom stredisku na dovolenky- veľa roboty.
Je to na zvazeni, ja prenajinam byt, ale ten si obriaduje podnajomnik. Iba sem tam kontrola a vymena pokazenych el. spotrebicov a na konci dane dam svojmu daňovakovi urobit.

tiezjedna
30. jan 2023

máme apartmán v Chorvatsku, ale neprenajímame ho. Nekupovali sme ho na kšeft, ale pre seba.

hellwant
30. jan 2023

@tiezjedna smiem vediet ako je to zabezpecene proti zlodejom v tomto pripade, ked sa o to nik dlhsi cas nestara? Nemali ste s tym nikdy problem, kedze tam dlho nik nie je, môzu si to odsledovat? Alebo to je v komplexe, cize tam je nejaka recepcia? 🙂

tiezjedna
30. jan 2023

@hellwant recepciu to nemá, ale tých apartmánových domov je tam viac. Takže sme sa dohodli s miestnym manželským párom, že keď tam nebudeme tak to očíhnu, vyvetrajú atď. Ale my sme tam pomerne často a plánujeme ešte častejšie 🙂Ešte takto, aby som to uviedla na pravú mieru - my sme ho kúpili vlani vo februári, takže bolo treba ho zariadiť atď, je to novostavba. Takže sa tam naozaj trávilo veľa času aj v mesiacoch, kedy bolo naokolo mŕtvo. Ale tí domáci sú super, poznáme ich už dlhšie👍