Kúpa bytu v tejto dobe
Dobrý deň, prosím aby sa vyjadrovali iba tí, ktorí aktívne sledujú situáciu na realitnom trhu posledný pol rok. Ide o to, že chcem kúpiť nehnuteľosť a mám 100% z aktuálnej inzerovanej ceny toho bytu. Otázka znie:
1. Mám si ho kúpiť teraz, s tým že by som požadoval ešte výraznejšiu zľavu alebo
2. Mám počkať ešte pár mesiasov cca do leta, aby išli úrokové sadzby ešte vyššie a byty budú ešte lacnejšie kvôli nedostupnejším úverom? Keď tie byty ešte len začali zlacnovať, tak asi sa vyplatí ešte trochu počkať si myslím čo vy na to? Tento byt už zlacnel za poslednych pár mesiacov o 18% a stále sa nepredáva a to znamená, že je stále nadhodnotený a nedostupný pre ľudí, ktorí si musia vziať úver.
A tak zisk, ale mal by si svoj byt a to je už o niečom inom. Ako aj je možnosť a byt, ktorý má pre teba perspektívu a to či ho budeš prenajímať alebo tam budeš bývať, treba ho vziať. Byty lacnejšie podľa mňa nebudú aj keď je doba taká, že je veľmi ťažko niečo predpovedať
@juro375 Ak si zatiaľ sám a vyhovuje ti zdieľaný byt za polovicu, tak je to podľa mňa dobrý nápad. Ten svoj budeš mať ako investičný, s tým, že ho vieš v budúcnosti predať, doplatiť a kúpiť si väčší. Tiež sa obzerám po investičnom byte v KE, ale ceny neklesli tak ako som si predstavoval. Lenže nemám ani žiaden vybratý, takže čakám ďalej. Ešte pred 4 mesiacmi som nevedel nájsť 2 izbový byt pod 120 000, dnes už bežne chodia po 110 - 115 000, takže pomaly to klesá...
Pokiaľ je možnosť, osobne by som do toho asi šla, bude to investícia do budúcna a tú si povedzme nemôže v tejto dobe dovoliť každý. Vôbec sa tam nemusí sťahovať, pokiaľ ti to nevyhovuje

@jaroslav81 Správne teraz som v podnájme dokopy stoji 500€ aj s energiami a je väcsi krajší atd... a platíme dvaja čiže na polku to je pre mna 250€ iba. A keď by som prenajimal ten môj budúci byt, tak z toho prenájmu zarobím do vačku po vyplatený energií a bytového cca 250eur zisk. A ten zisk pouzijem na zaplatenie súčastného podnájmu a tým pádom som na nule. Ale keby som býval vo vlastnom, tak nemám už od nikadial zisk no platiť musím za vlastné bývanie tých 250€.