Kúpa domu alebo bytu
neviem sa rozhodnut ale moj sen je dom.
staci maly pozemok , nic velke, do 5 arov aj s domom staci
dalsia otazka - kupit starinu a prerobit ci lepsie rovno k nastahovaniu?
co vsetko si mam vsimat ak daco kupujem
dakujem za rady
ak starinu tak potom takú ktorú môžeš rovno zbúrať , zostane ti pekný pozemok a postaviť nový dom...
prerábanie starých domov je náročne nielen investične, ale aj psychicky. Väčšinou je to nekonečný príbeh...
@deti95060810 no to je tiez pravda
Určite nový dom (kľudne aj holodom), aj okolo neho síce bude kopec práce ale treba si uvedomiť, že pokial nemáš neobmedzený budget, tak prerábanie bude niekoľkoročná práca a aj tak nebude dosť dobrý, lebo niektoré stavebné úpravy nemusia byť staticky možné a zároveň tie domy sú (za mňa) dispozične nevyhovujúce -príliš uzavreté priestory,... 🙂 .
ono toto je tazka otazka... ja som tiez za dom, s tym, ze sama musis vediet ako ste na tom financne. Pretoze aj stary dom sa da krasne prerobit, ale pocitaj s tym, ze co ti nacenia, ze sa to moze o x% predrazit... nielen kvoli zvysujucim sa cenam, zvysujucim sa cenam prace, ale aj nejakym neviditelnym vadam ktore sa objavia akonahle nacnes dom... cize ak mozes, isla by som do niecoho noveho, vhodneho na nastahovanie.
Lokalita? Pretože to je fakt dôležité. Ak.máš na nový dom v lokalite ktorú chceš, nie je o čom. Nový dom v lokalite o ničom, tráviť denne more času v aute, pre mňa by to nebolo.
Lokalita? Pretože to je fakt dôležité. Ak.máš na nový dom v lokalite ktorú chceš, nie je o čom. Nový dom v lokalite o ničom, tráviť denne more času v aute, pre mňa by to nebolo.
@mateson2004 intravilan, da sa z mesta aj na peso
neviem, ci by som sa ja osobne pustala do prerabky stareho domu. to uz je fakt rozumnejsie to cele zburat a postavit nanovo ci uz z hladiska financii, ale aj casu a trpezlivosti so samotnou prerabkou.
neviem, ci by som sa ja osobne pustala do prerabky stareho domu. to uz je fakt rozumnejsie to cele zburat a postavit nanovo ci uz z hladiska financii, ale aj casu a trpezlivosti so samotnou prerabkou.
@petricienka
@petricienka iez nevioem ci budem mat na to nervy
za mňa je najdôležitejšia lokalita a m2. Všetko ostatné vieš vždy zmeniť.
No kedze to chces kupovat, tak tieto otazky by si mala mat vyriesene.
Pretoze rozhodovat sa medzi bytom a domom ue jedna vec.
Dalsia je
novy byt/stary dom
Stary byt/stary dom
Stary byt/ novy dom
Ceny, udrzba to vsetko sa ti premietne rekonstrukcia, zariadovanie.
Ak sa vidis na terase ci na zahrade, tak otvor trochu oci a prakticky sa zamysliet
Keď máš na výber o starom ani neuvažuj
za mňa je najdôležitejšia lokalita a m2. Všetko ostatné vieš vždy zmeniť.
@sasa1310 m2 mi nevadia, nech ma len 70m2 to mi nevadi, lokalita ano, dostupnost musi byt
autorka, doporučujem fórum " Modrá strecha "
tam sa dočítaš viac...
autorka, doporučujem fórum " Modrá strecha "
tam sa dočítaš viac...
@deti95060810 aj take je? aha dakujem
Ked ani nevies co to poriadne obnasa, kup byt.
@beata_k nechcem zit v byte.
@beata_k v byte zijem cely zivot
No zda mi, ze o dome mas skreslene predstavy.
No zda mi, ze o dome mas skreslene predstavy.
@beata_k preco, lebo nechcem zit medzi 4 stenami a vkuse pocuvat susedov? ze konecne tuzim po vlastnom kusku zemi a bazene?
70 m2 ti na dom stačiť nebude.
70 m2 ti na dom stačiť nebude.
@sasa1310 stacim mi 2izbovy, dobre ok mozno som to prehnala, 80m2...teraz sme v 75m2 a je to ok
Ved ani nevies co chces. 70m2 ti je dost na dom? Ty sa len vidis s kavickou v ruke na terase. No, drzim prst v spravnom rozhodnuti, bo o dom sa treba starat.
tak ja neviem ale m2 musíš nechať aj na kotol, rozvody a pod. To nie je len tak mať dom
Ved ani nevies co chces. 70m2 ti je dost na dom? Ty sa len vidis s kavickou v ruke na terase. No, drzim prst v spravnom rozhodnuti, bo o dom sa treba starat.
@beata_k viem, preto zvazujem cio je lepsie nove ci prerobit, ale pozeram ze asi nebudem mat sil a chut prerabat atie m2 som prestrelila. a ano chcem velku terasu, sedenie vonku
I o ten bazen a zahradu sa treba starat. Ale tak drzim prst nech sa zadari
I o ten bazen a zahradu sa treba starat. Ale tak drzim prst nech sa zadari
@beata_k viem ze sa treba starat. a dakujem
Keď nemáš muža čo sa tomu rozumie nikdy by som neprerabala stary dom.To je veľa času, zháňanie kontaktov, penazi...treba si zaplatiť stavebný dozor statika a nech sa na to pozrie, keď chces teda kúpiť už postavený.To chces pre rodinu ? Či budeš sama?
Autorka, píšeš len o sebe. Si sama, bez partnera? Ak si celý život žila len v byte a teraz chceš ísť sama do domu, dokonca uvažuješ, že by si kúpila starý a prerobila si ho, tak ja sa veľmi obávam, že padneš na hubu a to veľmi tvrdo. A ešte bazén spomínaš, máš tušenie, čo je s bazénom roboty, aby bola voda OK?
Autorka, píšeš len o sebe. Si sama, bez partnera? Ak si celý život žila len v byte a teraz chceš ísť sama do domu, dokonca uvažuješ, že by si kúpila starý a prerobila si ho, tak ja sa veľmi obávam, že padneš na hubu a to veľmi tvrdo. A ešte bazén spomínaš, máš tušenie, čo je s bazénom roboty, aby bola voda OK?

ak starinu tak potom takú ktorú môžeš rovno zbúrať , zostane ti pekný pozemok a postaviť nový dom...
prerábanie starých domov je náročne nielen investične, ale aj psychicky. Väčšinou je to nekonečný príbeh...