Kúpa domu alebo bytu
neviem sa rozhodnut ale moj sen je dom.
staci maly pozemok , nic velke, do 5 arov aj s domom staci
dalsia otazka - kupit starinu a prerobit ci lepsie rovno k nastahovaniu?
co vsetko si mam vsimat ak daco kupujem
dakujem za rady
Tak to si mala napísať hneď. To je dosť podstatná informácia. Celú dobu komunikuješ štýlom, ako by si nehnuteľnosť kupovala sama.
@ha_ha pardon
Autorka, píšeš len o sebe. Si sama, bez partnera? Ak si celý život žila len v byte a teraz chceš ísť sama do domu, dokonca uvažuješ, že by si kúpila starý a prerobila si ho, tak ja sa veľmi obávam, že padneš na hubu a to veľmi tvrdo. A ešte bazén spomínaš, máš tušenie, čo je s bazénom roboty, aby bola voda OK?
@ha_ha koľko roboty?Ale aký osoh nebalit veci, necestovať na kúpalisko, nejest v bufetoch, mať sukromie...všetko stojí peniaze a treba sa o to starať aj o byt, balkón.
@ha_ha koľko roboty?Ale aký osoh nebalit veci, necestovať na kúpalisko, nejest v bufetoch, mať sukromie...všetko stojí peniaze a treba sa o to starať aj o byt, balkón.
@luccija Veď ja netvrdím, že sa tá robota neoplatí, tiež máme bazén a neviem si ho vynachváliť. Písala som z hľadiska toho, že autorka bývala doteraz len v byte a o tom, že chce dom kúpiť spolu s priateľom, nepadlo ani slovo.
@luccija Veď ja netvrdím, že sa tá robota neoplatí, tiež máme bazén a neviem si ho vynachváliť. Písala som z hľadiska toho, že autorka bývala doteraz len v byte a o tom, že chce dom kúpiť spolu s priateľom, nepadlo ani slovo.
@ha_ha sama by som do domu nesla. pokakala by som sa
A prečo sa teda o tom, akú nehnuteľnosť si kúpite, radíš tu a nie so svojím priateľom?
A prečo sa teda o tom, akú nehnuteľnosť si kúpite, radíš tu a nie so svojím priateľom?
@ha_ha pytala som sa konkretne na toto : dalsia otazka - kupit starinu a prerobit ci lepsie rovno k nastahovaniu? co vsetko si mam vsimat ak daco kupujem
Ty ako laik nezistis či je dobre spravená strecha atď...kamarátka kúpila dom s pivnicou museli ju prerobiť, lebo sa im začala rozširovať pleseň.A to nebol starý dom.Niekto kto je od fachu vie na čo sa má zameriat
Ty ako laik nezistis či je dobre spravená strecha atď...kamarátka kúpila dom s pivnicou museli ju prerobiť, lebo sa im začala rozširovať pleseň.A to nebol starý dom.Niekto kto je od fachu vie na čo sa má zameriat
@luccija no zrovna statika a mury toto viem. plesen je svina., a este spodne vody, aj toto viem ze sa treba pytat
sú aj menšie domčeky s veľkou terasou...
pozri katalóg domov napr. prodom.sk
tam nájdeš aký len chceš len potrebuješ pozemok. https://www.prodom.sk/projekty/projekty-malych-...
Pri 5 arovom pozemku by som isla do novostavby. My sme kupovali starší ale kvoli tomu že sme chceli skoro 20 arov a zohnat taky pozemok je tazke a je to riadna palka. Keby chceme 5 arov by sme nevahali a isli do novostavby.
Za mňa kúpiť starší dom a prerobiť.My sme tak kupovali a po troch mesiacoch sme sa sťahovali do domu.Mame 12 árovy pozemok, veľký dvor,záhradu.Samozrejme treba sa o to starat čo nie každého baví.
Mame stary dom, asi z 50. rokov minuleho storocia. Kupili sme ho pred 15 rokmi s velmi romantickou predstavou, ako si ho prerobime. Aj sme si prerobili, ale zhltlo to raz tolko penazi ako stal samotny dom, obrovske mnozstvo casu a nervov a teraz prerabame zas, lebo v starom dome proste cely zivot bude treba nieco prerabat. Nikdy viac by som do toho nesla. V starom dome si navyse limitovana uz existujucou dispoziciou, takze vela nenavymyslas.
Mame stary dom, asi z 50. rokov minuleho storocia. Kupili sme ho pred 15 rokmi s velmi romantickou predstavou, ako si ho prerobime. Aj sme si prerobili, ale zhltlo to raz tolko penazi ako stal samotny dom, obrovske mnozstvo casu a nervov a teraz prerabame zas, lebo v starom dome proste cely zivot bude treba nieco prerabat. Nikdy viac by som do toho nesla. V starom dome si navyse limitovana uz existujucou dispoziciou, takze vela nenavymyslas.
@selenka7 tak to mi je luto.
Ale je to dolezite uvadzat.
Lebo presne toto vidim v okoli, cely cas ...vela ludi ma romanticke predstavy o domoch, minusy pri planovani bagatelizuju, zameriavaju sa len na plusy, sny, ako uz kavickuju na dvore ci si daco v kludiku pestuju
@selenka7 tak to mi je luto.
Ale je to dolezite uvadzat.
Lebo presne toto vidim v okoli, cely cas ...vela ludi ma romanticke predstavy o domoch, minusy pri planovani bagatelizuju, zameriavaju sa len na plusy, sny, ako uz kavickuju na dvore ci si daco v kludiku pestuju
@romino ja uz nemam o nicom ideal len chcem konecne mat steny svoje, too much to understand?

Tak to si mala napísať hneď. To je dosť podstatná informácia. Celú dobu komunikuješ štýlom, ako by si nehnuteľnosť kupovala sama.