icon

Kúpa domu alebo bytu

25. jún 2025

neviem sa rozhodnut ale moj sen je dom.
staci maly pozemok , nic velke, do 5 arov aj s domom staci
dalsia otazka - kupit starinu a prerobit ci lepsie rovno k nastahovaniu?
co vsetko si mam vsimat ak daco kupujem
dakujem za rady

Strana
z2
ha_ha
25. jún 2025

Tak to si mala napísať hneď. To je dosť podstatná informácia. Celú dobu komunikuješ štýlom, ako by si nehnuteľnosť kupovala sama.

autor
25. jún 2025
@ha_ha

Tak to si mala napísať hneď. To je dosť podstatná informácia. Celú dobu komunikuješ štýlom, ako by si nehnuteľnosť kupovala sama.

@ha_ha pardon

luccija
25. jún 2025
@ha_ha

Autorka, píšeš len o sebe. Si sama, bez partnera? Ak si celý život žila len v byte a teraz chceš ísť sama do domu, dokonca uvažuješ, že by si kúpila starý a prerobila si ho, tak ja sa veľmi obávam, že padneš na hubu a to veľmi tvrdo. A ešte bazén spomínaš, máš tušenie, čo je s bazénom roboty, aby bola voda OK?

@ha_ha koľko roboty?Ale aký osoh nebalit veci, necestovať na kúpalisko, nejest v bufetoch, mať sukromie...všetko stojí peniaze a treba sa o to starať aj o byt, balkón.

autor
25. jún 2025
@luccija

@ha_ha koľko roboty?Ale aký osoh nebalit veci, necestovať na kúpalisko, nejest v bufetoch, mať sukromie...všetko stojí peniaze a treba sa o to starať aj o byt, balkón.

@luccija ved prave, chodit na kupalisko je luxus :(

ha_ha
25. jún 2025
@luccija

@luccija Veď ja netvrdím, že sa tá robota neoplatí, tiež máme bazén a neviem si ho vynachváliť. Písala som z hľadiska toho, že autorka bývala doteraz len v byte a o tom, že chce dom kúpiť spolu s priateľom, nepadlo ani slovo.

autor
25. jún 2025
@ha_ha

@luccija Veď ja netvrdím, že sa tá robota neoplatí, tiež máme bazén a neviem si ho vynachváliť. Písala som z hľadiska toho, že autorka bývala doteraz len v byte a o tom, že chce dom kúpiť spolu s priateľom, nepadlo ani slovo.

@ha_ha sama by som do domu nesla. pokakala by som sa

ha_ha
25. jún 2025

A prečo sa teda o tom, akú nehnuteľnosť si kúpite, radíš tu a nie so svojím priateľom?

autor
25. jún 2025
@ha_ha

A prečo sa teda o tom, akú nehnuteľnosť si kúpite, radíš tu a nie so svojím priateľom?

@ha_ha pytala som sa konkretne na toto : dalsia otazka - kupit starinu a prerobit ci lepsie rovno k nastahovaniu? co vsetko si mam vsimat ak daco kupujem

luccija
25. jún 2025

Ty ako laik nezistis či je dobre spravená strecha atď...kamarátka kúpila dom s pivnicou museli ju prerobiť, lebo sa im začala rozširovať pleseň.A to nebol starý dom.Niekto kto je od fachu vie na čo sa má zameriat

autor
25. jún 2025
@luccija

Ty ako laik nezistis či je dobre spravená strecha atď...kamarátka kúpila dom s pivnicou museli ju prerobiť, lebo sa im začala rozširovať pleseň.A to nebol starý dom.Niekto kto je od fachu vie na čo sa má zameriat

@luccija no zrovna statika a mury toto viem. plesen je svina., a este spodne vody, aj toto viem ze sa treba pytat

deti95060810
25. jún 2025

sú aj menšie domčeky s veľkou terasou...
pozri katalóg domov napr. prodom.sk
tam nájdeš aký len chceš len potrebuješ pozemok. https://www.prodom.sk/projekty/projekty-malych-...

miroslava2710
25. jún 2025

Pri 5 arovom pozemku by som isla do novostavby. My sme kupovali starší ale kvoli tomu že sme chceli skoro 20 arov a zohnat taky pozemok je tazke a je to riadna palka. Keby chceme 5 arov by sme nevahali a isli do novostavby.

kacena2022
26. jún 2025

Za mňa kúpiť starší dom a prerobiť.My sme tak kupovali a po troch mesiacoch sme sa sťahovali do domu.Mame 12 árovy pozemok, veľký dvor,záhradu.Samozrejme treba sa o to starat čo nie každého baví.

selenka7
26. jún 2025

Mame stary dom, asi z 50. rokov minuleho storocia. Kupili sme ho pred 15 rokmi s velmi romantickou predstavou, ako si ho prerobime. Aj sme si prerobili, ale zhltlo to raz tolko penazi ako stal samotny dom, obrovske mnozstvo casu a nervov a teraz prerabame zas, lebo v starom dome proste cely zivot bude treba nieco prerabat. Nikdy viac by som do toho nesla. V starom dome si navyse limitovana uz existujucou dispoziciou, takze vela nenavymyslas.

romino
27. jún 2025
@selenka7

Mame stary dom, asi z 50. rokov minuleho storocia. Kupili sme ho pred 15 rokmi s velmi romantickou predstavou, ako si ho prerobime. Aj sme si prerobili, ale zhltlo to raz tolko penazi ako stal samotny dom, obrovske mnozstvo casu a nervov a teraz prerabame zas, lebo v starom dome proste cely zivot bude treba nieco prerabat. Nikdy viac by som do toho nesla. V starom dome si navyse limitovana uz existujucou dispoziciou, takze vela nenavymyslas.

@selenka7 tak to mi je luto.
Ale je to dolezite uvadzat.
Lebo presne toto vidim v okoli, cely cas ...vela ludi ma romanticke predstavy o domoch, minusy pri planovani bagatelizuju, zameriavaju sa len na plusy, sny, ako uz kavickuju na dvore ci si daco v kludiku pestuju

autor
27. jún 2025
@romino

@selenka7 tak to mi je luto.
Ale je to dolezite uvadzat.
Lebo presne toto vidim v okoli, cely cas ...vela ludi ma romanticke predstavy o domoch, minusy pri planovani bagatelizuju, zameriavaju sa len na plusy, sny, ako uz kavickuju na dvore ci si daco v kludiku pestuju

@romino ja uz nemam o nicom ideal len chcem konecne mat steny svoje, too much to understand?

Strana
z2