icon

Kúpa domu v Bratislave: Obhliadka s odborníkom

andrejiik
6. jan 2025

Ahojte zienky,

Chcela som sa opytat na radu, lebo ani neviem koho hladat. Zvazujeme kupu domu blizko BA , aj sme nasli domcek, len by som chcela ho ist pozriet s niekym kto sa vyzna do stavieb, architektury,… lebo mam nejaku predstavu co by som chcela prerobit-vyburat, ale nemam sajn, ci by sa nieco take dalo a ani odhadnut cenu tej prerabky v tom dome a bez toho moc nechceme kupit dom. Len vobec neviem na akeho odbornika sa obratit a kde ho hladat🙈
Riesili ste niektora nieco take?

Dakujem pekne za rady

viestta
6. jan 2025

Inspektor tavieb, architekt, statik, stavebny inzinier

marianarem
6. jan 2025

@andrejiik Oslov nejakeho statika. Ja som bola obhliadat so statikom, len zial neviem posunut kontakt, lebo sa medzicasom odstahoval do zahranicia.

babydesire
7. jan 2025

@andrejiik najdi si starika,,povie ti aj to co je skryte a na prvy pohlad laikovi neviditelne(hnile tramy, vlhke mury, atd)

andrejiik
autor
7. jan 2025

Dakujem vam baby 🙂

simca06022011
7. jan 2025

To ci je nejaka stena nosna alebo nie, ci moze ist prec = tak to sa poradit mozes so statikom. Ja som mala normalne ale uz po kupe aj architekta, a ten pozeral nejake veci a pomohol s niecim, cize vedia aj ti nieco o stavbach🙂

Ale poviem ti.. mali sme so sebou dvoch odbornikov, jeden bol moj otec, stavebny ing, venuje sa roznym veciam a jeden bol neviem kto = doniesol svokor. A nepomohlo. Lebo tie najvacsie chyby ani nie je vidno, musel by rozbit stenu, otvorit strechu, nevie ako je co urobene.. V kazdom pripade, ak je moznost, ja by som odporucala projektovu dokumentaciu k domu si pytat a pozriet riadne a co to porovnat s realitou. Hlavne aby si vedela, co budete opravovat = skor ako to prerobis podla zelania = som nam sa stalo. dom sme zariadili dost draho a nakoniec po pol roku/roku museli opravovat koepc veci a dost veci sa znicilo a robilo znovu

baillie
7. jan 2025

Ahoj my sme takto kupovali,zavolali sme z rodiny stavbarov,co prerabaju domy,ukazali,co treba prerobit realnu sumu mi povedali a ukazali nosne steny 🙂vie to urcit aj kompetentny stavbar alebo nejaku firmu stavebnu oslovit,pripadne statika ak poznas...nikdy never realitakom,my s nimi boli obzerat domy a vzdy nejake klamstvo z ich strany alebo skreslene informacie 🙂

miroslava2710
7. jan 2025

Zrovna to riesime a budeme si volat statika. Presne ako je posledny koment hlavne netreba verit ani majitelom ani realitakom. Ako ja poviem za mna ze uz mi idu realitaci hore krkom co si dokazu navymyslat len aby predali hlavne pri tychto starsich domoch.

baillie
7. jan 2025

@miroslava2710 hlavne treba pri prerabke pocitat,ze hocico este navysi cenu,naozaj si zratat cenu domu a plus prerabka,ci sa to oplati 🙂🙂